Velikonoce u mamky (bez robota), takže 40 minut hnětení čistej čas..au.
ale bude chleba a dva mazance (budu hodná a budu rozdávat)
Velikonoce u mamky (bez robota), takže 40 minut hnětení čistej čas..au.
ale bude chleba a dva mazance (budu hodná a budu rozdávat)
Upekla jsem bábovku, fakt jsem si dala záležet, a samozřejmě jsem ji při vyklápění přetrhla. Co, přetrhla, přímo vorvala. Ale dobrá je, nadýchaná a lehoučká... ještě že nečekáme nikoho na kafe.
Míša řezy oslavenci k svátku, jen se po nich zaprášilo ![]()

Pěkný to máte (ste měli
)
Paráda, taky je peču, ale takhle pěkně nazdobený je teda nikdy nemám!
"naši známí si k husté bramborovo-houbové polévce dávají krajíc chleba namazaný na prst silnou vrstvou másla."
Úplně je chápu. Já si dávám takto namazaný krajíc vždycky k leču ![]()
Vtip je v tom, aby pokrm byl dostatečně teplý, a přikusování pravidelné - pak se ti to máslo v puse krásně rozpouští!
Variantu s polívkou mám sto chutí vyzkoušet ![]()
Když jsme byli malí, babička nám dělávala vdolky a k tomu jsme jako polévku mívali bramboračku nebo jinou zeleninovou a já jsem milovala jíst to dohromady. Suché vdolky a polívku. Dala bych si, ale nikdo mi nechce udělat ty vdolky. ![]()
Taky mažu vánočku máslem, ale když se mi zdá hodně suchá, tak ji nakrájíme na plátky a osmažím na oleji. Taky se dá obalit ve vajíčku a osmažit a ještě teplé obalit v cukru. ![]()
Tady na Jablunkovsku je zvykem dělat bramborové placky (bramboráky) ne na pánvi, ale na sucho na plotně a pak je vydatně pocukrovat a polít rozpuštěným máslem.
... což mi připomíná, stále na téma sladké + slané: Bramborové placičky (ne bramboráky s česnekem) jsou druhý den vynikající potřené švestkovýma povidlama.
Bramborové placky pečené nasucho nejlíp na plátech kamen, v nejhorším na pánvi, jsme mívali jedině se švestkovými povidly, přičemž placky se po upečení skládaly na sebe a promašťovaly máslem.
Kdysi jsem měla recept na nějaké indické placičky, snad jen mouka-voda-trochu jogurtu, mělo se to nafouknout a jíst suché jako příloha. Nějak se to nenafouklo, tak byly taky s povidlím. A dobrý to bylo!
Já sem sem chtěla postnout včerejší chleba a mazanec a nějak mi to zas nejde..

No tak už to de..tak ještě mazanec..

Bramborové placky pečené na plotně nasucho, potřené povidlím, se na Moravě jí jako příloha k huse. Ne vždycky a všude, ale není to neobvyklý.
ten je krasnej! u nas se vcera pekl v zapikaci mise:-) testo bylo nejaky ridky, vysledek nepublikovatelny, ale dobroucky nadychany... premyslim co by se z takoveho ridkeho kynuteho testa spravne dalo udelat? tac s ovocem?
Ten mazanec? Já včera první asi půl hodiny trnula, protože se roztahoval jen do šířky, vyskočil až pak..
no z řídkýho kynutýho se dá udělat dobrej koláč, no, jak píšeš, já ale do mazance dávám víc másla, než do koláčovýho těsta..brzy už bude rebarbora, hm
Woow, vypadaji nadherne!
Ja se prave dotahla z obchodu a jdu na carrot cake, na ten si tak akorat troufnu ![]()
mazanec, jj. chleba teda samozřejmě taky:-)
no mě až ráno napadlo, že by se to těsto bývalo dalo krásně nalít do formy na bábovku:P ještě nalámat kousky čokolády, rozinky a mandle tam byly... no to by bylo dokonalý. akorát kdybych chtěla, tak schválně se mi to nepovede
To tak někdy bejvá (a úplně nejvíc, když na tom fakt záleží, tzn. někam se to pak nese, někomu dává a tak)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.