Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 15. února 2024 14:49

viktorka_od splavu Jo, já bych to tak možná ani nenazvala, ale děti to nejedí obě dvě, přitom takové oblíbené dětské jídlo a sambo to takhle osvětlil, že je to prostě o ničem, tak asi jakoby ve srovnání s jinýma jídlama jo

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 15. února 2024 14:50

andulka01 jojo mě to jen napadlo, že to znám v tom aspiku, 

Garfie Ti vystiskne manžel v práci, na náklady Japonců.-D

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 15. února 2024 15:17

Garfie rodinný projekt? Manžel tiskne, Google stříhá, Garfík lepí? tak dobře, na tom to asi úplně nestojí. Ale neříkej mi, že tam nenajdeš párátka se vším možným (mám dojem, že v JAP se dá koupit všechno a ještě něco navíc), třeba rybou?

Offline notna
9385 příspěvků moje polička 15. února 2024 15:39

Karja viktorka_od splavu Pinot Noir Kuře na paprice jsem začala vařit až snad dítěti. Máma ho dělá, ale nikoho oblíbené jídlo to nebylo. Já s ním ale slavím velké úspěchy. Nejdřív to bylo jídlo, který jsem vařila pro děti, protože to většinou jedly všechny. Pak si ho u nás začali dávat i jejich rodiče, i když jsme pro dospělé měli něco jiného. A loni jsem s ním slavila velký úspěch u slečen z Estonska, který se celý týden v jídle spíš nimraly. Ale kuře na paprice si přidaly a snědly asi 4 knedlíky každá.

Taky mi to připomíná perkelt, tak mě to napadlo, než Garfie upřesnila, že oni si budou vařit svoje.

Ale je fakt, že třeba z kuřecích prsou, jak to někdo dělá, to mi taky moc nejede. Dělám z celého kuřete, pěkného žlutého z nějaké dobré farmy nebo domácí. A minule mi došla maďarská paprika, tak jsem tam dala španělskou a dítě aniž by to vědělo hned hlásilo, že se mi tentokrát nepovedlo.

Offline viktorka_od splavu
49213 příspěvků moje polička 15. února 2024 15:44

notna ja nerada obiram kosti, takze z kurecich stehen, jde to i z tech prsou lepsi ale na kousky. opekam, hodne korenim, podlivam smetanou 12% a trochou vyvaru a minule se mi zdalo ze to je vlastne jako segedin, tak jsem tam dala i trochu nadrobno nakrajeneho kysaneho zeli. a chilli papricku samozrejmemam pomaly hrnec tak tyhle veci delam v nem a myslim ze to ma taky vliv

Offline notna
9385 příspěvků moje polička 15. února 2024 16:06

viktorka_od splavu Ty jsi skončila s jiným jídlem, než jsi začala Ale dobré to mohlo být, to věřím!

Online Pinot Noir
29802 příspěvků moje polička 15. února 2024 16:12

viktorka_od splavu ten tvůj segedín na paprice by mi určitě chutnal

Offline viktorka_od splavu
49213 příspěvků moje polička 15. února 2024 17:07
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 15. února 2024 17:28

Garfie co upect babu? Male bramboracky? To by byl ale masakr.

Co utopence? Nakladany hermelin nebo jiny syr?

Co nejake kolacky? Pernicky? Musi to byt teple jidlo?

Puvodne jsem chtela navrhnout zelnacku.

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 15. února 2024 17:33

Candance ohrivane bramboracky by asi moc dobre nebyly.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 15. února 2024 17:34

Kokoska ja myslela, ze by je smazila tam. Malicke. Ale byl by to masakr

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 15. února 2024 20:26

Karja ty jo, to by mě zajímalo, jak kuře na paprice vaříš, že to považuješ za jídlo mdlé chuti. Tohle jedno z jídel, které si nechávám vařit výhradně od mamky (vím, i toto oslovení se tu nesmí, ale co už), a to má tolik chutě a barvy, že to u mě vyhrává nad svíčkovou, rajskou a jakoukoliv jinou složitou omáčkou, že fakt nechápu, jak to někomu může připadat jako nezajímavé nebo dokonce špatné jídlo 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 15. února 2024 20:44

Pinot Noir stejná otázka, co je odpudivého na barvě omáčky kuře na paprice? Vždyť to má stejnou barvu jako třeba dýňové kari? Nebo velmi podobnou jako svíčková...prostě žlutooranžová, jemná, přitom výrazná omáčka 

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 15. února 2024 20:46

Mermaid Hmm já to za něj ani nepovažuji a normálně to jim, ale u nás doma to nikdo nemá rád a pritom butterchicken mi deti slupnou, že mají boule za ušima, a tam je jen koření a rajčata navíc přitom... právě s muz říkal, že je to takivy o nicem, takze proto:D. Ale on to nejí od nikoho. Varivala jsem to většinou podle receptu od Pohlreicha, což je podle mě klasický recept

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. února 2024 20:52

notna jo mňam - kuře na paprice, ale nejvíc mi chutná ode mě a k tomu krupicové noky.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. února 2024 20:52

Garfie nudle s mákem

Offline Karja
44504 příspěvků moje polička 15. února 2024 21:08

A nevsříte někdo fakt dobrou rajskou? To bych chtěla poradit recept, jak tu svou vylepšit, přijde mi taková jalová, ale je fakt, že jsem ji teď měla u mamky, a chutnala mi ještě min, takže možná jsem víc k sobe:D. Ale nemám papinak, nevím, zda to nějak neovlivní chuť a tak. 

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 15. února 2024 21:12

Garfie jogurt?

Já někdy dělám tyhle kyselý zahuštěný jídla s jogurtem. 

Online Pinot Noir
29802 příspěvků moje polička 15. února 2024 21:27

Mermaid mně nepřipadá nejedlé, sním to, ale když si můžu vybrat, dobrovolně si to nezvolím. A přitom máma (podle ostatních vaří výborné). Mně to připadá takové nadládlé - všechny ty ingredience jsou nasládlé: kuřecí maso, smetana, paprika... Takové dětské jídlo. Podle svíčkové třeba je podle mě úplně nesrovnatelně nudná. 

Online eM
1740 příspěvků moje polička 15. února 2024 21:31

bublifuk Jo! A za porci se bude platit zlatem Garfie