RoSa Jé, teď posledně jsem přidala perníkové koření. :-) Zkus příště i ten badyán.
Jídlo a vaření
Pinot Noir no to vubec, ja ho varim podobne jako gulas, ostry, prikyseluju (viz "segedin:-)), u nas to nikdy detsky jidlo nebylo
pokud byla zelňačka na přípravu složitá, do rajské s knedlíky bych fakt nešla. Protože zelňačku pro 40 lidí dělám a považuji to za sranda jídlo. Rajskou si neumím představit.
V Dejvicích bývá festival ambasad, každý vaří nějaké svoje jídla a vesměs jsou to buď eintopfy nebo nějake sladkosti, co se dají očividně připravit předem.
Neprošly by nějaké luštěniny třeba?
Garfie continuity No, co čočka na kyselo s vejcem a osmaženou cibulkou?
continuity Ona by ta zelňačka nebyla tak složitá, kdyby se můj muž nerozhodl, že ji budeme dělat kompletně na místě. ![]()
Ta rajská se mi zdá, že by se dala dobře připravit předem a na místě jen ohřívat, teda knedlík a omáčka, co s masem, to nevím.
Ta Češka, co tu byla přede mnou, dělávala guláš, ale prý ho dělala předem, zamrazila a ohřívala, na to můj muž nechce přistoupit, dost mě tím štve. O tom guláši jsem docela uvažovala, ale budou tam Maďaři, musím to s nimi probrat, protože to se dost nabízí.
Myrtila To nemám ráda!
Ty jo, čočka se tady vůbec nepoužívá, ale asi bych ji někde v obchodě objevila, určitě u Indů...
Garfie mně se líbila ta ryba. Přišlo mi, že je to takové "japonské", jakože my to děláme takhle ![]()
Evaeva Jj, zkusím doma vzorek a uvidím. Trochu mě děsí to množství, ale tak to skoro u všeho ![]()
Garfie tak to množství, tomu se nevyhneš u ničeho...
zas jak dostaneš grif do toho motání, to půjde :-) třeba zase zapojíš manžela?
andulka01 No to určitě zapojím! ![]()
Loni byla garantem stánku spřátelená Rumunka a letos to přehodila na manžela, prý že kdo má pořád poslouchat ty kecy "měli jsme špatný místo, špatný hořáky, málo kelímků...." to je všude stejný! ![]()
viktorka_od splavu no jo, ale takovou v restauraci nedostaneš, protože to už sis nějak upravila. Kuře na paprice se skládá z těchto surovin a nic kyselého ani ostrého se tam normálně nedává. Potom prostě každá mluvíme o jiném jídle.

Ale momentálně mi dělá zle na jídlo i pomyslet, takže právě teď jsem proti smetanové omáčce silně zaujatá. ![]()
Garfie A co hrachová kaše?
ty ryby zní teda opravdu nejlíp, ale taky by mě děsilo to množství.
Garfie A co šoulet nebo houbový kuba? Obojí se dá jíst studené. A mě teda chutná hodně. I když obojí jsou asi obecně nepopulární jídla
MyrtilaHrachovku taky nemusím, navíc ty jo...hrách jsem tady viděla snad jednou, musela bych ji dělat z edamame! ![]()
Kuba by možná nějaký šel, ale asi bych musela nahradit kroupy rýží.
Ale možná se dají koupit, jen mě ještě nenapadlo po nich pátrat.
A co třeba borůvkový knedlíky, kdybych použila místo tvarohu Philadelphii? Ty se dají taky udělat předem....
Garfie Borůvkový knedlíky by byly luxusní, ale to je to kynuté těsto, cos nechtěla...
Garfie a knedlíky z tvarohového těsta? EDIT: aha, tvaroh...
Není v Tokiu nějaký obchod s polským zbožím?
Pinot Noir u nás se při vaření odjakživa přidávalo trochu octa, tak jsem to jako zcela dětské jídlo nikdy ani nevnímala
eM Pinot Noir andulka01 No chtěla jsem právě zkusit tvarohový z Philadelphie. Já si teda tvaroh na tvarohový buchty vyrábím doma, ale to množství je zase pakárna.
Zkusím pohledat, ale myslím, že nic polského tu nebude, to by Rumuni věděli, je jich tu hodně. Oni taky nemají žádný zdroj smetany nebo něčeho takového.
Já všechny ty doporučené recepty vyzkouším z místních surovin, je to až na konci dubna, takže je čas, navíc do té doby máme dvoje prázdniny, kdy zůstáváme doma, čas pro vaření bude. Už abych si dělala seznam! ![]()
Garfie Balit borůvky do 150 knedlíků! Jako ty si to nechceš ulehčit ![]()
notna
No ty zavináče se mi zdají horší. Asi tyhle typy jídel vynechám. Muž je aktuálně nakloněný nejvíc nějakým plackám, zelným nebo bramborákům....to mi přijde taky jako strašná pakárna.
Asi se letos zaměřím na to pivo, nahradím tu Polku, co loni zkušeně míchala jablečný džus se Zubrovkou! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my