Garfie Byla? Takže problém je vyřešen.
Jídlo a vaření
Kan No úplně ne, protože je pořád rodič.
Ale ano, byla požádána o složení funkce, to udělala a zároveň našla ve stanovách nějakou kličku (teda její manžel), která zabránila volbě nového předsedy. V praxi to znamená, že se musela zrušit spousta akcí pro děti a rodiče, která výbor organizoval a čeká se na nový školní rok a nový začátek. :-)
V praxi to znamená, že se musela zrušit spousta akcí pro děti a rodiče, která výbor organizoval a čeká se na nový školní rok a nový začátek. :-)
to mi přijde dost brutální
Evaeva continuity dupali Já to právě zkusila a myslím, že je to v reálu neproveditelné.
Já tak dělam s knedlíčky do polévky a musím říct, že to u nás konci v jak s tebou mě baví svět.
continuity
já ty čtyři porce sladkých knedlíčků nahážu za chvilku, halušky přes síto netrvají o moc kratší dobu. Ale moc se s tím neštvu, do polívky by to asi nešlo.
Evaevajá ty sladké knedlíčky normálně plnim. Halušky jsou řidčí těsto, takže ten cedník. Pro 4 lidí v pohodě, pro deset jsem to teď dělala s tátou na 2x s stejně ta voda byla na konci beton a pro 300 si to představuji fakt jen obtížně.
continuity já polévám, večeře za 15 minut. To moje těsto ani není plnitelné konzistence. Ale halušky si ve větším počtu neumím představit, na těch stáncích je mají vždycky předváděné.
Evaeva na Slovensku se to dělá normálně z těsta, ale potřebuješ k tomu mít nějaké vybavení.
continuity Jo, je to škoda. Hlavně Asiati (kterých je tu většina) vůbec nechápou o co jim jde. Já teda trochu ano, ale způsob jednání se mi taky nelíbí. Nás se to naštěstí moc netýká, většinou jde o akce pro menší děti, ale stejně. Nebyl kvůli tomu každoroční večírek rodičů a to mi vadí dost!
(ten co jsem se tam loni tak ztrapinila kvůli oblečení)
Zpátky ke knedlíčkům. :-) Já jsem připravená požádat o dva hrnce a dvě plotýnky, tak abych právě mohla v jednom slít vodu a začít znovu, už jsem včera okukovala, kde jsou kanály. :-)
Prosím, měl byste někdo rychlý tip na dnešní oběd z hovězího? Dostala jsem krásný kousek jako dělaný na bifteky, ale v momentálním složení strávníků nemůžu naservírovat nic, co nebude opravdu dobře tepelně upravené. Nic náhradního mě nenapadá ![]()
Myrtila stroganof?
viktorka_od splavu To vypadá dobře, ale chybí mi na to asi polovina ingrediencí.
viktorka_od splavu Tyjo, ale omáčka mi vnukla nápad! Teď mi došlo, že máme doma poprvé v životě houskový knedlík. (Původní plán byl segedín, ale ten se dá odložit.) Takže bych ještě mohla stihnout svíčkovou ![]()
Myrtila svickova bude super:-)
viktorka_od splavu Už se peče ![]()
Dělala jsem ve čtvrtek objednávku na rohlíku - dovezli to až večer. A vsechno maso trvanlivost do soboty. Takže polevku jsem vařila už v pátek, ryby jsem udělala včera (jedna už letěla do koše), hovězí to naštěstí zvládlo.
Říkala jsem si, že bych tam i začla zas nakupovat, ale takto by to asi nešlo. Teď dotaz: to je běžné nebo jsem měla jen smůlu?
continuity občas se stane, že maso má trvanlivost do pozítří, zároveň je ale v ten poslední den spotřeby vždycky fit, na rozdíl třeba od Billy. Že by bylo něco na vyhození, to se mi nikdy nestalo. A to beru občas i ty "zachraň jídlo".
continuity Spis jen smula, mne vzdycky dorazilo vsechno v poradku a s docela dlouhou minimalni trvanlivosti.
continuity obvykle na webu uvádějí minimální trvanlivost. Nemívám s tím problém, u masa to bývají 4 dny a přesně jak píše Pinot, je dobré i v den spotřeby. Vlastně jinde už maso nekupuju. (Navíc jsou jednoduché reklamace. Což ti teda úplně nepomůže, když nemáš z čeho uvařit oběd). Co se mi ale stalo už dvakrát, že jsem v neděli večer objednala pečivo na pondělní ráno, a ráno nákup dorazil bez toho. Což byl problém.
Evaeva no u toho hovězího píšou minimální trvanlivost 1 den, u pražmy 2. Byly 4 jedna už fakt zaváněla i ten poslední den. Reklamovala jsem to, peníze oni vrátí, ale není to optimální, když člověk potřebuje udělat oběd.
No nic, zkusím to ještě jednou a uvidím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my