Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 08:48

Myrtila No ono by to možná s mýma kuchařskýma zkušenostma vyšlo skoro nastejno!

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:14

Garfie

Chápu, že Japonci mají problém s konceptem dlouhého vaření, ale doprčic, víc klacku pod nohy vám naházet nejde?

já bych uvařila nějakou čočku s vejcem a cibulkou a nazdar. Vegetariánské to je. 

Bramborové těsto se vůbec nedá delat předem, je problém i nechat ty nocky několik hodin jen tak na vzduchu nebo to dělat ve velkém. Co by šlo je uvařit a pak v horké vodě už jenom ohřát.  

S tvarohovym to doporučuji vyzkoušet (na co už asi teď nemáš čas), ale bude to podobný princip, hlavně pokud ten sýr začne pouštět vodu. 

Online Pinot Noir
29807 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:20

continuity přesně! Když čtu ty podmínky, zahodila bych hrnce a prchla!

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:26

continuity Já už to zkouším, ráno jsem zadělala a recept (ne přesný) musím dodat zítra večer, takže dnes nebo zítra proběhne zkouška. Nepoužívám tvaroh, ale něco jako Philadelphii, v podstatě to má blíž k našemu pomazánkovému máslu a trochu to nadstavuju jogurtem, vodu to nepouští zatím teda vůbec. 

Čočka mě taky napadla, ale já to moc nemusím, takže se mi do toho ani moc nechce, navíc se tu špatně shání. 

Pinot Noir Jako je to strašná pakárna, ale nechci v tom nechat Rumuny samotné. Spoléhala jsem na guláš, jenomže ten mi vyfoukli Maďaři, určitě na něj mají větší právo, takže se nepřu.

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:28

Garfie tyjo to je fakt challenge, libi se mi, jak doctoho jdes, ja bych se na to uz vybodla, jen kdyz ctu ty podminky :D

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:47

Lilly_Ku No jsem pěkně vzpruzlá, ne že ne! Ale couvnout už nemůžu, nebo teda nechci, to by ovlivnilo moje vztahy tady! ;-)

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:50

Garfie a jiné luštěniny, třeba hrách? Nevím jak dlouho trvají ty japonské fazole. To by chtělo zkusit, ať to nevarite celou noc. 

Offline Aranel
6567 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:50

Garfie Souhlasím s brrr , nemohli by ti předem vyrobit nočky a zmrazit je? 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:55

continuity Na to už ale nemám čas, musím do zítřejšího večera sdělit, co budu vařit. (už teď je večer, takže ani nestihnu udělat nějaký nákup) Tvl pořád byl čas a teď chtějí rozhodnutí během tří dnů! :-/

Aranel Já to zkusím prosadit, ale nedokážu říct jestli to projde...

Offline Kokoska
34708 příspěvků moje polička 05. března 2024 09:59

Garfie podej to jako nakrajeni testa, kdyz krajet se smi. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 10:21

Kokoska To je dobrý tip, to víš že se mi to nechce šudlat na místě!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 11:18

Garfie to mrazení bude nejlepší! Ale jsem zvědavá jak dopadne tvůj experiment, mám pocit, že to bramborové těsto řídne mnohem víc.

Offline notna
9385 příspěvků moje polička 05. března 2024 11:43

Garfie Teda! Smekám a držím palce a jsem zvědavá, co bude dělat to těsto. Když si vezmu, že mi obyčejné noky z vejce a krupice to těsto houstne a tuhne než dovařím poslední kus, měla bych obavy z druhého dne. 
Kynute těsto jsi nechtěla, ale co udělat dukatove buchticky? Daji se na plechu nakrájet. Nemusí se dělat jednotlivě každý kus. A přelit se ovocným rozvarem daji taky nebo pudink se dá na místě  udělat snadno. 

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 05. března 2024 12:14

Garfie tak s takovýmito požadavky bych se jim na to vyprdla (skupinově)
Hele a zas, když to musí připravovat ti kuchaři, co jim dát na zamotání ty zavináče, 300 kousků, to by byla pomsta!

A teď vážně - všechny ty těsta jsou den předem dost nereálný, jen fakt hned vytvarovat a zmrazit. Když to bude ležet přes noc, tak 1/ se aktivuje lepek a bude to gumový a těžký 2/ bramborový řídne pod rukama. Radu na něco jiného jednoduchého typického vegetariánského bohužel nemám.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 12:24

notna Dukátové buchtičky mi vnucuje ségra. Ale to asi spadá do kategorie "příprava předem", takže by to museli upéct kuchaři ve škole a to už asi není ono...

Jinak co se týká těsta, připravila jsem ho ráno a polovinu uvařila teď, po dvanácti hodinách, zbytek ještě nechala na zítřek. Bylo to dobré, rychlé, pracovalo se s ním dobře, jen málo tvarohové (použila jsem jiný sýr než minule). Muž mi to schválil, ještě počkám na zítřek a pak se rozhodnu. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 12:28

andulka01 Bramborový mě ani nenapadlo, brambory jsou tu hnusný. S těstem teda zrovna experimentuju, uvidím zítra. S těma kuchařema se to má tak, že to musí projít schválením, ne že udělají co si řeknu.  

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 05. března 2024 12:28

Garfie Aha, tak to jsou dobré zprávy! Promiň, jsem taková nějaká neoptimistická, nenechej se odradit

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 05. března 2024 12:32

andulka01 Tak hlavně víš jak, on to nikdo nezná, budu dělat moučníkovou, teda malou porci a chuť přebiju omáčkou. Hlavně aby to nebylo úplně hnusný. Musím ještě když tak trochu zaexperimentovat se složením těsta.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. března 2024 12:40

Garfie Já ti držím pěsti štěstí a stavíš se k té výzvě příkladně!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. března 2024 12:56

Garfie a co palačinky? Já těsto připravím večer a nechám v lednici. Takže to by mohla udělat kuchyň. Trochu doufám, že na to by nějaký velky mixer měli. A ráno nasmazit a pak jen podávat?