Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 07:25

Garfie určitě to vyjde. Kluci to milují, tak to bude určitě úspěch

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2024 07:27

Karja

Čeká mě velká oslava s kamarády, o haluskach dost uvažuji, ale hodně se rozmyslím i u těch 40 porci a to mám na to celkem vybavení a pomocníky. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 06. března 2024 07:50

MP Marge Jako teda ta polívka byla taky hodně vysoko! Ale dohodli jsme se, že se pokusíme udělat hodně rozdílná jídla, ať si prostě vybere každý. Tak ta polívka mi pořád přijde z kategorie "guláš". Víš jak, že kdo si dá guláš, už si nepřijde pro polívku a opačně. A všechno jsou to i takový nedětský jídla, ona tam bude spousta dětí, minimálně celá naše škola (děti to mají povinné).

Tak mi všichni držte palce, už se začínám bát!

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2024 07:52

Garfiedržíme. Dobře to dopadne. 

Offline Kokoska
34708 příspěvků moje polička 06. března 2024 08:13

Garfie to bude dobry, myslim, ze sladke jidlo je dobra volba. Z ceho bude ten ovocny rozvar na preliti? Maji tam treba nejake mrazene jako lesni ovoce , ktere neni tak drahe?

Online Karja
44508 příspěvků moje polička 06. března 2024 08:17

continuityJedině z prášku pro tolik hladových krků:-D Takže taky do Japonska nepřenositelné

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2024 08:40

Karja to testo je ještě sranda, ale naházet to pro tolik lidí do hrnce bolí, i když nás na to ten cedník. 

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 06. března 2024 08:54

Garfie tvarohové knedličky mi připadají jako nejlepší volba,je to rychle hotové, rozvar prakticky bezpracný a když tam ovoce neni tak časté, prijde to k chuti. A nemusi toho být na talíři regulérní porce, když dezert. Jen jestli tě to ovoce nepřivede na buben 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 06. března 2024 09:02

Já mám v plánu dělat jen malé knedlíčky, spíš takové nočky, část zkusím připravit ráno než začneme a během dne to hodím co nejvíc na brigádníky (studenti musí odpracovat povinné hodiny). Mám v úmyslu dělat to fakt jako dezert, třeba pět, šest malých nočků na porci, do malé misky. 

Kokoska Zkoušela jsem podle Kuchařky pro dceru džus jako základ + mražené borůvky a přidala jsem trochu marmelády, docela to funguje. Na horu chci dát lžíci jogurtu. Musím ještě vymyslet nějaký recept s použitelnými poměry. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 09:05

Garfie jak budou velké? Já je házím do hrnce lžičkou (to není vzhledné, jen pro představu velikosti) a šest mi přijde na dezert zbytečně moc.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 06. března 2024 09:21

Evaeva Já dělala takové pidi kuličky, v mojí misce to udělalo hezkou kytičku. :-) Vážila jsem je, kvůli výpočtu a jedna mi vyšla na cca 12g, takže zhruba 60-70g na porci.  Ale asi taky bude záležet na velikosti misek, které na to dostaneme, to je jasné. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 09:32

Garfie jo, tak to jo. Je to docela syté.

Offline dupali
471 příspěvků moje polička 06. března 2024 09:34

Garfie a nešlo by to těsto "krájet" do horké vody lžící? že by jsi se vyhnula pracnému "šoulání" knedlíčků. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 06. března 2024 09:40

dupali Víš co, mně to právě ani nepřijde pracnější, včera jsem to zkoušela a docela to odsejpalo a hlavně je to taková super práce pro ty školní brigádníky, šprtat do hrnce s vroucí vodou by musel dospělý. Ale dneska dělám k večeři verzi 2, z totálně odstáteho těsta , tak to zkusím našprtat, dík za podnět!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2024 10:11

dupali já to tak dělám, ale jednou lžící je to nehezké a dvěma drbačka

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 06. března 2024 10:42

dupali no to krájení lžíci by trvalo věčnost, než hodíš poslední z várky, první jsou už rozvařené. Je potřeba to udělat předem a do hrnce pak hodit víceméně najednou. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. března 2024 10:45

Garfierecept vyreseny, ted me zajima, jak je to s temi Americany

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 06. března 2024 11:21

Evaeva continuity dupali Já to právě zkusila a myslím, že je to v reálu neproveditelné. 

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 06. března 2024 11:29

Candance Haha, úplně přesně nevím, nesou se jen takové drby...předsedkyní rodičovského výboru byla Američanka, která měla takové dost západní způsoby v komunikaci se školou, ona i její manžel se nějak aktivně začali zajímat o financování školy, kolik by měl dostávat výbor příspěvky a podobně, došlo tam asi ke kombinaci víc věcí a je teď mezi Ameeičany a školou trochu dusno. Zrovna ona bývala koordinátorkou USA stánku a nikdo to teď nechce dělat, je tam mezi nimi asi i nějaké napětí vzájemně, přesně do toho nevidím, slyšela jsem jen spoustu drbů!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. března 2024 12:19

Garfie to nevadi, uz toto mi staci.. ja si predstavovala vsechno mozne