MaeGandal nasmažit 300 palačinek? Já dělám 15 a trvá mi to půl hodinu. ![]()
Jídlo a vaření
Garfie co langose kynute pres noc. Ja vim, ze je to dost madarske ale na to kaslat
MaeGandalPalačinky budou dělat Francouzi, vím že ty jejich crepes jsou trochu jiné, ale přijde mi to hodně konkurenčn. Ségra mi navrhovala lívance, ale taky si to úplně nedovedu představit. :-)
Candance Vidíš ty langoše tu myslím někdo už navrhoval v prvním kole, úplně jsem na ně zapomněla! To by Maďaři čuměli!
Ale já se těch kynutých těst tady bojím, kvasnice jsou jen sušené, už se mi párkrát stalo že nevzešly...
continuity přiznávám, že jsem trochu doufala že by se u palačinek přidali všichni, takže chvilku každý smaží. Nebo ty lívance
Garfie tak dej livance s rozvarem.
Garfie ty langose by byly dobry. A kynuty pres noc jsou blbuvzdorny, to proste smichas rovnou s tim suchym drozdim a strcis za okno/do lednicky. Nemusis vubec testovat drozdi. Staci i mensi mnozstvi. Testo by ti umichali ve velkym stroji, dali do nejaky krabice a ty by sis to nechala dat do lednicky. Pak bys jen postupne brala a tvarovala a smazila...
Garfie A co žemlovka? Místo jablek by urcitě šlo i jiné ovoce, pokud jsou drahá. Nebo s něčím smíchat. Philadelphia místo tvarohu a rozinky by se tam snad daly sehnat?
Vince Noir drahé je všechno ovoce
711990 Garfie Přesně langoše, navíc já si myslím, že když langoše správně nevykynou, tak jak to osmazis v tom oleji, tak je to jedno, ono se to nějak ztratí tím olejem a solí, prostě je to taková prasecinka a ta odpouští chyby:ad
A teď na ně mám chuť a nebo na kebab, to je takový štěstí, že to mám do nejbližšího obchodu 5 kilometrů:D
Pokud se rozhodneš pro langoše, tak ty bochánky jdou udělat večer a dát do plastové krabice, my měli několik nízkých z Ikea, dost nám to ulehčilo práci, ale stejně to byla fuška. Příště jsme dělali cibulové kroužky, hranolky a párek v rohlíku. Ten rozpálený tuk v parném létě není úplně u čeho chceš stát celé odpoledne.
Kan Ono to není parné léto, spíš takové příjemné jaro, ale teda stejně, Rumuni vedle grilují na takovém tom otevřeném grilu s mřížkou, co bývá na hřištích, takže jo, kouře a vedra si užijeme! ![]()
Vince Noir Žemlovka se ale musí zapéct, to nemám jak udělat. On jako ten festival celkově není moc stavěný na českou kuchyni. Pokud vím, tak ani Francouzi loni nevařili, jen prodávali sýry s bagetami a ty jejich palačinky.
711990 Máš nějakej dobrej langošovej recept? Já bych si dala! ![]()
My to včera ještě probírali a moje spolubojovníky docela lákají ty knedlíčky, jakože by ten stánek pokryl všechny potřeby, maso, stew (guláš) i sladkost, že by si tam jeden člověk klidně koupil všechno...ale ještě jsem napevno neslíbila nic, takže variabilitu mám.
Garfie vyborny je na mimibazar- langose kynute pres noc. A ted jsem naucila deti jogurtove s PDP. A uz si to fici samy. A hlavne to maji do pul hodiny. A jsou dobre.
Garfie a co udelat nocky /skubanky predem cele a pak je jen na masle opekat, aby byly teple? To testo ti asi pusti vodu, nevydrti do druhehi dne
Candance Já nevím, jestli mi je povolí dělat (vařit) předem, vypadá to, podle podmínek, že ne. Ale na druhou stranu, nutně nás potřebují, takže vyjednávací pozici nemáme špatnou. Některá nařízení jsou bohužel ale ze zákona, takže s tím škola nic neudělá.
Jinak to těsto nevypadá špatně, má 24 hodin právě teď a vypadá stejně jako včera, dala jsem ho do místy vytřené olejem.
Langoše vyzkouším, aspoň pro nás, nebo na příští rok! Konec konců, muž je Slovák, mohli jsme to rozšířit ještě o slovenskou sekci! ![]()
Garfie Priznam se, ze uz jsem napjata jako ksandy, jak to nakonec dopadne!
MP Marge Haha, to já taky!
Ale už jsem se rozhodla pro ty tvarohové knedlíčky, nemám čas testovat něco jiného. Recept ještě doladím, ale už zhruba propočítávám náklady, abych to dnes mohla odevzdat.
Garfie Ja myslim, ze to vyjde ![]()
Jsem rada, ze jsi se nakonec rozhodla pro knedlicky a ne pro tu bramboracku! Ja jsem ji navrhovala z praktickych duvodu, trebaze mi normalne vubec nechutna. A ted mam hroznou chut na ty knedlicky!
Garfie jsi hrdinka
tak moc držím palce a těším se
Garfie Ano, mělas to vydávat za Československo a dělat halušky:-D. Držím palce, já bych se do toho asi nepustila, jako polévka,guláš, nějakej fastfood jo, ale jsi fakt hrdinka no, navíc 300 porcí(!!!)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my