Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2024 20:29

Mám čokoládu a trochu smetany na vaření a chci tím polít chlebíček. Mám to smíchat nebo radši použít jen tu čokoládu?

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 31. března 2024 22:55

Evaeva smichej

Offline Karja
44513 příspěvků moje polička 31. března 2024 23:29

EvaevaTeď jsem něco podobného nalila na Míša řezy, je to dobrý. mam beránka,mám perníčky, mám Míša řezy, mám pizza šneky, vajíčka zatím jen uvařená v hrnci..musela jsem domů koupit alkohol a panáky a pak asi 40 lízátek a20 cokoladek...Docela mě to držení velikonoc začíná štvát, když si to nerozdelime s mámou napůl:D už jsem dnes přemýšlela o výlet mimo civilizaci do lesu jak psala jednou Pinot:D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. března 2024 23:56

Karjateraz som stastna, ze mam synov a vypadnu rano z domu a ja mam frei a nic chystat nemusim! Ja tak nerada peciem, stacila mi ta torta  vcera :D

Ale hlasim, ze mala velky uspech, aj ked nevyzerala uplne reprezentativne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2024 23:58

711990 Karja nakonec se ukázalo, že je to normální šlehačka A bylo jí asi až dost, poměr 1:1, co jsem si našla, je až moc měkký. Uvidíme ještě ráno. Ale vypadá to dobře a dobré je to taky.

My jsme teď s rodinou na chalupě, takže máme beránka, biskupský chlebíček, dvacet vajec natvrdo a stejný počet vyfouklých a zítra se ještě bude dělat nádivka. Ale být doma, tak beránka ani chlebíček nedělám, mazanec stačí, a vajec uvařím akorát tak pět

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 01:15

continuity To je tvoje, že jo! Všechno nejlepší!!!

Jídlo závidím a slintám, je to čtu!!! :-) A zkušenost s haluškama mě trochu děsí, furt tady experimentuju s těmi tvarohovými knedlíčky na Food festival a jsem čím dál víc nervózní! :-)

A mazance máte nádherné, i ty pokažené bych si dala! Ten zapletený je super, možná to taky někdy zkusím.....(ehm, trochu pochybuju). 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 08:00

V hotelu na snídani mají krásného beránka. Kožuch, očíčka, všechno zřetelný.

Offline rozarka
4202 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 08:53

Kan to bude forma od Tescomy, myslím 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2024 09:35

rozarka taky mi přijde, že je podobný tomu našemu 

Offline RoSa
10117 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 10:50

Kan on má tu zadní část pečenou extra?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 12:04

RoSa Nene, zády je druhý, menší a někdo už mu sežral hlavu. : D

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 18:10

Garfie

Děkuji. Jj, mě ten catering takto nárazově dost baví, ale živit bych se tím vážně nechtěla. Ta neděle už byla vlastně navíc, ale chtěla jsem si to zkusit - hlavně to bylo za pár korun. Tři kila brambor, 5 vajec, 2 kila zelí, 2 kila mouky, dvě palice česneku, zbytky z předešlých dnů a byl z toho solidni oběd s dvěma chody pro 30 lidí. A ještě jsme si u toho užili dost srandy. 

Vody se neboj, on byl problém asi hlavně v tom,že ten hrnec byl vysoký a úzký (kvůli cedníku na halušky jsem nemohla použít širší). Vařila jsem vývar z tý kosti, určitě toho bylo na objem na konci víc cca 20 litrů a hotovo to bylo raz-dva - za dvě hodiny jsem měla uvařeno i s bramborami. Ale v nízkém, širokém hrnci na stejném plynovém hořáku. Běžně vařím zelňačku tak cca 30 litrů a je to vcelku svižné. 

A teda pokud možno, vařím na plynu, ale já na plynu vařím hrozně ráda, mě docela vadí, že tady v ČR to v kuchyních není běžné.

Ještě měli v jedné chalupě takovou "stoličku" velká elektrická plotna ve výšce asi 40cm. Tak to taky šlo, ale ten plyn je prostě lepší, i když třeba používám 3-4 samostatné hořáky. 

Offline viktorka_od splavu
49213 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 20:56

continuity teda, ja se urcite setkavam casteji s plynem nez elektrinou, vyjma sidlist kde neni zavedeny. ale po indukci uz jsem z plynu dost otravena, ta je rychlejsi a cistsi.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 20:59

viktorka_od splavu Jenže já bydlím na sídlišti celoživotně a plyn nemám až posledních 17 let v Praze. Ani v jednom bytě, kde jsem bydlela. V jednom bytě kvůli tomu, že to byla garsonka, v těch ostatních nebyl zavedený v domě vůbec. Tchýně bydlí v RD a plyn taky nemá. 

Na Slovensku vždy, až na některé novostavby. 

Ale často na plyn narazím v různých chalupách. Obě kam aktuálně jezdíme Velikonoční i Silvestrovské plyn mají. A jsou to ty bývalé obří podnikové chaty, v těch velkých kuchyních je to jen s elektřinou utrpeni, (pokud tam není konvektomat, což samozřejmě nikdy neni)

Offline Kokoska
34714 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 21:03

My v panelaku plyn meli. Vareni na plynu mi nevadilo, byla jsem zvykla z domova, ale peceni v plynove troube teda nic moc.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 21:05

Kokoskapečení je úplně jiný příběh, úplný souhlas. teď mluvím výhradně o vaření a to pro řekněme 30+ lidí. 

Offline Kokoska
34714 příspěvků moje polička 01. dubna 2024 22:13

continuity ja vim :) 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. dubna 2024 22:32

continuity rodiče v paneláku plyn mají, ale ten výkon je takový proměnlivý, asi podle toho kolik lidí vaří.. třeba při smažení vánočního kapra je to fakt utrpení.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 01:06

continuity Já plyn teda moc nemusím, právě po zkušenosti z paneláku, kde byla ta kuchyň nevyčistitelná....ale máš pravdu, že na některé věci je lepší, třeba wok na elektrice neuděláš. My v ulici vůbec plyn nemáme, ale vyřešili jsme to bombou (jednu plotýnku máme na plyn, zbytek elektrika) a je to super řešení, ale pochopitelně neproveditelné v malých kuchyních. 

A zapomněla jsem se pochlubit velikonočními perníčky! 

Offline Zuzuli
3746 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 06:47

continuity ja v Praze mela plyn zatim ve vsech bytech, kde jsem bydlela. At to byl stary smíchovsky cinzak z roku 1892, prvorepublikovy dejvicky cinzacek z roku 1933 (miluju, kdyz maj domy na fasade rok dokonceni), tak i ted v druzstevni bytovce z 1969. Takze se ted uz silene tesim na indukci, ze se toho plynu konecne zbavim, a nechapu, jak si to dneska jeste nekdo muze dat dobrovolne do kuchyne, kdyz uz jsou i jine moznosti rychleho vareni. Hlavne nesnasim ten mastny povlak na vsem v kuchyni (smazime jen jednou rocne kapra na vanoce, takze pokrmy to neni) a to, jaky je opruz ten plynovy sporak cistit.