Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline brrr
12310 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 15:49

GarfieParádní

Online Garfie
28472 příspěvků moje polička 13. ledna 2025 19:17

andulka01 Jojo, železné zásoby!

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 20:57

Po dlouhé době jsem si polívku nevymyslela, ale uvařila podle receptu (konkrétně podle Ihnačáka a Kuchyně Lidlu). Cizrnovou s krůtím masem. A je hnusná. Snažila jsem se to vylepšit a zachránit, ale je jenom trochu míň hnusná.

Zůstanu u vymyšlených.

Offline Makara
3625 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:14

Pinot Noir šmarja, co jí chybí/přebývá? Na fotce vypadá jedle. Tvůj food styling bych chtěla umět.

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 21:17

Pinot Noir Ale teda od pohledu vypadá dobře.

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:04

Makara DruI chybí jí nějaká zajímavá chuť. Nudná, mdlá. A nelíbí se mi ta struktura, nedošlo mi při čtení receptu, že to bude hnědá voda s kousky, to nemám ráda. Když "voda", tak to musí být čirý vývar s kousky, když barevná, tak aspoň lehce něčím zahuštěná, trochou jíšky, mixnutou zeleninou... Nemusí být hustá, ale lehké zahuštění dodá (pro mě) hezčí strukturu. 

Offline brrr
12310 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:11

Pinot Noir Kdyby se vyndalo maso, rozmixoval zbytek a pak se šouplo zpátky maso a přidala ta zakysanka, to by nepomohlo?

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:12

Pinot Noir Jo, mně přijde hrozně rizikový vařit dle téhle receptu typu Lidl, Albert nebo Prozeny. Jak tam nejsou recenze nebo to není nějaký recept z overeneho blogu, tak je to rizikovy:D. Já jsem dělala cizrnovou tento týden podle myslím varilamysicka:D. To mám ozkouseny, tam jsou takové obyčejné recepty. A byla to v podstatě kořenová zelenina, cizrna, česnek, zázvor. Ale dávala jsem tam vývar i tak, a zahustovalo se rozmixovanim části polevky.

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:25

brrr jo, pomohlo, ale hlad už byl, myslela jsem, že to tou smetanou zachráním trochu aspoň na talíři... Muži to chutnalo, zítra to dorazí, jak to je, já už to nechci vidět.

Karja máš pravdu. Já už mám ty polívky osahané celkem, už podle mě celkem přesně vím, co s čím k sobě sedí, co má jakou strukturu, co je lepší nejdřív péct, co a jak zahustit, ochutit... Ale to když jde o zeleninu. Dnes jsem nutně potřebovala použít tu krůtu a kromě gulášovky a muligatawny snad žádnou masovou nevařím. Teda vždycky z vývaru, ale bez masa. Tak jsem se chtěla obrátit na odborníky, no.

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 23:26

Karja ale teda recepty na Rohlíku jsem párkrát použila a úspěšně. Jinak taky dávám přednost zdrojům, kde jsou komentáře. 

Online Garfie
28472 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 00:20

Pinot Noir Jo, Rohlík má překvapivě dobré recepty, co jsem zkusila, nezklamalo. 

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 07:41

Já jsem asi úplně mimo - co je to ta dubajská čokoláda? Proč je to taková hitovka teď?

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 07:46

andulka01 protože je drahá?;-)

Pinot Noir Rohlíku taky asi spíš věřím, protože tu byl několikrát zminován. Ještě mi hodně nabíhají recepty od Jíme zdravě, ale těm taky moc nevěřím. Já dělám polévky hlavně pro muže, taky co dům dal, kolikrát mi to přijde i jakože ne moc vyvedený a on řekne "ježiš výborný, nejlepší polévka":-D a celej ten hrnec sní, takže asi dobrý no:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2025 07:57

Na rohlíku bývá uvedeno, od koho ten recept je. Taky mu věřím.

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 19:06

andulka01 uměle vytvořenej hype. Mela jsem jen tu originální. Jako dobrý, kousek ma tak 500 kalorií, do fronty bych kvůli tomu nešla, ani bych to za ty prachy nekoupila. V DE teď prodávají nějaký odvary, viděla jsem to párkrát jako super tajný zboží na kase přímo u pokladní, aby si to člověk musel vyžádat. V rádiu říkali, že jich testovali 8 vzorků a u všech bylo něco špatně. 

Offline Vari
2209 příspěvků moje polička 16. ledna 2025 20:50

andulka01 Ja ji taky ochutnala, dobra byla, ale vzhledem k tomu, ze mam rada i oříškovou milku, tak nejsem uplne znalec a gurmán :-D. Podle me z toho udělali hit sociální sítě, vic bych v tom nehledala. Koupit se to dá nějaká verze už všude možně, viděla jsem ji i na rohlíku. 

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:27

Pinot Noir Většinou se kvůli tý struktuře část tý cizrny odebírá, rozmixuje tyčákem a vrátí zase do polívky.

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 09:31

Aranel víš co, kdybych vařila jen tak podle sebe, tak to tak udělám, ale jednou jsem taky chtěla vyzkoušet, jak to má vypadat podle profesionálů

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 17. ledna 2025 16:29

Pinot Noir Jasně... no ještě to nemusíš vzdávat každopádně!

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 18. ledna 2025 08:16

andulka01 je to hodně čokoládové a krupne to. Měla jsem dvě a pak variantu zakusku. Čokoláda není špatná, stačí málo. A vyrábí to už kde kdo. Za chvíli určitě vyjede i Milka. Zákusek v Cacao nebyl vůbec špatný, ale te čokolády bylo už moc, byla jsem precokoladovana.