barbucha No vždyť já si jak Polreich připadala! Akorát jsem teda nevtrhla do kuchyně. Hele jako "rump steak z argentiny" úplně jinej kus masa (tipuju slušnější roštěnku), kterou na pánvi udělali třeba před týdnem, uložili do mrazáku, pak hodili do mikrovlnky a mě na talíř. "Koňaková omáčka" bylo uho jak vyšitý a smrdělo. K jinému jídlu byla mistička hořčice, která osychala v kuchyni minimálně den. Všechno šlo přes mikrovlnku, to bylo jasný. Vafle a palačinky kusy hadru, taktéž via mikrovlnka. Food styling early 2000.
Jídlo a vaření
andulka01Kecáš, no to je hustý.
My jsme v létě měly s kámoškou hnusný jídlo, jenže já jsem měla densej hlad, takže jsem to všechno snědla fakt i přesto, že to bylo hnusný a studený, a jako s prázdným talířem se blbě odpovídá ,,sorry, bylo to hnusny,,. A pak jsem nedávno si dala musaku, to jsem normálně nevěděla, zda se smát nebo brečet, protoze to byly zapečené brambory, trocha mletého masa (ale jen masa jo, žádná omáčka), vajíčko a sýr na vrchu:D. Jako beze srandy, ani se nesnažili, že by to asoonpribarvili nějakým kořením...Tam jsem taky nemohla nic moc říct, protože jsme tam měli na ten den večer zamluvou firemní veceri...
Karja no tyjo, ochutnat těsně před firemní večeří... jak to nakonec dopadlo?
Tohle je hrozně důležitá akce. Já nevzala ten top hotel co jme měli minule, ptž je to daleko od aktivit co máme letos, tak jsem musela vybírat trochu "provinčně". Jako na nervy mi to zahrálo hodně, jsem skoro nespala pár dní.
andulka01 Ne, já jsem byla pouze účastník a sjodou náhod jsem tam šla i na oběd. Jen mi přišlo blbý se tam o obědě nějak ohrazovat a pak tam přijít za 5 hodin později na večeři:D
Hele jako "rump steak z argentiny" úplně jinej kus masa (tipuju slušnější roštěnku), kterou na pánvi udělali třeba před týdnem, uložili do mrazáku, pak hodili do mikrovlnky a mě na talíř.
Co?! V životě jsem něco tak strašnýho neslyšela
To se někde tak dělá? Jako fakt... já teda jsem slušná popelnice a polknu leccos, ale tohle by mě ve snu nenapadlo. No, eště že do kuchyně nevidim.
Teda nezávidim ti to ani malinko, jako ručit za to že bude jídlo jakžtakž, neni v našich podmínkách úplně bez starosti, že jo. A na druhou stranu v každý společnosti se může vyskytnout nějakej šťoural... dáš mu dobrý jídlo a von si stejně něco najde... na to všechno aby měl člověk nervy jak špagáty!
barbucha ja znam akorat zavakuovat uvarit v pomalym hrnci ulozit do lednice a aktualne ugrilovat. pro nas co neradi syrovy maso idealni varianta.
Jinak mě dneska potěšil mladej pán, přišel s harantama na oběd...
Snacha zůstala doma a synek pravil že to je tím že se ke mně bojí chodit jíst častějc - ihned jsem se naštětila! ale prej kvůli tomu, že jí u mě strašně chutná, a vždycky se (celoživotní dietářka z nutnosti) příšerně přežere páč si nemůže pomoct
a: "můžeš za to, mami, protože vaříš poctivě a z nejlepších surovin, to je hned znát! žádný blafy jako u nich doma"
No tak dobře, dostal přidáno ![]()
Bože, to je chytrý!
To teda taky neznám. Uvařený a pak ještě grilovaný?! Syrový maso taky nemusim, ale i na grilu se dá přece udělat tak, aby krev nestříkala proudem
Ovšem hotovej stejk v mrazáku a následně ohřátej (a to předtím ještě musel ještě rozmrznout, ne?), to mě teda fakt dostalo ![]()
Hehe. Ale já mu věřím, protože naposled jsme museli snachu (vlastně o vánocích) odtrhávat od stolu násilím, aby se haranti dostali vůbec k dárkům ![]()
Chudák s tou celiakií plus má ještě reflux a já nevim co eště... a její matka celoživotně žlučníkářka... no to fakt musely bejt hrozný pochoutky u nich.
Pak jí pošleš blbou polívku a ona ti píše, jak na tebe při každý lžíci s láskou vzpomíná. No nerozdala by ses?! ![]()
barbucha No to je fakt smutný, ted jí bude posílat polévky celá parfumanie:-D. Ale já spíš myslim, že byla ráda, že může chvíli zvostat sama doma:-D. Zrovna na zítra jsme odmítli pozvání na oběd, ale tato strategie mě nenapadla!
Tomu úplně rozumim, mít ty dva mizery na krku furt (má hodně HO), to by mě jeblo brzo. Ale tak beru to jako win-win, vona si vodpočine a ještě mě pochválej... a ještě ty mizery kapku pomučím, čímž si vhodně zpříjemním den ![]()
A mimochodem pozvání na oběd neodmítli ještě nikdy!
barbucha Jo víš co, moje děti odmítají jet k babičce beze mě, i jen s tatínkem...Takže jedna velmi významná část win-win je rázem pryč:-D
To je pech... proč tam nechtěj? Já jsem teda docela Herodes (dyk mě tady znáte
) a nijak se s těma harantama nemažu, navíc jsou to takový (podle mě teda) "podšturcový" děti, rodiče s nima hrozně nadělaj... ale vždycky přisvištěj. Možná se jich nikdo neptá, nevim... nebo je to možná pro ně zajímavá změna, když na ně nedělám ťuťuňuňu ale rovnou jim slíbim že je roztrhnu jak hady ![]()
barbucha viktorka_od splavu Jo, to nastudoval někde muž, maso před grilováním upravit jako sous-vide a pak hodit na gril a můžu dosvědčit, že je to teda super. Akorát to dělá hned, uložit do ledničky a ugrilovat později nás nenapadlo.
barbucha Jak to řešíš, když přijde na jídlo i ona? Vaříš pro ni zvlášť dietu? Vypada to, ze se s podobným problémem budu muset popasovat taky.
Garfie ja to znam z jedne dost nobl restaurace, doma nic neskladujes pochopitelne - ale myslim ze kdyby zbylo, da se nechat par dni v te lednici:-)
viktorka_od splavu Jo, asi jo, právě je to dobrej nápad! Protože když to chceš rovnou grilovat, je to trochu náročný na čas....
Garfie To zní jako dobrý nápad.
viktorka_od splavu Garfie tiež tak robíme. Napriklad vecer pred priprava a potom rovno z chladničky môže grilovať. Je to fajn
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my