A nebyly to podle Cuketky?
Jídlo a vaření
Potřebovala bych blbuvzdorný recept na bramborové knedlíky. Kdysi tady proběhl ale nemůžu ho najít. Neví někdo?
Loupáky podle mě peče marieu - holkám ke kakau;)
brrr ja je pecu podle cuketky anebo kvasovy podle Maskrtnice a jsem spokojena.
brrr já mám v záložkách Maškrtnici, ale nepekla jsem nikdy žádný. ![]()
brrr dělám podle cukety a jdou mi
kocoureksuggy pointa bramborového těsta je, že potřebuješ vychlazené brambory - teplé jsou nejhorší varianta - a pracovat s ním extrémně rychle.
Tj. Jakmile ho zpracujes, měla bych mít možnost z něj udelat ty válečky a ty pak hned dát to vařící osolené vody.
Já si dávám vařit vodu hned na začátku.
Pak do těsta jen vajíčko, sůl a hrubou mouku, můžeš napůl s krupičkou. Množství závisí od toho, jak byly ty brambory mokré. Bude se pořád trochu lepit, ale nemělo by se moc, když tak mouku prisypes.
Vari se docela dlouho, ten běžný rozměr klidně 20-25 minut. Táta říká, že by se měly po vyplavání zas potopit, ale na to nám malé hrnce.
Jeden si vždy vyndám, riznu do něj a kouknu, jestli už je.
continuity dělám je stejně, akorát dávám krupici (ne krupičku), ale dělala jsem to už z různých muk a krupic, a máslo. No a někdy se povedou úplně skvěle a někdy hůř (ne chuťově), neumím úplně odhadnout tu konzistenci.
Evaevajakože se ti rozpadají?
Naposled jsem krupičku neměla a muž protáhl že samosky krupici a ty krupickove jsou za mě chuťově lepší.
Konzistence je jedno, tam mi přijde, s tou krupici se mi odhadovalo hůř, to může být i tím, že s ní běžně nedělám.
kocoureksuggy recept na blbuvzdorny brknedliky davala 999
continuity no, ne úplně, ale to těsto nedrží tolik tvar, jsou pak takové pokroucené. Ale chuťově stejné a moji strávníci neremcají.
Evaeva continuity tyjo já si do teď myslela, že krupice a krupička jedno jsou ![]()
Mám spíš porblém koupit dobré brambory, ale dostala jsem chuť na br.knedlík!
Děkuju. Já právě potřebuju ty přesné poměry, jinak mám po uvaření a vychladnutí brousek
kocoureksuggy já v receptu přesné poměry mám, ale u těch knedlíků to úplně nefunguje, každé brambory jsou jinak moučné.
brrr Loupáky peču podle Maškrtnice nebo Florentýny.
Se sádlem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my