žluťásek Nedělala bych to. V receptu není žádný tuk, máslo, nic a ty ořechy to z části nahrazují. Bude to jiná buchta.
Jídlo a vaření
bublifuk S mákem to náhodou zní hodně dobře! Mohl by dodat právě i tuky. Jo, bude to jiná buchta, ale tuhle by mě lákalo zkusit. Nahoru kysanou smetanu a lžičku povidel...
pomleté tekvicove semienka tiež nemôže? Keď mal syn alergiu na orechy, nahradzali sme ich tymto a všade to fungovalo. Tento recept ale samozrejme nepoznam
Dnes velká improvizace s batátem, protože v obchodě neměli červenou řepu. Fotka nic moc, ale bylo to moc dobrý a zařazuji do programu. Perlový kuskus, pečený batát s červenou paprikou + bal. sýr a vlašské ořechy.

monis Perlový kuskus neznám, ale podle toho, co vidím na talíři, bych tipla tarhoňu. A vypadá to jedle!
monis v originále je teda kuskus, řepa, paprika a balkán?
monisvaří se ten kuskus nebo jen zalévá?
monis díky, to zkusím. Muž řepu miluje
Karja kratce osmahne na oleji a vari cca 15 minut ve vode/vyvaru, je to spis testovina...
monis jasná páka:-D. Já ted si taky dělávám různé saláty, ne vždy mi to k sobě pasuje,ale mám docela velký problém se zálivkou, nějakou chutnou vytvořit jakoby z ničeho:-D
Karja az budu odpo doma, tak ti muzu vyfotit takovy tahak na zalivky, co jsem si kdysi vystrihla z apetitu nebo kde.
monis tak jo děkuji;-). Ale vyfot to až si vzpomeneš;-)
Včera pokus o sushi rýži a umotání onigirazu s vaječnou omeletou, nakládanou zeleninou a gochujang omáčkou. Tak jako co se týká rýže a motání těch balíčků - to mě čeká ještě dlouhá cesta
, ale dobrý to je moc. Musím to do léta trochu nacvičit, teď mi to strašně trvalo a rozhodně to není fotogenické.
A protože jsem do toho chtěla dát sezamový semínka, rovnou jsem musela udělat i rozborku a sborku suchých zásob... protože moli, ti hajzlíci.
Karja tady to máš, ale ruku do ohně za to nedám. Já dělám jen tu medovo hořčicovou nebo jen balsamico![]()

Jednou jsem podle něčího receptu odsud dělala makové rohlíky/loupáky. Nemáte ho někdo? Myslím, že byl od Pinot Noir , ale nejsem si jistá.
brrr já určitě ne, loupáky neumím.
Pinot Noir Loupáky se tomu říká v Čechách, tady to jsou makovky nebo makové rohlíky.
Škoda, bylas můj tajný tip.
brrr taky si pamatuju, že tady proběhly, ale taky si nemůžu vzpomenout, od koho. Doufám, že se dotyčný ozve, dostala jsem chuť je tentokrát vyzkoušet ![]()
Pinot Noir Tak budeme doufat obě. Já mám nutkání od včerejška
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my