brrr MP Marge To by mě taky zajímalo!
Tady v Tokyu taky nějaké české restaurace jsou, tedy asi dvě nebo tři, pokud vím, jedna z toho je ale spíš hospoda (jmenuje se Pilný piják, haha), ale nezkusila jsem ještě ani jednu!
barbucha viktorka_od splavu Jo, to nastudoval někde muž, maso před grilováním upravit jako sous-vide a pak hodit na gril a můžu dosvědčit, že je to teda super. Akorát to dělá hned, uložit do ledničky a ugrilovat později nás nenapadlo.
Pokud jsem jedla vynikající maso, tak to bylo vždy úpravené metodou sous vide. Já to mám doma, používám občas, hlavně na kuřecí a kachní prsa. Mám novoroční předsevzetí se to naučit používat víc a na více druhů masa. Jen na to člověk musí dopředu myslet, dělá se to většinou dlouho.
viktorka_od splavu Janulik03
Vlastně k dobrému postupu přípravy streaků jsem se dostala až v posledních dvou letech, konečně jsme našli řezníka, který má super maso, postupně jsem vyhodnotila na jaké pánvi (gril ještě úplně vychytaný nemám), jakou teplotou, na jakém tuku...
A mohla by ses podělit prosím? Myslím hlavně tu přípravu - tuk a pánev. A máš indukci nebo plyn? Díky!
rozarka A jak se stravuje ona sama doma? Dělá si přirozeně bezlepková jídla, nebo pracuje s náhražkami a dělá si i to, v čem běžně lepek bývá? Pokud to druhé, tak bych si od ní nechala poradit, jak na to, ať nevynalézáš kolo, ono je docela náročné naučit se to vychytat.
Sama jsem měla asi 15 let bezmléčnou a bezvaječnou dietu a můžu říct, že pro mě i pro okolí bylo nejjednodušší dělat jídla, kde se tyhle suroviny prostě nevyskytují, i když pak už jsem uměla nahradit ty suroviny skoro ve všem. A když jsem k tomu měla ještě vařit bezlepkově (kvůli švagrové), poradila jsem se s ní.
Myrtila viktorka_od splavu Evaeva mléko taky ne.
Ona mě neporadí, nechce nic komplikovat, buď si přiveze sama něco a nebo tu chroupe tu zeleninu s tim, ze to nevadi a doma se nají
rozarka tak dej priklad toho co treba bezne varis a snacha misto toho chroupe holou zeleninu?
rozarka jak často u vás je? Já bych to asi řešila tím pečeným masem, jak psaly holky výše. Myslím, že většině lidí to chutná a je to jednoduché na přípravu.
rozarka Pokud je to ještě v kombinaci s mlékem, tak bych připravovala jídla, kde se ani jedno nevyskytuje. I k té zelenině se dá udělat třeba hummus, aby ji nemusela chroupat nasucho
Třeba to časem samo vyplyne, že si ten repertoár jídel nějak rozšíříš, ale naskočit do takového dietního stravování se vším všudy, aby ten alergik nebyl na ničem ošizený a jedl takovou tu českou kuchyni, je hodně těžké.
rozarkaještě mě napadlo, jestli nemá tu nezsnasenlivost ve stavu, že jí vadí i stopové množství (jsou i takoví a to je peklo, protože jim může způsobit problém i blbě umyté prkýnko). to bys musela mít v podstatě oddělenou kuchyni. Normálně s ní promluv, co jí vadí a proč.
continuity jo, to mě teď taky napadlo. V tom případě to opravdu je problém.
Ještě mě napadlo, že snaše může taky vyhovovat chroupat zeleninu...Rodina mého manžela jí hodně chleba a pečivo, takže pro tchyni zjištění, že nemůžu lepek, bylo nepochopitelné - co jako teď budu jíst? Přitom vařená jídla dělá zdravá, hodně zeleniny, středomořská kuchyně...No a já jsem už předtím, než jsem zjistila nesnášenlivost lepku, po chlebu ani pečivu nijak netoužila.
Ale to se nezjistí, pokud se s tím člověkem nepromluví.
Často u nás není, mladí preferují naše návštěvy u nich, barák, zahrada, takže do paneláku se jim tolik nechce. Na dietu najela až s narozením dítěte, kojí, doktorka ji prý doporučila vysadit lepek a mléko, z důvodu častých průjmů malé. Možné je, že to nebude nastalo a tak spíš hloubám nad příležitostnou situací
rozarka a co jíte u nich? Můžeš se trochu inspirovat.
Evaeva vaří normální jídla a sama si udělá nějaké své. Ale u toho moc nebývám, jsem s dětmi
rozarka já osobně bych to asi tolik neřešila. Udělala bych rybu/pečeni a vhodnou přílohu, ke svačině můžeš koupit třeba ten hummus, polévka může být vývar bez nudliček. Určitě je otrava se tak stravovat nepřetržitě, ale takhle jednorázově to půjde.
MP Marge A nějakou české jídlo jsi už zkusila? Predpokladám, že tam nějaká česká restaurace bude, když tam žije tolik Čechů.
Ironicky, ceske jidlo tady bylo to nejvetsi zklamani! Ocekavala jsem, ze tady bude na kazdem rohu, ale neni. V Czech Village jsou restaurace, ktere se jmenuji treba Czech Town Station, coz vypada lakave, ale kdyz se podivas na jidelnicek tak zjistis, ze tam vlastne nic ceskeho neni. V Chicagu jsem mela nekolik vybornych ceskych restauraci 15-20 min autem, takze v tomto oboru jsem si pohorsila. Ale onehdy jsem zjistila, ze v jedne restauraci tady podavaji gulas, tak se na nej musim vypravit (akorat gulas bez ceskeho chleba, no, to proste nebude ono, i kdyz bude dobrej
)
Jedine, co tady frci, jsou "kolache", akorat ze ty, co jsem zatim ochutnala, ceske klasicke kolace nejsou. Ale to mistni nevedi ![]()
Holt az budu mit chut na svickovou, tak si budu muset zajet do Little Prague v Chicagu.
brrr MP Marge To by mě taky zajímalo!
Jako je to bida, viz vyse, ale zase jsem objevila puvodne nemecke mestecko tak pul hodiny odsud, kde je nemecka restaurace, tak se tam chystam na rizek s bramborovym salatem!
Evaeva taky doufám, ptala jsem se spis ze zvědavosti jak to řeší jiní. Pokud to je nárazově. Samozřejmě, kdyz to bude člen domácnosti, tak se člověk přizpůsobí a naučila bych se vařit i jinak.
rozarka No, tak u nás tchýně vaří bez mléka a vajec, ona má teda shodou náhod stejnou dietu, i když kvůli jiným obtížím. No a moje mamka se do toho položila a vařila všechno, u všeho se ty suroviny naučila nahradit, ale nebylo to na lusknutí prstu, trvalo to několik let. Za začátku je to hlavně o čtení veškerého složení všeho, co jde do kuchyně a není to úplně základní potravina. A recepty se nabalí časem, když jsou potřeba nějaké speciality typu narozeninový dort, cukroví, celá rodina u tradiční svíčkové s knedlíkem a tak.
Myrtila ano, taky myslim, že se to dá, když to vyžaduje nutnost, člověk se přizpůsobí.
rozarka Tak já jsem ve stejné situaci (tedy vynechání mléka a lepku během kojení) taky radši na návštěvách chroupla zeleninu. Bylo to pro mě mentálně jednodušší, než vysvětlovat co můžu a nemůžu jíst ;o)
A jinak mi teda z té doby zbylo používání rýžových nudlí v polévce. U těch jsem zjistila, že nám doma vyhovují víc než normální.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.