Tak Betty u nas se varila klasicka bramboracka a zvlast v papinaku fazole. pak smichat a dochutit
Jídlo a vaření
Moie tchýně dává bilé fazolky do zeleninového vývaru a to je moc dobrý, dává tam ještě česnek propasirovanej. A je to spíš takovej ,,zelenej,, vyvar, s celerovou natí, petrželkou, jako je to fakt dobrý.
Co z květové špičky, když ne tafelspitz?
brrr Asi jakoukoliv omáčku. Já bych si z toho udělala ptáčky, ty miluju. Babička dělala zase moc dobré hovězí na houbách a myslím, ze s tím nebude moc práce;-)
brrrRoastbeef, steak, tatarák, videnska rostena by asi taky šla, podle mě je toho na dušení do mrtva škoda.
Karja continuity Dík za tipy. Na steak nebo rostbíf se necítím, ani nemám moc co k tomu. Bude znojemská, tu jsme dlouho neměli.
Uvažovala jsem nad svíčkovou, ale včera bylo telecí na paprice.
continuity Ty jo roštěná, to je ten recept, na který jsem nemohla přijít!:D
Dneska jsem byla do oběda sama doma, udělala jsem si platýza (jen v mouce) na oliváči, do pánve pak zpěnit máslo, citronovu kůru a šťávu, lžíci kaparů, petržel na drobno a šup s tím na talíř. Pro udržení jednoduchosti jen brambůrek. Bylo to výborný.
Plánuju na víkend chilli con carne, dokonalé zahřívací jídlo. I když by už mrazy měly povolit.
marieu dokonalý, lepší kombinace na platýze snad ani neexistuje ![]()
Platýza jsem neměla ani nepamatuju, budu to muset napravit.
Ja jsem si dnes dělala salát z brokolice, jednoduché, ale hrozně dobre, brokolic trosinku povarit, ale aby byla stále zelená, na proužky červená cibule, opražit semínka a pokrájene rozinky a pak už jen dresing z jogurtu. Měla jsem to jako přílohu a sedlo mi to!
brrrMně si inspirovala, udělám o víkendu roštěnou, já to nedělala asi 4 roky, fakt jsem zapomněla, že toto jídlo existuje. Včera jsem si koupila 5 kilo hovězího, tak to budou hody:D
Karja jé, ten salát z brokolice, rozinek a jogurtu taky dělám, místo semínek plátky mandlí.
Karja taky ho delam, ale ze syrove brokolice a pridavam granatove jablko
Karja dělám taky, teda s vinaigrette a je to fakt děsně dobrý
Díky za další tipy;-)
Karja Já nedělám klasické rostěnky, ale ve finále přidám nakrajený pátek a kyselou okurku. Je to prostě něco mezi roštěnkou, znojemskou a ptáčkem. Děcka to zbožňují.
A hovězí už mám taky objednáno další.
brrr jj, to jsme taky někdy delavali, ale myslím, že teď by to nemělo moc úspěch. No já úplně miluju ptáčky, ale sama pro sebe si je dělat nebudu:D
Se musím malinko pochválit. Dneska jsme udělala polévku z čistky zeleninového šuplíku z ledničky, zejména půl hlavičky červenáho zelí nás tam trápilo. A vyšel z toho luxusní boršč, chodíme celý den užírat do hrnce (chtěli jsme nechat pár porcí přítelově dceři, ehm sorry, fakt nezbyde). Prostě mít připravený sklenice pořádnýho vývaru se vyplatilo. A taky jsem si báječně zakrájela, miluju krájení zeleniny.
Karja máma dělá ptáčky celkem často, zejména ty "rozlítaný". A mě vlastně moc nechutnaj, i když je dělá ze skvělých ingrediencí, na mě je to zbytečně moc chutí pohromadě. Jako sním to, ale kousky slaniny a párků předávám do talíře muži, ten to naopak miluje.
Tak jsem za vás vyzkoušela dubajskou čokoládu.
Ten křupavý vnitřek by mne asi neurazil, je ze samých věcí, které mi chutnají. Akorát tuna cukru a ten ještě něčím osladili. Čokoládový obal téhle ale hnusný. Věřím, že ty dražší můžou být z kvalitnější.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my