Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 04. února 2025 18:58

RoSa Podle Šona jsem dělala křupavou kachnu a hlívu, super.

Offline RoSa
10119 příspěvků moje polička 04. února 2025 19:12

Sweet Potato jo, zrovna studuju ten jeho křupavej bůček podle tatínkova receptu...

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:37

Pinot Noir Koukla jsem na ten video recept a to teda videlo pasta zozzona (taky se ji rika dirty carbonara) leda tak z rychliku, nedivim se, ze ti to nechutna. Delam ji jednou za cas a je vyborna, naposledky mamince kdyz tady byla. Kdyz je udelana dobre, je to dobry, je teda hodne syta, davam k tomu listovej salat s citronovou zalivkou a grilovany fenykl. 

Kan koukla jsem na necely jedno video a mam to stejne, vubec to nedavam, ten hlas atd. Ale na vareni je bozi Stanley Tucci, na svym insta vari italksy jidla ve sve krasne kuchyni, tem tomu jidlu, na rodil od tohohle patlala, rozumi a dela to s neskutecnou noblesou. 

Offline Pinot Noir
29814 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:39

0zero7 já si ten recept ověřovala i jinde, koukala jsem asi na čtyři recepty, a všechny teda byly stejné

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:41

brrr jeste jsem shledla agli olio a teda nedavam to a ty kydy okolo, hrozny... varit se podle toho imo moc neda, uffff. 

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:44

Pinot Noir no to co tam dela on je blbe skoro vsechno, ne vylozene SPATNE, ale ty nuance jsou mimo, guancinale moc velky kusy, neni v tom parmesan, ale i pecorino, princip je ten, ze v podstate jde o mix verovyho ragu (ne ze pridas jeden italskej sausage a plechovku rajcat, jak to tam on hyzdi) a carbonary, dela se to soucasne, to ma celkem dobre, a kdyz mas smichanou pastu a to ragu tak to cely naglazujes tim vajickem se syrem, krasne se to leskne a ma to omacku vylozene. Fakt rozdil, podle otho co vidim, ja ji varim podle Giady, spis ale jde o ty mensi detaily. On me teda toci i tema recma, po pravde. 

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:50

MP Marge Uz jsi byla na rizku? Tady delaj skvely co presahujou talir v jedne nemecke, ale nemaj bramborovej salat! Jen spetzle a neco c oma bejt bramborak, ale neni, coz je dost bordel. 

Dobry food trucks maj v Portlandu, to bylo super. Tady je mezinarodni kuchyne dobra, asijska, jihoamericka, i nektery evropsky. I fuze maj dobry, hlavne ty japonsky. A morsky plody a ryby, jak jsem u vody. Kam chodis nejradeji? Krom toho karibskyho trucku?

Offline Pinot Noir
29814 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:52

0zero7 tak třeba tady je to víceméně stejně jako u něj, podle toho jsem to i dělala, protože mně ta videa lezou na nervy obecně, nejen jeho, potřebuju to mít napsané a kdykoliv kouknout. 

https://life.forbes.cz/spinave-rimske-tajemstvi-pasta-alla-zozzona-jako-lahodny-vrchol-dekadence/

No mě ta kombinace chutí neoslovila, tolik dobrých surovin a výsledek nic moc. 

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 04. února 2025 22:59

Pinot Noir to uz je trochu lepsi, no ono jde prave o to "vice mene" ale neni to urcite kombinace kazdemu po chuti!

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 05. února 2025 03:33
Reakce na 0zero7:

MP Marge Uz jsi byla na rizku? Tady delaj skvely co presahujou talir v jedne nemecke, ale nemaj bramborovej salat! Jen spetzle a neco c oma bejt bramborak, ale neni, coz je dost bordel. 

​Jeste ne! O vikendu mi nebylo dobre, tak jsem vylet do Amana Colonies odlozila. Jeste zes mi to pripomnela, ja jsem ted priserne prepracovana a vubec mi to nemysli

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 05. února 2025 03:42
Reakce na 0zero7:

Dbry food trucks maj v Portlandu, to bylo super. Tady je mezinarodni kuchyne dobra, asijska, jihoamericka, i nektery evropsky. I fuze maj dobry, hlavne ty japonsky. A morsky plody a ryby, jak jsem u vody. Kam chodis nejradeji? Krom toho karibskyho trucku?

​K Africanum! Tady je hrozne moc pristehovalcu z ruznych casti Afriky. Mivaji tady obchody se smisenym zbozim, kde je vetsinou taky deli, nebo mala restaurace. Zvenci to vypada nenapadne, clovek by to snadno prehledl, ale ja mam informace od deti v praci, takze vim, kam jit

Musim sem dat nejake fotky!  

Offline Garfie
28473 příspěvků moje polička 05. února 2025 07:31

Já dělala včera k večeři tyhle česnekový buchty a teda strašně dobrý to bylo! Neměla jsem mozzarelu, tak jsem tam dala strouhaný sýr a super. 

Online andulka01
12798 příspěvků moje polička 05. února 2025 13:36

0zero7 Stanley Tucci
Má novou knížku, mám ji objednanou k svátku, tak se těším.

Offline Pinot Noir
29814 příspěvků moje polička 05. února 2025 13:46

Garfie to vypadá skvěle, asi vyzkouším!

Offline Garfie
28473 příspěvků moje polička 05. února 2025 14:25

Pinot Noir Myslela jsem, že něco zbude, abych ochutnala jestli se dají jíst studený, ale bez šance!

Online Marbuša
1414 příspěvků moje polička 05. února 2025 14:51

0zero7 Stanley Tucci měl teď nějaký dokument na ČT, kde ochutnval jídla v Itálii. Nevím, jestli to je víc dílů, narazila jsem na to náhodou. Pořád jsem si říkala, že je mi povědomej a on hrál v Ďábel nosí Pradu toho kolegu Mirandy. A ten pořad byl fajn a on je sympaťák.

Online andulka01
12798 příspěvků moje polička 05. února 2025 14:53

Marbuša jo, tak ten jsem nestihla ani jeden díl, musím si to pustit. Akorát bych to chtěla v originále, on má hrozně hezkou angličtinu

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 05. února 2025 14:59

MP Marge 

Je to nějak přibližně takhle?

Strašný chutě jsi mi udělala s tím karibským jídlem.

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 05. února 2025 15:16

Lenka22 Jo, akorat to zdejsi kure je jeste takove cernejsi

Korenim se v Karibiku zjevne nesetri! 

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 05. února 2025 17:27

MP Marge jo, tak si ho představuju, že je černý a strašně dobrý. Přemýšlím ho zkusit v létě na grilu.