No tak jo:D
Jídlo a vaření
Včera jsem si parádnicky zavařila. Poslala jsem přítele s dcerou na brusle a v klidu si připravila suroviny na dvoje slávky - po italsku a v kokosovém mléce se zázvorem. Miluju krájení zeleniny, takže jsem si tu hodinku a půl v kuchyni faktu užila. A ta vůně - celý se to tady provonělo aromatickými bylinkami, česnekem, zázvorem, citronovou trávou... K tomu ještě kokosová rýže.
Pak ještě roastbeef na předkrm (z krásného kousku anguse s tukovým krytím), poved se úplně dokonale. Po čase větší rodinná večeře, super to bylo.
Nevíte jak uchovat otevřené kokosové mléku? Koupila jsem litr v krabici a spotřebovala jen půl. Vím, že se to rychle kazí, ale teď po té náloži zase nějaký čas kari dělat nebudu.
andulka01 já ho běžně mrazim. Do menších kelímků po jednotlivých porcich.
andulka01 A co kuře, taky bylo? ![]()
andulka01 Taky jsem dávala do mrazáku, vůbec to nemá vliv na chuť či konzistenci.
Jo a chci u vás bydlet.
krásný vaření
nevíte, kdo to je? a kde krom x-sítě je to k vidění?
Sweet Potato Dneska ho měli k obědu a nic! Sis to teda vylosovala... mě to moc mrzí, prohlídla jsem to jen zběžně a žádnou zradu nečekala ![]()
andulka01 ja si ho davam do kafe, ale kazdymu to teda nechutna.
andulka01Ze zbylého kokosového mléka vařím ovesnou kaši na snídani. Jinak asi zamrazit, jak se tu píše.
0zero7 Stanley Tucci
Má novou knížku, mám ji objednanou k svátku, tak se těším.
Tucci je boží. Jakou knížku sis objednala? Já žádnou nemám, tak jsem zkusila na výkop tu Taste, uvidím... ale není nad ty dokumenty, je na něj hezkej pohled (o okolních reáliích ani nemluvě) ![]()
barbucha Mám tu Taste a objednala jsem What I ate in one year.
A jestli máš náladu na charismatickýho chlápka s nádhernou britskou angličtinou (a totálním nadšením jídlem), najdi si Nigela Slatera. Akorát je asi jen na BBC.
A ještě na fb sleduji australana Andy Cooks, ten je taky moc fajn.
Zeť dneska v noci načapal cizí kočku v kuchyni jak žere granule.Mají v domě dvoje kočičí dvířka. Mysleli si jejich Missy konečně koupili takové co ji chutnají![]()
Špatné vlákno![]()
..i když?
Manuka
noco, "varit" pro kocky je kolikrat slozitejsi, nez pro lidi!
Manuka víš proč máme dvě kočky?
ano, nezvanému strávníkovi zachutnaly naše granule
barbucha Mám tu Taste a objednala jsem What I ate in one year.
A jestli máš náladu na charismatickýho chlápka s nádhernou britskou angličtinou (a totálním nadšením jídlem), najdi si Nigela Slatera. Akorát je asi jen na BBC.
A ještě na fb sleduji australana Andy Cooks, ten je taky moc fajn.
Tak já si dneska pro jistotu objednala i ten jeden rok
Zřítelnice ráda vaří a zeť taky, tak jsem si říkala že to prohlídnu a jednu jim daruju třeba na velikonoce...
Na toho Slatera se kouknu, dík za tip. Akorát já u toho vždycky dostanu takovej hlad!
Občas jsem sledovala i Nigellu, než mi začla lízt na nervy ( ani nevim proč).
Nemáte recept na fazolovou polévku? Po hodně dlouhé době jsem ji zkoušela 3 krát podle různých receptů a nějak to není ono. Kdysi jsem dělávala dobrou a zdárně zapomněla.
Tak Betty fazolových polévek jsou strašný kvanta... u nás je to třeba z uzeného vývaru s bílýma fazolema a kysaným zelím
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my