nebyl tady nedavno recept na kralika? Uz jsem prosla 20 stran zpet a nemuzu to najit.
Jídlo a vaření
Sweet Potato a tak medvědi se taky jedí a prý výborný
Garfie U klokana jsem taky měla nejdřív trochu výčitky, ale když jsem pak viděla, jak je normálně v supermarketech v chlaďácích... Krokodýl, antilopy, buvol, pštros, velbloud... sežrala jsem toho dost, ale jsou věci, které si odpustím (žralok, velryba, apod).
999 hrozně by mě zajímalo, co to mohlo být za akci (neprozrazuj), fantazie mi jede na plné otáčky... tyhele, nepodávali smaženou ruku, že ne?
999 tady na moravskem venkove se jidavalo kdeco, jezevec je v pohode![]()
Tak o jezevci jsem neměla tušení. Jednou donesl kamarád z práce dopis, kde jim někdo posílal dotaz právě jestli může chovat jezevce na maso, protože je prý výborný (ale myslela jsem, že je to nějaká specialita toho tazatele:D) a byl tam výčet všech ruzných zvířat, jak které chutná a jak se připravuje. Byl to takový slohový bizár, právě to prý všichni prohnali kopírkou a donesli ukázat domů;)
Že se jí jezevec, jsem zjistila před pár lety, když jsem byla na návštěvě u kamarádky, a její batole peklo plyšového jezevce v dětské kuchyňce
prý to zná, protože jezevce občas dostanou od myslivců.
Ale přijde mi to taky zvláštní, jak už u padlo, že se jí šelma.
andulka01 No jo, Sam Hawkins a medvědí tlapy, pořádně uleželé!
Karja a nemůžeš ten elaborát ještě někde sehnat? To by mě moc zajímalo (ne že bych měla potřebu sežrat kde co)
Sweet Potato tři týdny pod sedlem :-)
andulka01 A musej s nimi hýbat červi!
andulka01 Haha:D. To ne, to byla kopie v papíru a ten dopis byl ručně psaný. Ono to bylo spíše bizardní tím slohovým výtvorempříběhem toho tazatele než že by to bylo nějak informativně vážené. Jinak si z toho pamatuji, že sežrat se dá kdeco, ale jezevec je obzvlášť lahodný. Labuť se jíst nedá, ta má prý nějaké hořké žlázy, kterým se musíš vyhnout.
Karja Tak, ze se u nas smi lovit jezevec vim od te doby, kdy tady probehl nejaky Vituv blog, kde ho prezentoval na taliri, na to se neda zapomenout.
O labutich jsem cetla, ze v Anglii je smela jist jenom kralovna a mozna dalsi slechticove, tak asi znali nejake triky.
andulka01Jezevce jako jidlo potkávám na akcích kolem lesního hospodářství. Hajni, myslivci, lidi s vlastní honitbou apod. Nebo z těchto lidí na návštěvě. Taky jsem dlouho netušila, že je to jedlé maso. A většinou nez se rozhodnu ochutnat, tak už neni.
Černá kočka jsem si téměř jistá, že královna/král veškeré labutě v království vlastní, ale nikdy nebyly k jídlu
andulka01 Je to mozne, ze je jenom vlastni. O jezeni labuti ve stredoveke Anglii jsem cetla, ale nedokazu posoudit jestli to byla romanova fikce nebo to melo realny zaklad.
dostala jsem chuť na "školní rizoto", tak jsem zvědavá... nikdy jsem to nedělala...
RoSa najdi si radši recept na srbské rizoto (to je to jidelnove, když se vaří pořádně). Tohle vypadá fakt divně.
Černá kočka Jo, v "dopise" stálo, že se nesmí ty hořké žlázy přeříznout:-D. Takže nějaký zkušený kuchař by si asi poradil:D. Ale bylo tam i, že jezevec je chráněný a proto je jeho chov na jídlo nemožný. Takže informace jako tam byly dost zavádějící:D
Na zbytku tuku po wagyu jsem udělala kapustičky a teda...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my