A pomoranče znáte?
Na pomoranče som narazila v starej kucharskej knihe, ktorú pisala nejaka Rettigovej žiačka.
A pomoranče znáte?
Na pomoranče som narazila v starej kucharskej knihe, ktorú pisala nejaka Rettigovej žiačka.
Hrozno je slovensky, nemůže to být odtud?
To jsem si vždycky myslela, že je to slovakismus - ten název se tu objevil až v poslední době... rozhodně co pamatuju, tak do ´89 a ještě i pár let poté jsme tu měli vždycky jen hrozny nebo hroznové víno!
Není divu, je to archaismus.
Včera přisvištěla švagrová se švestkama. Co s tím, já jím jenom sušený... Tak jsem upekla tvarohovo/jogurtovej koláč, celej velkej pekáč toho byl. Myslela jsem že budu muset volat mladýho pána na pomoc, ale my sežrali půlku hned, ještě teplou! A ráno se tam chvěl zbyteček zvíci jedný porce, milostpán to dorazil eště v noci!
Prostě když to bylo v podstatě dietní... ![]()
barbucha proteinovej koláč s vlakninou. ![]()
já to viděla v kuchařce od Sandtnerové
já to viděla v kuchařce od Sandtnerové
To neviem, musela by som to vyhrabať niekde u mamy. Len si pamätám, že sa v tej knižke na Rettigovú odvolávala ako na osobnú skúsenosť, a na konci knižky boli rozpisy chodov na rôzne príležitosti a čo má kde byť na stole.
A že želé sa robilo zo žalúdku ryby vyzy.
A co nám k tomu říká Staromilec ? :)
Dnes se do salátu z celeru a jablek obvykle přidávají další přísady, jako jsou hrozny (v Čechách tomu z nějakého nevysvětlitelného důvodu říkají hroznové víno) či vlašské ořechy.
Vařím druhou dávku fíkové marmelády. Letos je fíkovník štědrý. ![]()
Právě jsem zjistila, že nám asi letos pochybí skleničky na marmelády a podobné pochutiny.
brrr Ve skleničkách vždycky hrozně zahučim, nakupuju to furt (krásný, aby to vypadalo, žejo), pak pochutiny rozdám a co myslíš? Karle, nevracej mi to, nevracej!
Do sklenek od jogurtu a tak se zavařovat bojim.
andulka01 My marmelády strkáme jen do sklenek od jogurtu, nikdy s nimi nebyl problém. Akorát se mi občas nedaří dostat dolů celá etiketa, takže estetika nic moc. A někdy musím vysvětlovat, že i když je na víčku borůvka, uvnitř je jahoda.
brrr Ve skleničkách vždycky hrozně zahučim, nakupuju to furt (krásný, aby to vypadalo, žejo), pak pochutiny rozdám a co myslíš? Karle, nevracej mi to, nevracej!
Do sklenek od jogurtu a tak se zavařovat bojim.
Proč se bojíš zavařovat do skleniček od jogurtu? My do nich zavařujeme už léta, víčka se dají bežně koupit nová.
andulka01 My marmelády strkáme jen do sklenek od jogurtu, nikdy s nimi nebyl problém. Akorát se mi občas nedaří dostat dolů celá etiketa, takže estetika nic moc. A někdy musím vysvětlovat, že i když je na víčku borůvka, uvnitř je jahoda.
To je jako u nás ![]()
andulka01 v životě jsem na zavařování nekoupila nic nového, všechno jde do použitých sklenic včetně víček.
Dnes můj první úkol od šéfa: koupit želírovací cukr ![]()
Mini a řekla si mu, že je to blbost a koupíš mu radši gelfix?![]()
Pinot Noir taky tak. Dokonce spoustu skleniček vyhazujeme, protože jich máme dostatek.
Evaeva to jsem rekla kolegovi :) nastesti jsem ho sehnala v nejblizsim Albertu Kdybych nesehnala, koupila bych gelfix bez ptani !
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.