zelene.oko Mně čekuláda zní jak z Bylo nás pět :)
Jídlo a vaření
Hrůza děs ![]()
zelene.oko ano, čekuláda taky říkala moje babička a prababička a prateta. U mě to vyvolává hezký vzpomínky na dětství.
barbucha Babi taky říkala jagurt. To teda nepoužívám
zelene.oko nugatova zora byla nejoblibenejsi cokolada meho detstvi ! A babicka mi rikala stejne :)
Kan pomoc! Nemůžu přijít na toho německého původce karbenátku.. ![]()
Ha, tak jsem optala Google. Zajímavý je, že když chci vygooglovat karbenatel/karbenatl/karpfenatel, tak mi to nenajde vůbec nic. Chtěla jsem zjistit, kde se to říká.
Kan pomoc! Nemůžu přijít na toho německého původce karbenátku..
Ha, tak jsem optala Google. Zajímavý je, že když chci vygooglovat karbenatel/karbenatl/karpfenatel, tak mi to nenajde vůbec nic. Chtěla jsem zjistit, kde se to říká.
nejsem @Kan, ale dle historických zdrojů to má původ ve vídeňské němčině, konkrétně to vytvořili vídeňští kuchaři
barbucha taky je nesnáším, ty Homolky, asi proto, že je to tak trefný a výstižný a a je utrpení se na takový charaktery dívat. Karbenátek je vyloženě komický slovo, čekuláda podobný úrovně jako dávat něco na mrazák, ev. na mražák i další skvosty
.
Raduza Moja starká používala slovo čukoláda.
Lenka22 Já asi řeknu karbanatek i karbenatek. Klidne oba výrazy ve dvou větách za sebou. Stejně tak okurka a okurek...
Jsem nějaká nevyhranena nebo co ;)
eM já taky. A myslím, že pro hadovku používám spíš slovo okurka, ale kyselý je okurek. ![]()
Jo, mražák je taky dobrej
A přesně, Homolkovi jsou za trest.
Kammila budu se někdy muset zeptat našeho rakouského kuchaře v práci, jestli to někdy slyšel.
Ted mě napadlo kouknout, odkud je slovo palačinky/Palatschinken... no, trochu mě na ně přešla chuť
barbucha taky je nesnáším, ty Homolky, asi proto, že je to tak trefný a výstižný a a je utrpení se na takový charaktery dívat. Karbenátek je vyloženě komický slovo, čekuláda podobný úrovně jako dávat něco na mrazák, ev. na mražák i další skvosty
.
No přesně!! Hlavně ten první díl...
cekulada=bylo nas pet
realne neznam nikoho kdo by to rikal
karbenatek=normalni slovo, co je spatne?![]()
cekulada=bylo nas pet
realne neznam nikoho kdo by to rikal
![]()
eM
Přesně. U toho karbenátku dokonce musím chvíli váhat, než si uvědomím jak je to správně.
Pinot Noir Haha a s okurkama to mám taky tak! A zavařujeme oharky, babička byla z Valašska. ![]()
![]()
Já vím, co je pravidlech, ale s "A" mi to z pusy prostě nevyleze.
Okurek a okurka taky pužívám nekonzistentně a oharky se vyskytují i na Hané![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články