Jídlo a vaření
barbucha to sháněla? Gelfix jsem zahlídla v Bille. (Želírovací cukr nevím, měla jsem naspěch)
Nesháněla. Koupila jak blbec ten želírovací cukr, i když hned vedle měli Gelfix
Takže marmeláda je tekutá a pozdě bycha honit a jak si kdo ustele, tak si lehne a komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí!
Želírovací cukr mají v Plzni v sámošce na náměstí Republiky, takže krize zažehnána...
Já nezavařuju, ale manžel poctivě oloupal domácí broskve, a výsledek skvost.

Ještě jedním cizím peřím se pochlubím. Pekly tchýně a jedna z dcer. Já mám jen úlohu mazače. Nikoho nevdáváme. Je to na narozeninovou oslavu.

Archivářka No tyhlety koláčky jsou úžasné! Moje máma taky umí výborné péct tyhlety podobne koláče, ona dělá hodně takové ty dvojctihodne, obcas se hecne na ty male motane svatebni...ségra to má po ní, to se ani nevotocis a už nese něco na plechu. Dneska zrovna měla buchtu svestkovou, se skořicí, ale tohleto to vleze rovnou do špeku do břicha, to snad neprojde ani strevama, ale rovnou zebzaludku do podkožního tuku!:D
Karja dcera si jich pár vzala ke kafi a prohlásila - to jsou kalorie, co jsem vyrobila, ty se nepočítají ![]()
Nemáte tip na cuketovou buchtu? Já tomu moc neholduju (zelenině ve sladkém), ale vypadá to, že mám druh vhodný na pečení.
Muze se zmrazit fazolova polevka?
Candance Už jsi do ní dala smetanu? Pokud ano, tak už bych ji nemrazila, pokud ne, tak bych ji klidně zmrazila.
Musím říct, že se mi po dlouhé době povedl přímo excelentně!

bublifuk cuketova bábovka od Dadoo
Recept je úplně nejjednodušší. Nastrouhala bych do toho klidně i patizon.
1 ½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
2 vejce ½ hrnku mléka ¼ hrnku oleje
1 hrnek nastrouhané cukety (dávám i víc)
½ hrnku strouhaných ořechů
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek do pečiva
1 lžíce kakaa špetka soli
hrnek = cca 3dl
Všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto, vlijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě (ze začátku 180 °C, pak zmírnit na 160 °C) dokud vpíchnutou špejli nevytáhneme suchou. V horkovzdušné troubě pečení trvá asi 45 minut, záleží ale na troubě a tvaru formy.
Já peču v zemní plynové a trvá to hodinu
bublifuk Dělám podle bonvivani, nebo podle Maškrtnice - ta má recept na jablkový perník, ale oba tyto recepty mám vyzkoušené z cukety i z jablek, Maškrtnici i z dýňového pyré, všechny varianty jsou moc dobré ![]()
Candance mrazím všechny polívky, i se smetanou
RoSa continuity Myrtila díky něco zkusím, dokonce slovenská a česká verze perníku jsou si dost podobné.
Garfie hned bych zakrojila!
Candance mrazím všechny polívky, i se smetanou
taky. Jen před zamražením opravdu důkladně promíchám a po rozmražení taky, aby nedošlo k oddělení jednotlivých složek smetany. Prostě podobný princip jako u výroby domácí zmrzliny, pokud obsahuje smetanu
Právě jsem obalila kilo eidamu a musím říct, že lituji všechny ty, co musí krmit víc pubertálních kluků. A to je tady mám jen dva místo třech. ![]()
Spanělské ptáčky z 1,2 kg masa, takže k tomu ještě tři vejce, dva párky, snedlo se bez problémů všechno.
Prakticky vařím dvojnásobné množství než pro nás čtyři.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články