Znáte a děláte někdo něco takového? Je to tak dobré, jak to vypadá?
Jídlo a vaření
Sweet Potato Já něco takového kdysi zkoušela, ale kupodivu mi to nechutnalo. Tak já bych pro jistotu nejdřív zkusila trochu menší dávku na ochutnání ;o)
Máma to delavala a dost dlouho jsem to dávala dětem na palačinky místo nutely.
Ale poměry nevím, když tak to dochutís, mně to chutnalo.
Sweet Potato vypadá to hodně dobře. Jsou tam samé dobré věci , tak proč ne.
Sweet Potato Já dostala jako present něco podobného od Café Fara a bylo to dobré, jen se to po otevření muselo uchovávat v lednici a do určité doby sníst.
Dík, vyzkouším (jestli teda ještě budou švestky), poreferuju.
Sweet Potato moja mama to robievala, priznávam že mneto nechutilo, ale zrovna minulý týždeň prišla s tým dcéra, že si to vybavuje a či neskusime. No tento rok sme slivky mali máličko takže niet z čoho. Sama som zvedavá ako by to teraz chutilo. Asi to niekto vytiahol a urobil z toho módnu záležitosť.
Vyskúšaj a daj vedieť
Pod vlivem diskuse o příkrmech vařím první letošní dýňovou polévku
ovšem chuťově pro dospělého, se zázvorem, muškátovým oříškem a chilli. A jelikož jsem dostala pytlík sušených švestek, tak ještě bretaňský koláč (polovinu dávky podle receptu z Apetitu). Menu na home office doplní tuňáková pomazánka.
Jitka77 taky ji mám ráda se zázvorem a chilli.
Sweet Potato Už nemáte místo v sudech, že vymýšlíš švestkové inovace? ![]()
![]()
Ale vypadá to zajimave, možná na menším množství zkusím... jih Moravy se letos docela prohýbá pod modrou úrodou.
eM my toho taky máme hrozně moc, i na Vysočině, mamka dělá povidla, buchty a my sušíme, sušíme, sušíme.
eMKdeže. Jsem závislá na dobrých lidech. Ale tohle na mne vyskočilo. A protože svět by pro mne mohl být stvořen z čokolády, zaujalo. (A jen tiše špitnu, že sudy neumím ocenit.)
Karja Taky tak - sušíme a zavařujeme, mrazíme a jíme. Do sudu jdou všechny popadané a taky durancie (= kulaté svestky, co se blbě loupou od pecek). Samozřejmě s využitím dětské práce, protože malým otrokům se líp ohýbá k zemi...
Tak bych je mohla uplatit švestkovou nutelou. Jestli jim ovšem bude chutnat.
brrr My máme tetos i hodně jablek a jsou tak šťavnatý, že mi to u štrůdlu určitě poteče ven.
Nemáte prosím tip na moštárnu v Praze a okolí?
Kan Hele, všeho jsou tuny. My kupodivu letos ani neměli slimáky nebo červy v třešních/švestkách, takže jsme zavaleni
Sweet Potato jestli je kácov okolí prahy, tak tady :)
https://www.palenicekacovka.cz/mostovani-jablek/
nebo zkus tady
Kan Jablek bylo u nas plno loni, letos stromy odpočívají... a já teda tesknim, protože nebudu mít svých mnoho sklenicek "výživy" - uvařit, rozmixovat, sterilizovat. Leda jestli budou v sadech nestandardy za par korun. To by mě mohlo zachránit ;).
moora Kuju ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články