Garfie Napadly mě řízky.
Jídlo a vaření
Makara Já bych právě potřebovala něco víc českého, jako jasně, ta kuchyně se tady hodně prolíná, ale čočku dělat nechci. Leda na kyselo.
(jo a řapíkatý celer seženu, horko těžko, ale klasickou bulvu už ne).
Garfie kuře na pivu z Vaňkovy kuchařky, můžu ti vyfotit recept. Jsou tam žampiony, ale dělám to z jakýchkoliv hub, z lišek, hřibů. Plzeň seženeš, ne? ![]()
Garfie Co klasické pečené kuře s rýží? Pečou Japonci kuře v celku?
Garfie Náhodou čočku na tuho máme dneska k obědu. To by se mohlo líbit i v Japonsku, s volským okem a nějakou zkvašenou zeleninou
Garfie co nějaké mleté maso, karbanátky nebo sekanou?
Pinot Noir Něco na pivu mě taky napadlo, zkoušela jsem nějakou variantu buřtů na pivu a myslím, že by je to nenadchlo, tak můžu zkusit něco jiného. Našla jsem si kuře s jablky a ciderem, ale nekoupím tu cider.
Kdybys mi ten recept vyfotila, byla bys moc hodná a nijak to nespěchá. Plzeň koupím, chci tam vzít i na pití.
Myrtila Japonci ne, ale znají ho, je tu americké Costco a tam ho mají úplně běžně. Já musím navíc počítat, že to není pro Japonce, ale může tam přijít kdokoli. Američanky třeba na tu evropskou kuchyni zrovna chodí hodně často.
continuity To tady taky mají úplně běžně a výborné, tomu asi nechci konkurovat. :-)
brrr Čočku si nechám v záloze, pokud se to zadaří, budou chtít repete. :-) Tentokrát bych chtěla najít fakt něco takového sezóního podzimního.
Kachnu ne!!! ![]()
Garfie dělám to jen z prsou bez kůže, nebo z krůtích prsou. Maso na kosti v omáčce nesnáším.

Garfie Co svíčková? Ono je to v podstatě lehký jídlo, zeleninu nastrouhá robot, peče se to samo, pak to rozmixuješ. Psala jsi šlehačku ne, ale asi by to šlo i bez ní nebo s nějakou rostlinou náhradou.
Teď jsem si to znovu přečetla a o šlehačce jsi nepsala :-).
999 Šlehačku jsem už objevila....ale svíčkovou jsem ještě nikdy nedělala! Trochu se toho bojím...robota teda ve škole nemáme, musely bychom to dělt ručně. Navíc teda nechce se mi moc do knedlíků. Já tyhle klasické věci moc neumím, ale možná je to jen nějaký můj problém a nic na tom není!
Pinot Noir Děkuju!
Garfie jo a dáváme s k tomu tagliatelle.
Garfie Je to fakt lehký, první recept, který mi vyjel je toho důkazem. V naší rodině se akorát nedává hořčice. Já bych k tomu v cizině klidně udělala noky místo knedlíků, ale když tady Pinot ke kuřeti napsala tagliatele, tak jsem si řekla, že by ke svíčkové taky šly :-)).
999 já dělám svíčkovou i z vepřové panenky a k tomu si právě někdy dáváme gnocchi, je to moc dobré.
999 Díky moc, to určitě vyzkouším! Teda trochu problém je s tou kořenovou zeleninou, tady je akorát tak mrkev (a různé tara a podobně), ale zkusím popátrat.
Pinot Noir Tak jsem si to přesně představovala :-).
Garfie Teda, co teď napíšu, už je trochu na Babicu, ale moje matka pro mě dělá svíčkovou z dýně, protože kořenovou zeleninu nemůžu :-).
Garfie Teda, co teď napíšu, už je trochu na Babicu, ale moje matka pro mě dělá svíčkovou z dýně, protože kořenovou zeleninu nemůžu :-).
A to ma zaujalo.....
Janulik03 Fakt to není špatný :-).
999v zimě hodně vařím k večeři polévky, nic konkrétního, vymýšlím si je. Jednou jsem do dýňové přidala petržel a kapku citronu a vznikla svíčková.
Bylo to trochu zvláštní, jíst svíčkovou lžící z misky. ![]()
Mimo téma: po všemožných experimentech jsme zjistili, že dýňová nám nejvíc chutná, když se rozmixuje s konzerovanými rajčaty, dodají tomu šmrnc, samotná dýně, byť s kořením a třeba chilli, je pro nás mdlá a sladká.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články