999 Pinot Noir vyskúšam
Jídlo a vaření
Na kuře na pivu jsem si vzpomněla, protože jsem měla v plánu ho vařit. Dnes teda varianta s krůtou a liškami.

Garfie a co kure ala kachna (jak se to pece s kysanym zelim a slaninou) nebo plnene bramborove knedliky uzenym se zelim nebo plnene zelne listy, holubky nebo jak se to jmenuje nebo u nas v jidelne delaji kure s jatry, rikaji tomu babiccino kure?
baltik Děkuju, já všechno musím postupně vyzkoušet doma, abych moc nezmatkovala, tak něco z toho určitě zkusím! :-)
Garfie Já bych do popsaného menu jako hlavní jídlo potřebovala něco kontrastního - surovinami, konzistencí a nakonec i barvou. Po kulajdě smetanovou omáčku tedy spíš ne... Jako ryze české jídlo, které jinde neznají, mě napadají španělské ptáčky
Každý by si mohl umotat svůj a peklo by se dohromady.
Pinot Noir Tvoje polévky jsou legendární! Nastává správná sezóna...
Hlásím, že "švestková nutella" se povedla. Náhodou se u nás vyskytla kamarádka, která "na sladké moc není", ochutnala a hned jednu skleničku uzmula.
Zato povidla podle Cuketky jsou strašně sladká.
Pinot Noir Ale tohle vypadá dobře! Já teda lišky neumím sbírat, nahradila bych to ryzcema. Na lišku nějak nikdy neumím narazit nebo nevím, ty ryzce moc lidí nesbírá, to na mě vždycky zbyde:D.
Karja já už ryzce nepotkala roky. S liškami je to teda lepší jen kus.
Karja lišky dostávám od rodičů, mají svá naleziště. Dřív byly vzácnější, schovávala jsem si je na "nedělní" vaření, ale poslední roky jich nasbírají vždycky hodně, mám jich někdy tolik, že je valím i do toho nejobyčejnějšího českého rizota. Z ryzců to bude určitě dobré. Dělám to z hřibů, nebo směsi hub. Žampiony beru až jako poslední možnost, ty mi připadají jen jako takové nouzové řešení, jsem zhýčkaná lesem. ![]()
Garfie bramboraky? Ale brambory jsou v jap drahy asi?
Garfie kuře na paprice a krupicové noky :)
Jitka77 Neboj, určitě bych nedělala svíčkovou a kulajdu, spíš jedno nahradila jiným, ale stejně se kloním víc ke kulajdě. Už ji tady mám vyzkoušenou a budu si jistější. Navíc jsem ji kdysi vařila kamarádkám ve složení Japonka, Indka, Korejka a chutnala! :-)
moora bramboráky jsou v pořadí! Proti mluví jen to, že je děláme na Food fairu, takže recept je svatý grál, nikdo to tu nezná a stojí na nás frotu. ![]()
bublifuk Paprika a krupice....první seženu jen těžko, druhé vůbec.
Ale zatím mi z toho vychází dobře kulajda roštěnky, nebo nějaké tu kuře na pivu či jablkách...
Garfie Strudl? Obracena piskotova rolada s jabkama (nejdriv na papir na plech nastrouhana jablka se skorici a na to se naleje piskotove testo, po upeceni preklopi a zaroluje).
Edit Pardon, prehledla jsem, ze hledas hlavni jidlo
Garfie to kuře na pivu mi přijde jako taková moderní varianta české kuchyně, to by mohlo být dobré. Takové ty klasické věci budou pro tvoje účely asi moc trvat, ne? Mně by se líbili ty plněné knedlíky, ale úplně chápu, že se ti do toho nechce. Já to v životě nedělala, ale bála bych se, že se nepovedou.
Evaeva Přesně, já nejsem moc zdatná kuchařka a ty tradiční české věci nedělám vůbec. Potřebuju něco relativně snadného, víc chodů (takže to musí dobře navazovat), pro cca deset lidí a abychom se vlezly do třeba tří-čtyř hodin (i s jídlem a přípravou). Navíc v cizí kuchyni!! To kuře se mi taky líbí.
Kokoska Ale vyzkouším to doma! :-)
Garfie neříkej mi, že maďarky nemají pikslu papriky na vaření :) . Je to jedlý i s těstovinama, ale je to druhá smetanová věc po kulajdě. Ale čtyři hodiny včetně vaření a jídla.. to tak chleba s máslem a medem.
bublifuk Maďarku, tady žádnou nemá, jen "Maďarku", Japonku co má za muže Maďara...![]()
Ale jo, nějakou papriku bych vyštrachala, ale z domácích zásob, chtěla bych vařit z místních ingrediencí, aby to případně mohli účastníci zopakovat doma.Najít se tu dá, ale sranda to není.
Jo, no právě těm klasickým českým věcem to moc nakloněné není.
Garfie je to rychlovka, na piskot uz ani nedelam snih zvlast, jen o chvilku dyl sleham cela vejce s cukrem. Tuk nedavam (nekdo jo). Jestli je k mani smetana ke slehani, dala bych k tomu trochu slehajdy a na to nejakou podzimni ozdobu, fertig.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články