Jo tak segedínský guláš si z krůty umím představit .
Jídlo a vaření
Těšila jsem se, že dnes udělám zelnacku . Má nejoblíbenější polévka. Bohužel zebra vykoupené, tak dělám segedín v pomalém hrnci. Jak už visí podzim ve vzduchu, začínám mít na zelí větší chuť.![]()
No a včera jsem našla pár hribu, po roce jsem dělala omáčku. Jen podusit na másle, sůl, pepř, dvě šlehačky. To je taková dobrota.![]()
tv u nás je pořád strašný sucho. Moc jsem nehledala, ale na pohled neroste vůbec nic.
continuity u nás právě taky. Tak jsem vyjela zase vysoko a šla na místo, kde je, v normálním počasí, potůček. I v tom suchu je tam mech, borůvčí, malé smrky. A jen na tomto místě jsem našla praváky, kováře. Zkoušela jsem to i jinde, ale bída.
barbucha Dělala jsem tvůj recept brambory, květák atd . Výborný.
barbucha jakej recept prosím? Mam brambory a květák, ale recept nemůžu ani za nic najít. Klidne me odkaz na stránku, kterou jsi to psala.
Nemáte tip co připravit z kotrče, kromě falešné držkovky?
Kde to je už nevím, ale v zásadě: květák na růžičky, brambory na silnější kolečka, do pekáče vrstvy střídat (brambory na dno), osolit opepřit a zalít smetanou (šlehačkou). Když to začne nahoře zlátnout a květák je měkkej, zasypat strouhaným sýrem (goudou) a ještě chvíli zapékat. Hotovo dvacet ![]()
barbucha dekuju :-).
barbucha je to oboje syrový nebo předvařený?
Hlásím, že bramboračka se velice povedla, děkuji za všechny postřehy a rady, vyšla na asi 13 litrů. K tomu jsem ještě vyfasovala 10 kg roštěné na zpracování na gril. Půl soboty jsem teda strávila čištěním a krájením všeho, ale vzala jsem si to na zahradu a vlastně si to dost užila.
No a v neděli jsem je na dopitné zabila jídlem :-) Krom polévky byl kořeněný roastbeef, steaky a gilovaná zelenina, chleba se kupodivu moc nesnědlo :-)
Uf, těším se na tenhle víkend, koupíme grilovaný kuře a nechám se pozvat na oběd k "tchyni". Vařit fakt nebudu.
andulka01 Perfektní vykon a urcite to bylo mic dobry ![]()
Tak Betty aha, díky.
andulka01 mňam. Ale tímto sis definitivně nad sebou upletla bič a příště budeš vařit 20 litru polívky a péct vola na grilu. ![]()
Tabea on to byl nejspíš poslední ročník téhle přípravné party, tak jsem to udělala velice ráda. A napříště uvidíme ![]()
Pinot Noir to víš, tady je ted Oktoberfest, tak jsem tim ovlivněná. ![]()

Hledám tip na nějaký zajímavý dort, korpus nebo klidně nějakou buchtu, co by šla za dort vydávat
Něco ne moc pracného, budu ho dodělávat na chalupě. Předem díky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY