andulka01 K bramboračce někdy děláme chlebové krutony, ty by mohly být zvlášť a každý by si dal podle chuti. Pokud uvažuješ, jak udělat jídlo hutnější.
Jídlo a vaření
andulka01 Ja bych byla nadšena, ze mi někdo uvařil polívku a potěšila se tim, jak může být bramboračka jiná než to, na co jsem zvyklá. (Slanina, kapání, zavářka, ...).
Houby, zelenina, libeček ale musí být. ![]()
Já opékám zeleninu (ano i cibuli) a to pak lehce zapražím moukou než to zaleju.
Ještě ke guláši, jakou část krávy máte na něj nejraději?
U nás se do bramboračky dává jíška, všechna možná zelenina, houby, ale hlavně ještě hlávkové zelí pokrájené na malé kousky. V množství asi jako ta ostatní zelenina, tudíž poměrově ho tam zas tolik není, ale v té chuti to udělá hodně. Jo a kroupy. S krajícem chleba je to pak v podstatě syté jídlo.
Tak Bettyjá pokud ho dělám, tak 5kg hovězího a 5 vepřového (nebo ještě v kombinaci se zvěřinou).
Takže nejsem omezena tím, že tam musím dát jen kližku. Nicméně většinou ji dávám, alespoň půlku a pak to dělám tak, že ty šlachy předem vyříznu pokud možno v co největším kuse, normálně to vyvařím a vyndám zvlášť. Tady mám zkušenost, že buď to někdo miluje nebo to vůbec nejí. Na tom bočním talířku se o to kluci vždy poperou, pokud to bylo v hrnci, na každém druhém talíři zůstávaly ohlodané zbytky. A z toho se mně nedělá dobře.
Tak Betty z klizky je nejlepsi, ale musi si s tim clovek dat praci, zadne slachy a jine tuhe kusy cose nerozvari tam imho nepatri. pokud jsou tam jen ty blanky oddelujici svalove snopce tak ty se pekne rozvari na ten sulc ktery ho dela chutnejsi. kdyz to nejde/neni cas, tak libove zadni.
"tlusty maso" mi dokaze naprosto znechutit jakykoliv jidlo vcetne gulase
Tak Betty přesně, z kližky je nejlepší, ale ty největší šlachy vypreparovat předem...
Tak Betty Dělám z krku
andulka01 RoSa taky nic nedávám a většinou mne to nepříjemně zaskočí, pokud tam něco plave.
Půjdu ještě dál, ja do ní dávám dost hub, zeleniny a česneku a přijde mi lepší z vody než z vývaru a to jsem vyhlášený masožravec.
Taky asi takhle, zeleninu opéct na másle (to dělám do všech polívek) a kmín a majoránka. Děda v tom taky míval rád kroupy!
Tak Betty Kližka, když není, tak krk. Vepřové jedině do segedinu, zabijačkový guláš ráda nemám.
Tak Betty Kližka, když není, tak krk. Vepřové jedině do segedinu.
Tak Betty Uplne stejne. Než jsem si začala pečlivě popisovat maso do mrazáku, protoze kupujeme z farmy větší množství, tak jsem vařila omylem i z jiného kusu a dobre to bylo taky. Ale ta kližka je nejlepší.
Jeste varim párkrát do roka zvěřinový. Tam pak záleží, z čeho to je. Ale třeba ze žeber /vykostenych/ varim jenom guláš z každého zvířete.
Nekdo si chválí i guláš z krůtího masa. Špatné to není, ale nijak zvlášť dobře mi to nepřijde.
Mě zajímalo co kdo má rád za maso do guláše , tak já krk . Ale kližku taky můžu . Jen když máme návštěvu tak radši dělám z krku . Hovězí zadní mi přijde suché .
Tak Betty Guláš ze zadního masa je fakt blbost :-).
999 to sice je, ale kdyz mas stravnika ktery sni jen ciste maso bez jedine blanky, nic jinyho nezbyva:-(
viktorka_od splavu To tě lituju :-(.
Já pouzívala kližku nebo krk, a vepivý na segedyn, ale teď nejčastěj používam krůtu a chutná mi to. Dělala jsem i králičí.
Ounz mně z krůty taky chutná
Ounz a když z té krůty guláš ,;tak stejné ingredience jako z hovězího ?
Tak Betty jako myslíš koření cibule atd? Jojo, úplně stejně. I segedyn sem z ní dělala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY