RoSa jo vidíš, jíška, tu já moc nedávám, svou bramboračku dělám čistou, ale tady bych asi měla. Díky :-)
Jídlo a vaření
andulka01 mně taky přijde, že zavářka tam nepatří.
andulka01 A já o to zas přijdu. Ať se vydaří!
continuity na vývaru trvám
plus samozřejmě výluh z namáčení hub. Jinak samozřejmě hustá, hodně hub, hodně zeleniny.
Evaeva no u nás se dává to rozklechtaný vejce
Sweet Potato no my konečně po 3 letech stíháme. Díky.
Ještě na mě chtěli hodit kus dětského programu, ale z toho snad uniknu, vykoupím se bublifuky a nasadím M.
andulka01 bramboračka u nás bez zavářky, s jíškou, z masového vývaru. Brambory, česnek, kořenová zelenina nastrouhaná najemno, majoránka, kmín, sůl pepř. A houby! Bez hub u nás není bramboračka. A když mám, tak ještě malé růžičky květáku.
Hlavně tomu neříkej bramboračka.
andulka01 Moje mamka tam občas dávala kroupy;). Ale asi bych to pro hosty nedělala a zvolila klasickou verzi. Ružičky květáku taká dávála.
Karja mňam, kroupy i květák za mě ano, ale tuhle musím udělat co nejméně rozporuplnou :-) strávníci většinou chlapi 60+, takže očekávám kritiku. Ale zase, je to na nedělní dopitnou, myslím, že budou vděční za jakoukoliv polévku ![]()
Pinot Noir bez hub by to ani nebyla bramboračka ![]()
andulka01 Koho taky jiného! ![]()
andulka01 Pokud je bramboračka na veřejnou akci, upozornila bych na ten vývar. Z moji zkušenosti obecne jsou tyhle zeleninové polévky považovaný za vegetariánské. Ja se o vaření zeleninových polévek z masového vývaru dozvěděla až tady. Predtim jsem znala bud zalévat vodou nebo zeleninovým vývarem.
U bramboračky mám rada, kdyz se zelenina nejdřív osmahne na másle. A zahušťuju ji tím, že část odeberu a rozmixuju tyčovým mixérem, pak vrátím a povařím.
notna jo, to máš pravdu, s tím vývarem to moc vege nebude... jinak já tam dávám ještě v úvodu osmahnutou slaninu na kostičky, ale nemusím řešit vegetariány - což teda u pouliční akce by se asi mělo upozornit... na druhou stranu: u chlapů 60+ to nebude téma myslim ![]()
andulka01 a libeček !!!
Koukám, že i bramboračku si musím dopředu nastudovat. Protože třeba slanina na kostičky mně odradí v jakékoliv polívce, ale v bramboračce bych jí teda nečekala![]()
Evaeva slanina na kostičky tady ale neproběhla? Já psala vaječnou omeletu na kostičky, místo vaječného kapání
slaninu do bramboračky ani omylem. Ale dávám ji do některých zimních krémových polévek, to jo.
EDIT: ajoajo, jsem nesoustředěný čtenář
andulka01 ty nedáváš, rosa dává
Mně by nepotěšily ani ty vajíčka, ale aspoň bych to snědla.
Evaeva promiň, četla jsem blbě
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY