Kokoska no to je další, když to ven prostě NEJDE ![]()
Jídlo a vaření
Luna tak to bude u nás legrace. Já jich budu péct 6
.
Ounz ale to zní vynikajícně! děkuju
Kynutí těsta v lednici.... mně to zní jako sci-fi.
Nechávám kynout přes noc, na židli mísa přikrytá utěrkou, židle poblíž topení. Jak za starých časů. Ta lednice pomůže čemu?
viktorka_od splavu budu ti držet palce
to bude dobrý
domenica no, to kynutí se prodlouží, člověk si tím podá těsto do časový mezery, jak potřebuje a taky to drobet zraje..
domenica nehnětenej chleba kynutej v lednici už jsem dělala víckrát a dobrý, takže není důvod proč by to nešlo:-)
Ounz jdu te poprosit o radu. delam uz roky chleba podle osvedceneho receptu, nic sloziteho (kvas, zitna, hladka, chlebova...) a posledni dobou je z nej vzdycky atomovy hrib
chutove je stale stejne vyborny, ale ten tvar! myslela jsem, ze mam studeny plech, tak jsem to dnes rozpalila na max, vyhrala plech na max a zase. troubu zaparuju hrnkem s vodou plus trochu chrstnu do trouby, vodou nepotiram (to dela u stejneho receptu tchyne). Kvas mam par mesicu a vypada, ze je v kondici. Nenapada me, kde jinde muze byt problem. Muze byt malo vykynuty? mame tu ted chladneji ![]()
Lamicka a jak vypadá ten hřib? Se přiznám, že nemám moc představu..
domenica no, to kynutí se prodlouží, člověk si tím podá těsto do časový mezery, jak potřebuje a taky to drobet zraje..
Díky. Já právě pracuju s kynutým těstem v podstatě jen dvakrát za rok - Vánoce vánočka a Velikonoce mazanec.
A klasicky vypracuju těsto pozdě večer, po půlnoci dávám kynout a ráno... ehm dopoledne pokračuju, aby bylo hotovo k pozdní snídani. Takže takových krásných min. 6-8 hodiny kyne. Dokonalé načasování.
Ale díky za vysvětlení téhle pro mě neznámé technologie. ![]()
domenica nehnětenej chleba kynutej v lednici už jsem dělala víckrát a dobrý, takže není důvod proč by to nešlo:-)
Jj, věřím že to jde, jen jsem potřebovala zjistit proč takhle a v čem je výhoda oproti kynutí v teple.
domenica já zas nepoužívám tohle dlouhé kynutí v teple...
Ounz Tenhle je jeste v pohode. Ty predchozi mel podstavec, na kterem sedel odtrzeny bochnik.

Ounz Děkuju za odkaz, to mi ulehčí rozhodování. Mohu poprosit o doporučení nějakého "začátečnického" chleba? Kváskový to asi nebude, že? ![]()
domenica Ja jsem tu tvou vanocku teda taky nechavala kynout v lednici. Nechavam tak treba i testo na livance a rano to jen hazu na panvicku pro decka.![]()
Ounz Hlavně jsem ještě nikdy nedělala kynuté těsto - nevím proč, ale trochu mě děsí
.
No vida jak to jde. To je dobré vědět. Já zůstanu u starého modelu, nemám důvod měnit, časově mi to vychází ideálně - těsto kyne v kuchyni v příjemném teple, já spím a ráno se zase sejdeme.![]()
whiskas Ounz ti urcite poradi do ceho se pustit, mne prijde jako jistota nehnetena Sumava od Cuketky, i kdyz na prvni pohled se to muze zdat slozite. a je to vyborny chleb.
Lamicka souhlasím.
Lamicka
Chléb bez hnětení mě zaujal. A hned vím, co si ještě nadělím pod stromeček - vhodnou pečící nádobu, tedy asi litinový hrnec, protože jinak nemám v čem ten pokus uskutečnit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY