viktorka_od splavu mno, sekaná kdysi opravdu sváteční jídlo byla, ale to se do ní nervalo kde co..
edit: taky ten původní název: sekaná pečeně, že
viktorka_od splavu mno, sekaná kdysi opravdu sváteční jídlo byla, ale to se do ní nervalo kde co..
edit: taky ten původní název: sekaná pečeně, že
Ounz chutnavaly mi i "hrabenciny rezy" to bylo takovy to linecky, jabka, tretina testa zmrznout a nastrouhat navrch.
Ounz Jasně, nevzdám to. A dala jsem si závazek, příští rok chci zkusit chleba. ![]()
viktorka_od splavu jo, hraběnčiny má ráda matka, ale nestrouháme, ale válíme a na válečku přenášíme
whiskas anoo! ![]()
Ounz aha mne se to strouhany prave libi! (a neprenesla bych nic leda trhanec:-))
viktorka_od splavu chápu (moje teta uměla strouhanej čokoládovej s tvarohem..mňam, ale já neumím)
Ounz Bude jistě k popukání
.
whiskas no jistě, chleba s úsměvem ![]()
Ounz Jen, aby se spíše škodolibě nešklebil nad mou troufalostí. Už tady dohledávám recepty ... (ale ty místní asi pro začátečníka nebudou
).
Potrefenáhusa Děkuju :-). Myslim, že by byl ideální, jen si musím promyslet, jak to tam má maminka poskládaný...Protože odněkud ho vytahovat by asi nezvládla.
Ounz a chces na nej recept? my mu doma rikame dusivka, protoze je vlacnej a ma hromadu tvarohu a tak to cloveka temer zadusi:D
Ounz jak dlouho by asi vydrželo to těsto na vánočku v lednici? mně napadlo že bych ji mohla nachystat zítra odpoledne a ve středu dopoledne už bych měla čas ji upéct.. to by bylo asi moc, že?
Luna Parádní...předpokládám velikost z celého kila mouky?
Já teda peču vánočku několik let, ale pokaždé maturuju u toho pletení. Ta na tři vrstvy se mi vždy rozjela, tak pletu z 8mi pramenů a to je učení pokaždé nanovo.
Ounz O vosích patvarech vím svoje, kolikrát jsem měla chuť to rozdupat i s formičkou.
Renusatko Nene, je to jen z pul kila, delala jsem jen jednu, proste hodne vykynula![]()
whiskas mám sem dát znova svůj první pokus? Asi to nebude na první dobrou vizuálně krásný, ale jedlej bude stopro. Chleba není zas tak obtížnej (spíš na plánování času) a drožďovej? Kváskovej? Určitě bych doporučila Cuketku a jeho blok, ten tam má oba a variantu bez hnětení též.
711990 recept beru ráda ![]()
viktorka_od splavu no, když dáš míň droždí..já dělala koláčový těsto kynutý, podle maškrtnice (s droždím) a to mělo v lednici vydržet snad až tři dny (dva určitě) jen to chce lednici dát na trochu větší zimu a droždí trochu míň..modifikovala bych to na tu vánočku a těch 24 hodin by to mohlo bejt..jen pak počítat s delším rozjezdem kynutí, až to studený vyndáš z lednice. Já s tím mám zkušenost jen s kváskovou, to sem dělala, i pak fakt líp chutná, ale s droždím by to mohlo vyjít stejně..
odkaz na recept na koláč, kvůli postupu http://www.maskrtnica.cz/letni-snidanove-briosky-kolac-a-babka-z-jednoho-testa/
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.