Poprvé se mi podařilo upéct buchtu, která není sražená. ![]()
Jídlo a vaření
Karja já dělám perníčky z Kuchařky pro dceru, taky jsou hned měkký a vyvedou se vždycky, ale nemám to teď při ruce
Potrefenáhusa Našla jsem to na netu;-). Ty od cuketky on polévá nějakou rumovocukrovou polevou, bojim se, že bez polevy to nebude ono. A já to peču hlavně proto, že to chci zdobit různýma barvičkama přece!
Karja já do těch perníčků ještě strkám lžíci rumu. Ty z tý Kuchyřky pro dceru maj kdyžtak v názvu ihned měkké nebo tak něco (má tam dvoje)
Karja ja taky pecu ty z Kucharky pro dceru. Jsou fakt zarucene.
Nemáte tip na velký rodinný oběd, kde se sejdou lidé s různými stravovacími návyky? Jako takoví, co bez knedlíků a masa nemají oběd a zároveň takoví, co by ocenili nějakou Asii...Při minulém setkání jste mě tady inspirovali šukrutem, to bylo fajn, ale v tomto případě je oslavenec člověk, který moc nejí maso a ocenil by tak třeba květákové kari
.
Možná mi nezbyde, než uvařit víc variant, abych se každému zavděčila...
999 Haha, to je jak u nás. Většinou se přizpůsobujeme veganům, oni nám jaksi nemůžou, že.
Já vždycky udělám salát tabouleh, ten chutná úplně všem. Pak různé rostlinné karbanátky, už jsem je dělala ze všeho na světě, skvělý jsou z červené řepy. Žampiony portobello s různýma náplněma...Ale u nás to probíhá spíš než jako klasický oběd formou takového rautu. Prostě to nasekám na stůl do velkých nádob a každý si nabere co chce...![]()
Luna Asi to připravím taky jako raut.. Ty portobello jsou dobrý tip, ty mi přijdou všeobecně přijatelný
. Saláty, placky, grilovaná zelenina...Ale nějaký maso tam budu muset dát, to by babička a děda nepochopili...
A když už jsem u toho masa, napadlo mě trhané hovězí/ vepřové... Nikdy jsem to doma nedělala, nemáte s tím někdo zkušenost?
999 jednou jsem dělala různé druhy těchhle placiček, kdyby byla k tomu i mísa karbenátků nebo tam má recept na vepřenky, ten teda dělávám docela často, plus omáčky a přílohy, tak je to opravdu pro každýho. akorát na mě je to teda dost pracný:-( https://www.kucharkaprodceru.cz/zeleninove-placicky/
999 trhané bohužel ne, ale trochu jsem si modifikovala cuketkův momofuku bůček, dělám kus pěkné krkovice do druhýho dne naloženej v cukru a soli, a pak pomalu upečenej. při krájení teda něco trhanýho obvykle vznikne:-) a je to hrozně dobrý, pro babi a dědu jak dělaný
999 Luxusní trhané hovězí dělá můj muž a dává ho do hamburgerů, napadlo mě to dokonce jako varianta pro tu tvoji hostinu, s tím že já si právě občas místo masa dávám portobello. Recept si přivezl z USA a je to geniální a vždycky tím všechny oslníme. Dělá se to v pomalém hrnci (my teda v rýžovaru, haha), jak přijde večer z práce, pošlu ti přesný odkaz.
viktorka_od splavu Díky, placičky asi ne, ale na monofuku se podívám :-).
Garfie Děkuju, budu moc ráda za odkaz. Dokonce mám i rýžovar, nikdy jsem v něm nic nevařila :-).
999 recept na bůček je tady http://www.cuketka.cz/?p=3732 té soli a cukru nemusí být tolik, ale je potřeba dodržet množství přesně 1:1, já používám tak vrchovatou polívkovou lžíci od každého, páč se toho stejně většina jinak vyhodila. no a peču to rovnou tak na 140 prostě dokud to neni hotový:-) nepodlívat. z libovýho masa by to asi dobrý nebylo, ale krkovička je fakt akorát.
viktorka_od splavu Díky:-). Asi udělám o víkendu zkoušku :-).
999
brou chuť
viktorka_od splavu můžu se zeptat, vím, že používáte do pečení xylitol, děláte i toto s xylitolem? Chtěla bych zkusit, cukr použít nemůžu, s xylitolem teprve začínáme, tak nevím, jestli by v tomto fungoval stejně.
tarra "toto" myslíš ten bůček? no jasně! proto jsem taky zkrouhla to množství, vyplácat pět lžic by byla škoda:-) jí to rodina i návštěvy, na chuť ani kůrčičku apod to nemá žádnej vliv. jedinej problém s xylitolem je že nejde do kynutýho těsta. jinak fakt bez obav.
viktorka_od splavu ano, "toto" byl bůček.o), udělám ale taky tu krkovici. Díky, o víkendu zkusím...a chápu dobře, že se vůbec nepodlívá?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY