Candance Úplně v pohodě, v lednici, s tenkou vrstvou olivového oleje na povrchu.
Jídlo a vaření
Musim dnes udelat pesto z medvediho cesneku a rada bych tipy. Jen rozmixovat (nebo nasekat?) s olivovym olejem? Nebo pridavate i nejaky seminka- slunecnicovy, piniovy? Sul, pepr? Prip. trochu citronu nebo chili? Nikdy jsem pesto nedelala, bazalku v kvetinaci spotrebuju rychlosti blesku:-) Moc dekuji!
chm, já mám za úkol povidlové buchty. se svým vztahem ke kynutému těstu![]()
tak nevím jak dnes ty kvasnice zahubím:-))
Maedel já rozmixuji s oliváčem, přidám sůl a trochu citrónové šťávy. Pokud mám doma nějaké oříšky nebo semínka, případně nějaký dobrý sýr, přidávám i to.
Maedel Rozmixuju s olivovým olejem, přidám slunečnicová semínka, kousek parmazánu. Pak ochutnám, příp. dosolím a přidám pár kapek citronu. Takhle mi to chutná nejvíc, ale jde to i bez parmazánu, možná i bez semínek.
![]()

Potřebovala jsem sdělat tvaroh, takže jsem udělala makovou bábovku ![]()
Tvaroh jsem do ní tedy zamíchala taky a nakonec polila rumovou polevou.
Byla VÝBORNÁ!

viktorka_od splavu Dadoo dala bych si buchty i bábovku
. Dneska mám celý den jakýsi rozmlsaný.
Kupujete někdo rýži v DM? Mají dobrou?
Používáte ořechový másla? Mám doma asi půl kila mandlovýho a asi 250G kešu a nějak nevim co s tim? Dá se to dát do pečení místo normálního másla? Nebo smažit na tom? Natírat na pečivo se mi to úplně nechce, dost to drhne v krku
Vim že někdo to dává do smoothie ale to nedělám.
Já vždycky něco koupim a pak nevim co s tim ![]()
Ronna Jednou jsem tam v nouzi koupila Basmati, byla dobrá.
ice Smažit se na tom nedá, je to vyloženě na jídlo. Oni jsou udělané takové husté, je potřeba to před použitím pořádně rozmíchat a spojit s tím olejem. Pokud to není slané, tak se to dává do jogurtu, na palačinky, do kaší. Moje děti to jí na pufovaném chlebu, ale to je trochu slané, myslím mají arašídové. Nebo potom do pečení. Určitě se dá najít víc receptů.
Dělala jsem Tabbouleh. Muž říká, dobrý, ale ať tam příště nedávám tu zelenou trávu. ![]()
Bledule jako u nás:-))
Bledule Ale to je docela základ, ne?![]()
viktorka_od splavu Taky sám trdicionalista? ![]()
tina No právě! ![]()
Bledule taky, taky
ice mám za to, že to sou rozmixovaný ořechy. Já bych to veatila do pečení když už něco..
Renusatko no jasně, korpus pod cheesecake bych z toho mohla udělat.
Ono je to chuťově dobrý, ale i po promíchání s tou oddělenou olejovou sožkou mi doslova drhne jazyk o patro a dusí mě to
možná by to mohla zmírnit nějaká marmeláda...
Ounz jj myslím, že jsou to 100% ořechy...tak budu péct.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY