RoSa Já to teda vše nahážu do mixéru, promíchám a nechám chvíli stát. Když není čas, tak smažím hned, ale potom jsou v tom celkem dírky a bublinky
, což teda dětem nevadí, ale estetika je trochu horší. Když je dělám na slano, tak nedávám cukr. Sodu ani prášek do pečiva nepoužívám.
Jídlo a vaření
Ak dáš do cesta roztopené maslo, potrieš panvicu len pri prvej palacinke, potom už nemusíš. Ja pridávam jedlú sódu a trošku perlivej minerálky.
Tak já zpracovávám ručně (je to hned) a smažím také hned (od začátku přípravy do usmažení poslední, deváté nebo desáté palačinky, to celé trvá maximálně půl hodiny, pro představu). Palačinky jsou tenké, jemné a fotogenické. Čekatelé si vždycky ověřují, jestli to budou ty palačiny "jako z Alcronu" ![]()
díky holky! tak já udělám nějakou kompilaci - to budou řemeslníci zejtra čumět!
(maso měli dneska)
Ak dáš do cesta roztopené maslo, potrieš panvicu len pri prvej palacinke, potom už nemusíš. Ja pridávam jedlú sódu a trošku perlivej minerálky.
jj to dělám stejně. teda sodu aj už ne, jen nějaká vajíčka, mouku tak půl kila a mlíko podle potřeby, ale hlavně to máslo, tak osminku minimálně, špetku soli a žádný cukr, protože s ním by se to připalovalo. dají se pěkně obracet přehazováním:-) a jsou výborný naslano i nasladko, nebo jako příloha třeba ke špenátu, plněné zeleninou atp.
RoSa no to nevim jestli řemeslníky uctíš palačinkama![]()
tohle nejsou žádný gulášový OPBH-týpci, ale moderní muži - konzumují dokonce i zeleninu! ![]()
ty moje se obracejí/přehazují krásně i s cukrem. ![]()
domenica hele, a nemáš tam těch vajec nějak moc? to už je skoro omeleta, ne?... ![]()
nene, není jich moc, jsou to palačinky ![]()
ja mam ultimatni recept tento, jen lezi a z mobilu mi nejde postavit:-/

Ja robím len banánové palacinky, 1ks banánu na 2 vajíčka, sem tam pridám cejlonsku škoricu. Easy peasy
Klasicke mi veľmi nechutia.
paktofonika bananovy delam 1:1 a smazim na kokosovem oleji:-)
711990 Ty jsou nejlepší, tyhle recepty od babiček - 1/4 l mlíka, spíš míň ![]()
Aranel prave!:D a napsany na papirkach zahadnyho puvodu s nejakym zajimavym nazvem - cokobuchta tety Mani nebo tak ![]()
Tak jsem to přehodnotila a bude moravský vrabec - palačinky mooožná odpoledne ke kafi.
RoSa
dobra volba;-)
RoSa To se ještě dělá, vařit řemeslníkům? ![]()
Já včera vařila polévku ze zeleného chřestu a snad si ji uvařím dneska znovu...
.
mě to baví!
jinak bych to nedělala
jsou to sympatický mladý kluci, poctivky přemýšlející při práci (to je dneska skoro rarita), no a kdyby šli v poledne někam na oběd, je min. hodina ztracená
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY