Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 16:43

RoSa hrníčkové byly moje a dělám je už tak 5 let. Cukr tam dávám, někdy i víc a nikdy se to nepřipálovalo. Já myslím, že jde o pánvičku. Jinak nevidím důvod, proč by se to mělo pálit.

Cukr tam dávám z důvodu, že mladší dítě je nechce ničím mazat, tak aby měly trochu sladkou chuť, ale byl i v té hrníčkové kuchařce. 

Online Garfie
28644 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 16:46

Ledovou kávu bych si teda v hospodě raději nedala  vím, že mají tendence tam plácat zmrzilnu a tak...frape je větší sázka na jistotu, ale kde to neznám, neriskuju :-). Minule jsem si objednala frapé bez cukru a číšník mi důležitě vysvětloval, že to nelze vyrobit, protože cukr právě vytváří tu pěnu... 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 17:05

Garfie tak to je stejny jak kdyz @999 tvrdili,ze do tzatziku mrkev. 

Offline Sweet Potato
40650 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 20:42

Garfie Teda co já vím, v našich krajích se pod názvem frappé nejčastěji dostane jakýsi kávový milkshake se spoustou rozšmelcovaného ledu, ble.

To správné moc nepotkávám. Ale mašinku mám v šuplíku, tak nemusím čekat až do Řecka. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 20:49

Sweet Potato ono v tom Recku tedy nak chutna lip.

Offline Sweet Potato
40650 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 20:55

Zarinya Jasně, ale lepší než nic, že jo.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 20:55

Zarinya No řecké frappe je samozřejmě super, Řeků je v Brně spousta  Když bývaly festivaly národnostních menšin, tak tam měl každej svůj stánek a u Řeků tradičně fronta nejen na frappe.

No ale jsem naprosto poučena. Než studený mlíko, který nepiju vůbec nebo zmrzlinovou hrůzu, tak radši nic.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 21:15

Luna no,ja z tech studenych kafi ze zmrzlinou taky nadsena nejsem.

Ale tak clovek je poucen dokud si zas nekde neda nejakou hruzu.

Taky se mi stalo,v recke restauraci,kde opravdu jsou jen reci,od majitele,po cisniky,kuchare,ze sem si dala moucnik galaktobureko,podava se s vanilkovou zmrzlinou a dostala sem k tomu nakou hnusnou kyselou cernorybizovou,ktera se k tomu absolutne nehodila,no a ani na hlavu sem jim to hodit nemohla,pac to byla pozornost od sefa,ten to tedy jen zadal a kuchar kreativec....

Online Kokoska
35187 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 22:19

Mám zvrhlý chutě, mně chutná v Mekáči kafe s tou jejich zmrzlinou... Jinde ne, jen tam.

Online Karja
44944 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 05:16

Kokoska Mne taky chutna:-D Jako denne bych to nemohla, ale jednou za cas...Nemate tip, kam v Praze na to dobry recky frappe? Nebo  jine dobre frappe?Ja se v kave zas tak moc nevyznam. Nejlip ctyrka, dvojka nebo vylozene centrum. Fakt tam musim, uplne jsem na nej dostala chut, v Recku jsem ho mela jen jednou (jo, ja blba kaca). Mi prijde, ze vsude kde jsem byla maji kavu lepsi nez u nas, kdyz se bavim o beznych provozovnach. Treba ve Svedsku jsem stravila tyden s tlakem asi 140/80, jak jsem byla furt nadopovana kofeinem...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 06:11

ja si v poslednich letech zamilovala freducino,mrazeny kafe,ale to maji jen na pevnine a jeste ne vsude.No,dobrota.

Offline barbucha blogger
36152 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 15:23

Karja 

Taky se mi zdá, a nejen ve Švédsku. Stačí snad přejet hranice, a u každý pumpy dostanu lepší kafe než u nás! A to nejsem žádnej fajnšmekr...

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 15:39

Luna v costa coffee dělají (nebo aspoň dělali) ledový americano (nebo capuccino) tzn že nalejou amerikano na led, nic víc. V létě je to super. Hořký a ledový, zkus.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 15:53

Ounz Diky, to zni dobre.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 15:54

Luna doufám, že nebudeš zklamaná :)

Online Karja
44944 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 16:56

barbucha No, mne to tak taky pripada, ale ja se v kave nevyznam, vzdycky reknu kafe s mlikem a je I nekde u boudy lepsi nez u nas v restauraci.Ounz Ja to taky zkusim, costu nemam moc rada skrz ten interier, proste takovej neutulnej neosovni pruchodak tyhle retezce, ale dam si!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 17:01

Karja já si tam kupuju kafe s sebou, občas. Mívala sem moc ráda, když to ještě bejvalo coffee heaven, dole na můstku, za new yorkerem, měli kavárnu do patra, starej dům, nahoře malovaný stropy, naadhera, tak se sedělo a pilo jedna radost, ale už tam není bohužel.

Offline Sweet Potato
40650 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 17:05

Karja U Costy záleží, kde je. Znám slečnu, co pracuje na Seifertově, je tam šťastná jak blecha, vysloveně se tam s tou kávou mazlej a je tam i příjemné posedět. V obchoďácích je to bohužel jiné kafe - jak pro hosty tak zaměstnance.

A přijde mi vysloveně na hlavu, že zákusky dovážejí až z Anglie - prý kvůli zaručení jednotné kvality. Přitom sendviče nebo co ho je si vyrábějí na pobočkách a na každé jinak.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 17:23

Ja som pila Americano iba raz v živote a pokiaľ to chutí tak ako v Starbucks tak nie ďakujem. Hrozné hrozné hrozné. Ja pijem espresso, ale kamarátka že Americano je top, super, paráda, úžasné. To bol moj prvý a posledný raz v Starbucks. 

U nás chodím iba do jednej kaviarne kde ponúkajú filtrovanú kávu, patria medzi top kaviarne na Slovensku a som rada že aspoň toto tu máme. Tak ak by chcel niekto tip na kávu v TN...Café Sládkovič.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 17:31

paktofonika tak amerikano se vyznačuje tím, že je tam víc vody. Pokud seš na presíčko, těžko ti bude chutnat. Ale starbucks bych rozhodně nebrala za referenční hladinu kvality.