RoSa Jasně, chápu...Pro mladý kluky taky ráda vařím
.
Jídlo a vaření
Ano, chřestovou polévku si udělám k večeři ![]()
Zu Ze svazku zeleného chřestu odkrojím špičky a dám stranou. Pokud má dřevnaté konce, odkrojím, vyhodím. Do hrnce dám máslo, trochu oleje a osmažím šalotku. Přidám nakrájený chřest a jednu bramboru na kostičky, krátce osmahnu, zaliju vývarem a vařím do změknutí brambor. Mezitím špičky chřestu osmažím na másle, osolím. Polévku rozmixuju tyčovým mixérem a dám do ní smetanu a opečené špičky. Ochutnám, příp. přidám sůl a pár kapek citronu :-).
Zu dělám ji podobně jako 999 jen dávám i bílé víno a vývar si připravuju ze slupek, odřezků a pár celých stonků. A nedávám bramory ani olej.
Zu navod na ten vyvar ze slupek a odrezku ma Kucharka pro dceru, mrkni
Zu Dělám něco mezi 999 a ice - šalotku na másle, přidám ty nejvíc dřevnaté konce a slupky (pokud vařím z bílého), trochu bílého vína a pár kapek citronu. Udělám vývar, scedím, zbytky vyhodím. Přidám střed stonků, povařím, rozmixuju, přidám zakysanou smetanu a na másle prohozené (u bílého) nebo grilované (u zeleného) špičky.
Miluju chřest, včera jsem zbodla balík bílého a strašně se těším na zelený, tem mám nejradši (co nejtenčí, skvělý je divoký chřest od moře - teď mají v Chrvatsku a já tam měla být ale nejsem!!!)
Všem díky, perfektní a už se těším, na jaře vždycky testuji chřestovky v restauracích, budu v tom i nadále pokračovat, ale přišel čas si tu nejlepší uvařit doma ![]()
andulka01 krásně popsaný, hned bych si dala... já to říkám každý rok, taková blbost a jak moc dobrý to je. A za to Chorvatsko tlapkám, to mohlo být super...
Zu Já tam měla jet pracovně a chřest jsem měla naplánovaný jako odměnu :-) Jedu zas koncem května, ale to chřest už nebude. No nic, bude něco jiného, možná by už mohli mít jarní med. Jsem v HR léta nebyla, tak vlastně ani nevim co kdy mam ochutnávat. Teda na podzim se těším na fíky rovnou ze stromu, to fakt musím.
Chřest jsem měla dnes. Vepřovou panenku, brambory a bílý chřest, jen jako přílohu. Porce, jak pro celou rodinu
. Mám ho moc ráda.
Ze zbytku asi udělám tu polévku, když to tady čtu.
Dnes jsem upekla buchtu s pudinkem. Děláte ji také někdo?
Většinou dělám kakaové těsto a vanilkový pudink, ale dnes jsem to otočila. ![]()

Dalia oooo to dela moje kolegyne a rika se tomu neco jako "...Emilka" - navrchu je jeste natrena zakysana smetana ze?
To MILUJU
711990 Ano
, nahoře je zakysaná smetana a skořicový cukr.
Dalia 711990 To dělává mamka tohle! Světlej piškot, čokoládovej pudink, nahoře potřený zakysanou smetanou a ještě zasypaný trochou skořice myslím, má to napsaný v sešitu pod takovým tím univerzálním názvem "žravá buchta", ovšem na tuhle ten název fakt sedí musím říct, klidně celej plech bych do sebe nacpala kdyby to šlo. :D
Karoleena To je dobré - "žravá buchta"
... ale jo, ono to na ni sedí!
zrava buchta! dala bych si, idealne celej plech!!!
Dalia jojo, maminka ji taky dělá![]()
chci poděkovat za všechny vaše tipy na ty palačinky - teď večer jsem si je zkusila nanečisto, a super!
těsto jsem dělala podle toho hrníčkovýho receptu (teď nevim od koho byl), cukr do těsta jsem vynechala (prej se to připaluje), navíc jsem přidala špetku jedlý sody, a taky jsem tam stříkla trochu rumu (to myslim zmiňovala domenica )... vymázla jsem olejem jen první pánev - pak už to šlo bez tuku ![]()
RoSa seš dobrá! já je právě miluju nejvíc naslano... takže cukr do těsta nene:-) jinak teda skvělý jsou i namazaný máslem a posypaný moučkovým cukrem![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY