já je miluju plněný špenátem - ale nevim, jestli by se nepopral s tim rumem ![]()
Jídlo a vaření
RoSa
to chce zkusit:P
Opravdu vynikající jsou palačinky z tvarohového těsta. Zatepla. Zastudena mi přišly už normální. Ale teplé..! ![]()
Dadoo To vypadá dobře! Děkuji za tip! Akorát tam asi vynechám ten cukr. Do palačinkového těsta ho vůbec nedávám.
Přidám svojí trošku do mlýna protože jsem přesvědčená, že dělám nejlepší palačinky na světě ![]()
130G hladký mouky
300ML mlíka
30G rozpuštěného másla
3 vejce (M)
špetka soli
Všechno rozmixovat v hladký těsto, nechat hodinu stát při pokojový teplotě a smažit na hodně rozpálený pánvi, oleje netřeba. Mám velkou pánev a dělám hodně tenký palačinky, je to tak na 6 kusů, při menším průměru jich bude tak 8. Použitelné pro sladkou i slanou variantu.
Nicméně pro tu sladkou zkusim někdy těsto obohatit o ten rum...to zní fajn ![]()
ice on tam cítit nebude,ale těsto pak nenasakne olejem.
Dávám rum vzdycky,když dělám bavorské vdolecky. Ty umím bombastické ![]()
Dadoo Aha, tak já na oleji palačinky nedělám, to je pak pro mě zbytečný, díky za upřesnění.
Jak podle vas vypada "ledova kava"? Prave jsem dostala uplne obycejny mliko s ledem lehce zabarvene kavou. Pit to nebudu a je to naposled, co jsem zkusila cokoli jinyho nez cerny espeesso
na reklamaci nemam povahu.![]()
Luna treba Recky frape je kafe a led.zadna zmrzlina tam nepatri.kolik mlika,cukru se uvadi predem.
Luna Dost různě řekla bych. Ale tohle je podle mě jedna z těch nejhnusnějších variant![]()
Luna no, ja som raz dostala ako ľadovú kávu čierne espresso s kopčekom jahodovej zmrzliny ![]()
Ale tvoja varianta tiež znie príšerne, blé
betsey fuj.vratilas to?:-)
Zarinya áno, a čašníčka sa strašne urazila, a dokonca sa so mnou hádala, tak som sa zdvihla a odišla na kávu inde
betsey strasny ![]()
betsey To jim zbyla a potřebovali se jí zbavit? Protože nikoho příčetnýho nenapadne hodit jahodovou zmrzlinu do kafe
A ještě se diví, že se to zákazníkovi nelíbí ![]()
Luna no at tam rvou cokoliv, dycky je to sladky. coz poklada. za zhovadilost a ledovy kafe si delam leda doma. z kafe, drcenyho ledu a trocha snetany
viktorka_od splavu Ale tohle nebylo sladky, rekla jsem bez cukru, to proste vylili mliko do sklenice, praskli tam led a tak pul lzicky instantky. Sla jsem tam cilene, ze tam byvalo vzdycky nejlepsi, no uz nikdy vic. Jsou tam nejaky mlady zabky, ale kafe jak z 90. let!![]()
Zarinya Řecký frapé, tak to bych si teď ale dala!!
U nás za rohem bývalo autentický řecký bistro, jeho majitel byl původem myslím kdesi od Soluni a po čase to bistro bohužel musel pustit achjo, no a to frapé, já nevim jak je to možný, ale to bylo vždycky tak dobrý, tak správně našlehaný! V žádným jiným řeckým podniku v ČR kde jsem byla ho neuměli tak dobrý jako tam, a přitom taková blbost, kafe, led, mlíko a cukr...
Tohle jsou taky moc dobry palacinky http://www.nejrecept.cz/recept/jemne-bublinkove-palacinky-r1370
viktorka_od splavu Ale tohle nebylo sladky, rekla jsem bez cukru, to proste vylili mliko do sklenice, praskli tam led a tak pul lzicky instantky. Sla jsem tam cilene, ze tam byvalo vzdycky nejlepsi, no uz nikdy vic. Jsou tam nejaky mlady zabky, ale kafe jak z 90. let!
jezis fuj![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY