Amerikano fakt ne a úplně nejhorší bylo v Americe :) Kafe mám ráda s mlékem, i když to prý je poměrně nezdravá věc.
Jídlo a vaření
Ounz No však som to aj kamoške hovorila a ona že to je tak skvelá káva že určite. No a keďže som dovtedy Americano nemala, a v Starbucks nebola (keď som bývala vo veľkomeste naposledy Starbucks ešte nebol) tak som teda súhlasila a omyl. Mne práve najviac chutí ta filtrovaná a to majú len málokde. Mne je Starbucks sympatický jedine tým, že v US predávajú puppaccino pre psy, síce je to len našľahaná smotana ale kto chce psovi dopriať :D
No a začala som asi pred troma dňami znovu piť kávu, po prvej ma skoro porazilo no a teraz si budem musieť kúpiť vybavenie, asi Hario V60.
paktofonika no, já filtrovanou piju, ale zase ze všeho nejmíň ráda, ale chutná mi kafe na všechny způsoby, jen už moc nemusím s mlíkem. Hario mám, není špatnej, podle mě teda. A taky moka konvičku (koťogo), to znáš? Z toho je káva dobrá..
paktofonika puppaccino!
Bože. V některých kavárnách se to prodává jako “dětská kávička”.
Sweet Potato No čo no, mňa ako psíčkara si získali. Hneď by som tam na jedno puppaccino išla ![]()
Ounz Kedysi dávno som z toho kávu pila ale už neviem či dobrá alebo nie. A máš niečo lepšie alebo je to jedno.
Dneska jsem dělala k obědu trochu upravený tenhle salát - bez ořechů a místo šunky krevetky restovaný na másle. Moc dobrý to bylo a se šunkou bude určitě taky, ale holt jsem po cestě k šunkovýmu regálu potkala krevety ![]()

paktofonika jak to myslíš, něco lepšího, jako ten mlýnek?
Ounz Mlynček Hario mám aj ja, ja som sa pýtala na tú konvičku. Či máš nejakú lepšiu alebo obyč no name. :)
Ounz Tu konvicku mam ted a je dobra, predtim jsem mela presovac a z toho mi to neslo. Mlynek shanim, mam rucni a je to moc drina.paktofonika Ten filtr si myslim meli prave vsude v tom svedsku, jakoze obyc kavu nalili z te velke konvice (jak je vzdycky v americkejch serialech), a to je snad filtr ne?pripadne si clovek lil sam, kolik chce.
coralline salaty s quinou delam casto a je to teda super, naposledy s orestovanymi zampiony, cuketou a zeleninou co se nasla. Byl to tzv. obed ze zbytku k dojedeni:-D. Vyborna quinoa tribarevna byla v Lidlu, za docela dobrej peniz.
Karja No v podstate áno ale robía ju len pre teba a nie vo veľkých množstvách. Vyzerá to asi takto a mne to chutí.

Mlynček mám tento a som spokojná, na mletie používam elektrický šroubovák :D

paktofonika Aha, a to si meles kazdou davku cerstvou ne? To by se mi nechtelo pokazdy tim sroubovakem, ja si koupim nejaky obyc elektricky asi, at to mam rychle a po ruce.
Karja Áno každú dávku meliem zvlásť, ak mi niečo ostane tak do chladničky. Ja mám ten šroubovák malý takže ho mám po ruke v kuchyni. Ono elektrické mlynčeky s mlecími kameňmi sú dosť drahé na to moje občasné kávičkovanie. Teraz som v podstate skoro rok kávu nepila, ale low carb káže kávu tak pijem kávu :D No a tie obyč elektrické tu kávu spália takže to nechcem.
paktofonika já mám obyč hliníkovou za dvě stovky a pak nerez bianletti, se říká, že echt je ta hliníková, ale já teď vařím v tý nerez a dobrý. Můžu doporučit.
Karja ale ono to tím hariem jde rychle, to není jak ty starý mlejnky po babičce, když si dělám turka, tak než ni zavře voda, mám namleto :)
a tenhle filtr z obrázku od paktofonika si taky můžeš koupit, nemusí to bejt jen ten elektrickj přístroj. Je to ted těžce hip a kávoví fanšmejkři si to takhle vaří. Mám kamaráda, kterej je kávovej milovník a ten má tuhle spešl konev, filt, váhu, hi tech mlýnek, no kam já se hrabu..
paktofonika Aha, to jsem nevedela o tom spaleni, ja myslela, ze jen zmenim pohon a hotovo. Ale ja ten rucni mlynek mam taky dost obyc, malinkej tak do tisicovky, ani nevim, co je to, to co tu kavu mele. Safra prace, tak mi vymyslete neco za malo penez malo driny, co mi namele ty zrnka, ja se vubec nevyznam, ale kafe mam rada. Co mam tu moka konvicku, tak jsem usetrila dost penez a nekupuju si uz cofee to go, pac se plne uspokojim kavou doma.
Ke coffee to go me napada, ja mela fakt spotrebu, plus jsem chodila do restauraci ci jidelen pro jidlo s sebou (nesnim vetsinou obed najednou), je nejakej trend si na to jidlo nosit do obcerstvoven vlastni prenosky neco jako esus a na kafe treba taky erar kelimek? Docela bych to tak vyuzivala, u te kavy mi byla kolikrat hanba, kolik tech kelimku leti po chvili do kose...
Ounz Fakt hliniková? No ja sa na to pozriem. Ináč ten stojan z tých medených trubiek sa mi páči, hneď by som takú konštrukciu brala, predávajú sa aj sklenené a na spodu to má obrevnú dosku aby to nevychladlo. Váhu si plánujem kúpiť, koľkokrát potrebujem niečo odvážiť presne, teraz mám takú od oka váhu. No a tá konvica s tým dlhým otvorom je super, ja mám klasickú pískaciu a trafiť sa s tým je umenie.
Ounz Tak jo, budu si ho tedy prat k narozeninam. A vydrzi chvili? Ten muj rucni tak po roce a pul odpadl, mele se blbe a nejak se tam ty soucastky semlely, tak to musel pritel opravit aby to vubec slo, ale uz nejde poradne zavrit.
Karja Tie Hario kúpiš do tisícovky. Tu som napríklad našla že sú v zľave. Ako ručne to ide tiež dosť rýchlo to sa nenarobíš ako na tých drevených kockách so šuflíkom po babke :D Mám doma ešte frenchpress ale tie už som rozbila asi 4 a ďalší kupovať nebudem, zas tak mi tá káva z neho nechutí.
A kedysi som rozmýšľala nad Aeropresom ale to neviem či sa mi s tým chce hrať.
Po kávu to go som si chodila normálne s takým tým prenosným hrnčekom. Jedlo so sebou nepraktikujem. Ten Keep cup je len na ukážku, niekto písal že netesní ale tak kávu nehádžeš do kabelky že to by ti nemuselo vadiť, plus som čítala že si ľudia sťažujú že to miesto na uchytenie je tenké a blbo sa to nosí, no ja mám s dvojitým dnom, tam fakt ten nápoj vydrží dlhšie teplý.

paktofonika no ta konvička se mi taky líbí moc. Váha co on má, je speciální kávová (mně by se hodila na sůl do chleba teda) a ta konstrukce se možná dá tak koupit, myslím..
no hliníková, ale ta nerez to jistí hele
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY