Potrefenáhusa To je super! Akorát nemám vpichovací teploměr...
Jídlo a vaření
Mohučanka já taky ne.
Potrefenáhusa já taky teď tu klasiku, ale teď sem to inovovala, dam tam žitnej aji pšeničnej kvas a víc mouky..s vodou různě skotačim. Popřekládám (tak hodku max ale fakt max dvě) a do lednice..nakyne tam a odpoledne peču..je hodně pšeničnej, ale zůstane tam chuť toho žita. Taky sem do tohohle mixu jednou nacpala i tu žitnou kaši..a fajn. Celopšeničný delám spíš vyjímečně taky..s tím časem je to blbý.
nejaky strasne jednoduchy recept na kralika?
Candance na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem! ![]()
Tak jsem tu zpusobila nevolnost vsem anticervikarkam a stejne porad nevim, jestli se ty tresne, kde byl, maji vyhazovat nebo pouzit
A dostala jsem dalsi varku, tentokrat od sousedky
baltik To je dilema ....
Hele, kdybych jich měla spoustu bez červů, použila ych ty. Kdyby byl třešní nedostatek, použila bych i ty po červech, ale snažila bych se zapomenout.
Candance Do pekáčku s králíkem cibuli, mrkev, celer, česnek, divoké koření. Po upečení podávat buď takhle, nebo v závěru zeleninu rozmixovat se šlehačkou a troškou hořčice.
brrr tak problem se vyresil sam, ty tresne od sousedky nemely cervy, ale zase byly vsechny nahnile od spodu, vsechny tam mely hnedou skvrnu, horko tezko jsem vybrala par dobrych na malou buchtu a ted se budu muset tajne plizit s temi spatnymi na kompost
Nevim, jestli je to nejaka nemoc trsni nebo uz sousedka nevidi???
baltik Ty po cervech bych normalne pouzila, nejaky ,,kakani,, me do doby nez to tady bylo napsany v zivote nenapadlo. Vsak ten cerv ji stejne celej zivot jen tresni!
baltik Nebo je má už tři dny otrhané doma a nevěděla co s nimi, tak je posunula. Ty utrhnuté to občas udělají...některé druhy.
My jsme včera byli na chalupě, tam je vše později. Poslala jsem syna, ať jde kouknout na třešně. Došel s tím, že jedna už je červená, tak za týden, že už budou a druhý teda úplně žlutý a nevypadá, že by se barvily. Máme jednu starou třešeň, co má žluté třešně a on to prý ještě neviděl. Nedivím se, protože několikrát nám tam vše zmrzlo a sama jsem ty třešně neviděla, tak 10 let.
jak dlouho/kolik minut se zavařuje ovoce?
dovezla jsem si z víkendu bednu třešní... dneska jsem je celej den vypeckovávala... zavařuju "na sucho", tj. napěchuju ovoce do zavařovaček (žádná voda, cukr apod. - ono to pustí vlastní šťávu), sklenice zašroubuju a postavim do hrnce s vodou, a dál... ? jak dlouho se to má vařit? ![]()
RoSa Vařit určitě ne. 10 minut na 80°C.
Dělám takhle půlené švestky nebo strouhaná jablka.
Dadoo super, díky! a pak co s nima? nechat stát v tý vodě do rána, nebo vyndat a otočit "na hlavu"? kdy to má začít "pukat" ty víčka? samý otázky....
RoSa vyndat a nechat vychladit, podtlak vznikne az po vychlazeni. vicko by pak melo zustat promackly dovnitr. osobne bych u konzervace bez cukru stretilizovala 20 minut, ciste pro jistotu.
RoSa Ovoce neotáčím. Jen džemy.
V sobotu dopoledne jsem udělala 23 skleniček jahodového, z toho 6x jahody s mátou.
V sobotu odpoledne zavařovala naše exmanželka, podle mého (vlastně nijakého) receptu.
V neděli oba džemy ochutnala manželova a její dcera a .. bohužel.. vyhrála jsem já. Mám to lepší, sežere ty moje. Máma tam dala trošku víc kyseliny citronové a jí nejede ta lehce navinulá chuť.
Pyrrhovo vítězství! ![]()
Dadoo Co jsou jahody s matou? Jako dzem? Ja uz se k.jahodam letos asi nedostanu, udelala jsem jen dren, ale kdyby nahodou....
RoSa moje mamka dělá obyč kompoty, ale dycky když je vyndá z toho hrnce, tak přes víčka pleskne namočenou utěrku (ale až ti praskne sklínka, tak mi to nereklamuj
)
Karja K jahodám, pomačkaným šťouchadlem na brambory, vhodím 1-2 stonky máty s lístkama a společně chviličku povařím. Pak vytáhnu, odstavím a vmíchám několik na nudličky pokrájených lístků máty.
Na podzim zase dělám čokoládové švestky. To zase přisypávám ke švestkám dobré holandské kakao. Je to úplně bombastické na palačinky. ![]()
Jo a tedy ještě dělám rajčatový džem. Nasladko. Taky příšerně dobré, např. na chleba s pomazánkovým máslem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY