paktofonika
ehm, na amazonu maj.. Edge nz :)
Jídlo a vaření
jakej průměr máš, 26 nebo 30?
prohlížim to teď na webu, a vyskočila tam na mě i s vroubkama, tak zvažuju kterou... ![]()
RoSa já sem objednala tu 30. Mám litináč s poklicí staub, tohle chci vysloveně jako pánev (a možná občas na chleba) jinak k týhle poklici taky prodávaj..
no já mám doma litinový hrnec vč.pokličky vel. 24, takže budu muset objednat poklici tak či tak... ale tu vroubkovanou maj jen 26 koukám... ještě taky mám obavu, aby to dno bylo fakt rovný - nemám plyn, ale sklo... tak zas ale americká kvalita žejo, to by mělo bejt kvalitní...
a netušíš, proč na ty poklice dávaj ty kameny? aby to nepřeteklo? ![]()

RoSa tyjo to nevim, možná teplo? Nebo je to hip? No já koupila bez poklice, zatim ji jakože nepotřebuju..vroubkovanou sem nechtěla (kvůli chlebu, steaky nevařím) ale mělo by tam být snad někde uvedeno, na jaký sporák je to vhodný. Já mám plyn, já sem v okeji..
andulka01 si to taky myslim.
Po několika dnech chřipkovýho nechutenství mi konečně aspoň něco chutná. Česká farmářská mozzarella, řecké olivy, slovenská rajčata a chorvatský olej, smíchovská bazalka.

andulka01 a ty oranžový rajčata jsou odkud? ![]()
Včera jsem na louce natrhala 1,1 kg malin. Dnes jsem z nich spáchala džem.

RoSa Všechno z trhu, rajčata prý Slovensko.
andulka01 to vypada lakave.Sice sem si puvodne myslela,ze jsou zo michana vejce....![]()
Zarinya Foceno v přítmís bleskem, tak jsou divný barvy. Olej je daleko zelenější, no. A jako jasně, kdyby ta mozzarella byla úhledně nakrájená, asi by to vypadalo líp. Jenže natrhaná je lepší na chuť, nacucne ty olejovorajčatový šťávičky :-)
andulka01 vypadá to krásně... takhle natrhaná je ta mozzarella hezčí, vypadá jako burrata ![]()
Tulipe Na burratu se chystám, ale si musím vzpomenout až půjdu okolo obchodu, díky moc za připomenutí :-). Já jak nakupuju už skoro jenom na trhu, tak přes týden ani už o jídle moc nepřemýšlím (a taky nestíhám). Se mi teď v lednici válej úžasně prorostlý flank steaks, jenže díky chřipce vůbec nemám chuť na maso (o víkendu jsem takto přišla o jehněčí hřbítek, který jsem prý fantasticky připravila, ale už si nevychutnala)
paktofonika asi mas suplikovej mrazak, já mám jen tu jednu prihradku v lednici, nanukovace jsem si koupila a voni se tam na výšku nevejdou....![]()
Potrefenáhusa Áno šuflíkový. Teraz mám pokazenú chladničku a mam požičanú klasickú s mrázakom hore a je to boj teda. V podstate je tam len mäso pre psy, nič iné tam nenarvem a hlavne mam pocit že do tej chladničky nevidím. Na plno vecí dole som zabudla a musela vyhodiť. Fakt nepraktická vec a až teraz oceňujem kvality tej mojej so šuflíkovým mrázakom, našťastie ju dnes konečne prídu opraviť. Potľapkávam. Ale tie nanukovače z Ikei sú dosť nízke, tie nevojdú? Alebo bývajú silikónové zatváracie ktoré nemusia byť v stojane.
paktofonika ikea nevim, koupila minulej tejden, ale ještě nezkousela.ja ty velký mrazáku nerada, mám pocit, ze je tam to jídlo zmrazeny na veky a nikdo na to nemá chuť.ocenila bych to jen na maso pro psy
Potrefenáhusa No nebyť mäsa pre psov tak je tam len pár drobnosti, to by mi stačil aj malý mrázak. Mäso pre nás nemrazim. Ale mne vadí keď je mrázak hore, ja potrebujem mať poličky chladničky pred sebou, dole sa mi zle hľadá a na veľa vecí zabudnem.
Potřebovala bych sos kuchařskou radu...Nemáte recept na rychlý nepečený dezert? Na zítra musím něco donést do práce a jsem dost omezená. Nejsem doma, takže k dispozici mám jenom koláčovou formu, dortovou bohužel nikoliv. Suroviny zvládnu ještě nakoupit, ale absolutně nic mě nanapadá :(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY