Zajímavej článek o low carb (titulek zní dost dramaticky, ale obsah už je vcelku normální :) ): Low-carb diets could shorten life, study suggests
Jídlo a vaření
Janulik03 buďaky jsou tradiční buchty se svestkama. Alespoň u nas.
Janulik...u nas taky, jsem ze stejnyho okoli jako Dadoo. Ale myslim ze je to tak vsude.buďák je proste buďák. Zkus je, ja je neumim, ale ja vseobecne temer nepecu a ted ve vedrech uz vubec ne.
Nemáte někdo recept na čokoládový dort, který není úplně fest čokoládový? Myslím, aby nebylo čokoládové těsto, krém i poleva. Nechci takový ten, kterého se sní kousek a následuje otrava čokoládou.
zelene.oko viktorka_od splavu tarra Vařila jsem pro lidi, o kterých jsem věděla, že by jim mohla ta krkovička chutnat a ten výsledek nebyl úplně ok, hlavně to maso. Napadlo mě, jestli jste ho třeba předem neopekly na pánvi? ![]()
999 a jak nebylo ok? Nedodělané nebo nebylo dobré? Já jsem krájela na kostky místo uvedených plátků a pekla o hodně déle, předem žádné opékání a maso bylo dobré.
tarra Přišlo mi chuťově spíš "uvařené", a to ještě ne úplně do měkka. Pekla jsem ho 2 hodiny. Bylo na plátky. Ty kostky budou určitě lepší, občas bych s tím zamíchala, aby se dostaly na povrch a opekly.
999 My s masem neměli problém. Vždy jsme ale pekli tak dvojnásobnou dobu, než je v receptu (peču v remosce). Spíš jsme měli trochu tvrdší dýni, když jsme jí tam dali větší množství. Ale maso bylo vždy perfektně měkké, šťavnaté, žádný problém.
zelene.oko Tak to by mě zajímalo, kde jsem udělala chybu :-).
V týdnu jsem testovala ty zelofleky.Tak fotogenický jako ty tvoje nebyly ale chutnaly. Dík.
V týdnu jsem testovala ty zelofleky.Tak fotogenický jako ty tvoje nebyly ale chutnaly. Dík.
Karoleena Taky jsem to nekde minulej tyden videla, zas pokyku pro nic, jasna, ze kdyz se nekdo cpe nezdravejma tukama horem spodem, ze si zkrati life expectancy, to je zas hoch veda haha
viktorka_od splavu sunkofleky vypadaj super, zkusim, ja se dyzky u tohohle desim, ze to vajicko bude moc uvareny.
Celej tyden mam chut na zeleninu. V utery halibut, Quinoa s petrzeli, olivacem a citronem, pico de gallo a zalivka z koriandru, cesneku, jalapenos, citronu, olivace (jeste neco tam asi je ale nic z toho neni moje dilo, tak si nepamatuju). Moc dobry to bylo. Ten zelenej dresing je bozi na cokoliv, vajicka, steak atd, mam he jeste zbytek v lednici, krasne to vydrzi.
(edit - pisu jako prase)

Predevcirem jsem ugrilovala v troube hromadu zeleniny. Na fotkach chybi rozpuleny pidi brambory, cervena cibule a jalapeno papricky, to v tom bylo taky. Vsechno smichala s trochou testovin, zalivka pecenej vyloupanej cesnek, olivac, ocet (pul vinny bily a pul Insalata nemeckej ochucenej bylinkama), sul pepr - zalivka je obcihnuta od Jamieho.
Za studena jako salat nebo za tepla s parmezanem, bozi oboje!

Janulik03 vyzerajú úžasne, a slané ja rada, radšej ako sladké. Som darebná pracovať s kváskom, je to zdĺhavá procedúra, preto obdivujem každú, kto pečie z kvásku.
Tos mě nalákala. Zkusím, jen s tím dresinkem asi bude problém, musím to nějak vykoumat. A určitě neseženu ty papričky. Takže z tohoto bude asi úplně jiné jídlo ![]()
999 ja pekla krkovici mozna i dyl nez 2 hodiny, dyne uz byla spis na kasi:-) ale chutnalo. priste bych predem opekla urcite.
0zero7 ja vajicka rada udelany vic, ale tim ze jsem zeli predvarila tak se to dlouho nepeklo, bylo to akorat, mirne vlacny. . mliko nedavam. smichala jsem vajicka se strouhanym cedarem a cca 20 min se to peklo- davka fakt pro 6 lidi. pro 2 bude za 10 min hotovy
viktorka_od splavu Já taky. Možná i tu cibuli bych nechala zesklovatět na oleji...
999 já sem tohle nedělala, ale když peču krkovici na bramborách s cibulí a se smetanou, tak klidně tři hodiny pomalu pod alobalem, odkryju až na konci..tohle bude podobný. Jinak jak tady o tom píšete, tak sem dostala chuť ne na tohle, ale na klasickej segedínskej guláš..
Ounz segedínskej guláš
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY