barbucha buchtu bych zahodila, slehacku beru![]()
Jídlo a vaření
MP Marge Tak v tom tvým případě se sporák choval dost nestandardně (a jsem upřímně ráda, že už ho nemám). Ale nikdy jsme k němu nic nepoložili tak blízko, aby to chytlo při normálním vaření.
coralline no tak když jsi na něj zvyklá odmala, tak je to jiný. Na elektrice se prostě vaří jinak, typicky dám máslo na pánev, zapnu, jdu nakrájet cibuli, když tohle uděláš na plynu, je cibule během vteřiny na uhlí...my plyn doma neměli nikdy, ten otevřenej oheň je prostě mnohem rychlejší a akční rádius větší...mojí specialitou teda ještě je zapalovat jiný plotýnky než chci, když to uděláš na elektrice, máš poměrně dost času zareagovat, plyn hoří hned plamenem
Potrefenáhusa Já ano, ale moji rodiče ne, ti k němu taky přišli až jako dospělí. Když jsme se stěhovali, tak mluvili o tom, že je v novým bytě plynovej sporák a může to bejt nebezpečený. Až mě to tenkrát dost vyděsilo, proto si to pamatuju. Asi si dávali fakt velkej pozor.
my varíme celý život na plyne, príde mi to fajn, nikdy som nemala pocit nebezpečia. Ale je pravda, že kuchyna viac trpí plynovými mastnými výparmi.
Tak hlásím, že drobenkový koláč se o víkendu povedl a držel, krájet taky šel. Nakonec jsem přidala do spodní drobenkové vrstvy žloutek, příště dám akorát větší vrstvu ovoce.

Potrefenáhusa nojo, lusekatter! Já dostala blíček šafránu, tak vida, to je další do fronty na pečení ![]()
Ounz a možná už by byl čas to teď vyzkoušet? Stejně jako na zkoušku kváskový vánočky, aha?!!
jinak já se včera vzmohla a upekla tu skořicovou věc. Neni to moc fotogenický, ale k jídlu jo

Potrefenáhusa no právě, vánočka, rolky, něco s listovým těstem, vánočka (a mazanec abych si prošvihala co je co), štola..začnu to asi prodávat?
Ounz ti urvou ruce!!!
Potrefenáhusa je to krásný náhodou! Dala bych si..hmm
Potrefenáhusa
otevřu si hladový okno..
Potrefenáhusa náhodou dobrýýý. Krásne aj upletené
Ounz mazanec som dávno nerobila. Vidíš, furt len vianočky. V sobotu urobím
Janulik03 to říkám..influencer ![]()
Ounz
no jo, no furt, influ sem, influ tam........
0zero7 Já taky miluju vývary, to je životabudič :-). Nejlepší je slepičí...
Udelala jsem hovezi z brisket a zeber, bozi je! Slepici je na rade za tyden mam takovej pocit.
Jo a vcera jsem delala tabouleh a misto bulguru (nevim jestli muzes nebo ne) jsem tam dala nastrouhanej (robotem) kvetak, pul uvarenyho v mikrovlnce a pul syrovyho, at to ma vic strukturu. Moc dobry, upravila jsem dva recepty, zde:
cca 2 hrnky nasekanyho kvetaku
salatova okurka - odstranit seminka a nadrobno nakrajet
5 rajcat nakrajet
petrzel (dve hrsti)
mata
cervena cibule
zelena cibulka
citron 2
olivovy olej
sul pepr
trosku octa (nemusi byt)
pridala jsem i avokado, povalovalo se mi v lednici, je to dobry samotny i jako priloha, urcite udelam zas.
0zero7 Díky, to je super nápad s tím květákem, to zkusím. Já používám quinou a místo rajčat pečenou papriku, která v tom teda taky chutná dobře :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025