řezníci prej dávaj mletej led... možná kousek mletýho bůčku by nebyl od věci ![]()
Jídlo a vaření
0zero7 vývar ne, hlavně ne teplej. led jak navrhuje dadoo
Dadoo no housku tak kvuli tomu nenarvu teda, ale dala jsem trochu mandlove mouky a priste vynecham.
RoSa kk led, pisu si
viktorka_od splavu no dala bych studenej samo, muzu i kostku zmrzly domaciho vyvaru neb jsou v mrazaku
0zero7 Nastrouhané jablko, nějaké menší. Cítit nebude, ale taky ta sekaná nebude suchá.
andulka01 Párkrát jsem se teď na Marthu dívala a musím říct, že to je docela nuda. Mohla by uspávat hady.
Posledně dělala piškovotou roládu a jak to upekla, tak celé těsto pocukrovala tak, že těsto nebylo vidět, pak to přikryla utěrkou, obrátila oddělala plech a i druhou stranu zcela zacukrovala, teprve poté rozmazala nějakou marmeládu a dala se na rolování. Bolely mě z toho zuby. Viděla jsem i dříve jiné díly a nevím, kde se bere ta popularita. Zřejmě velikostí obecenstva.
No jo, Amici radi sugar! Tady se vetsina moucniku pece tak preslazena, ze se to podle me neda jist ![]()
brrr Zkusim, dik!
Ja budu zítra dělat sekanou a popravdě si vůbec neumím představit, absenci rohlíků. To přece musí být takovy uhemovany.
Tak Betty no hlavne to neni sekana. mi to prijde stejny protimluv jako “vegansky parek”![]()
viktorka_od splavu párek je postavenej na mase, ne na těch sračkách co k němu přidávaj a sekaná rovněž, ne na rohlíku, to přirovnání ti dost pokulhává, BTW jsem si onehdá udělala "rešerši" a sekaná i karbanátek bez strouhanky není nic neobvyklýho.
Mutziputzi věřím. jenom je to prostě úplně jiné jídlo, než jaké znám jako "babiččinu sekanou":-)
viktorka_od splavu Mně to přidávání strouhanky a jinýho balastu do čehokoli přijde jako šizení![]()
Nejlepší sekanou dělal děda a ten tam určitě housky dával. Byla nadýchaná, fantastická. Teda, jedla jsem ji naposled přes asi 17 lety, tak je ta vzpomínka možná trochu zkreslená.
Já teda strouhanku občas trochu přisypu do jablek ve štrůdlů, nacucá šťávu a ta pak nevyteče. Jinak mám plech celej ulepenej. Nebo něco dělám blbě.
Mutziputzi no takhle, když si děláš sekanou či karbEnátky doma, tak tam tý housky přidáš jen adekvátní množství (obvykle tak jak tě to učila babička) a to je jen trochu, ta hmota je pak taková soudržnější, líp se tvaruje a i to má vliv na chuť (ne, že je to lepší, ale že to tak někdo má rád) za šizení bych to nepovažovala, velkovýroba je ovśem něco jinýho, klasickej párek s masem ve formě stopového prvku..já osobně znám sekanou takhle a když je to bez, jen maso, vejce, cibule a koření, tak ve formě čevabčiči. Nevidim ale rohlík jako něco, bez čeho to neuděláš, prostě každý dle chuti.
Gellnerova do štrůdlu mě babička učila dát tu strouhanku opraženou na lžíci másla dolů, pod ty jablka. Právě aby to neteklo, když sou jablka hodně šťavnatý, na tom nic špatnýho není.
Ounz Tomu rozumim, ale ten rohlík teda kvůli konzistenci, ne pro chuť bez kerý to neni ono, neni to správná sekačka nebo karbAnátek![]()
Mutziputzi no, kvůli konzistenci a někomu to tak chutná víc ale nemyslím tím, že jedině tak je to správně a lepší, ten karbEnátek ![]()
Mutziputzi samozřejmě že kvůli konzistenci, kuchařko![]()
viktorka_od splavu proc kucharko?
Prosím vás, mám asi úplně blbej dotaz. Našla jsem v kuchařce po prababičce recept na vánoční sušenky a chtěla bych je zkusit upéct. No a v tom receptu stojí (kromě jiného) TUK. V životě jsem nekupovala tuk
a tak se ptám, můžete-li mi poradit, co mám pořídit...
Mohučanka Tukem bude podle mě míněné sádlo. Nebo možná máslo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje