Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 14:30

0zero7 do sekané dávám do masa vajíčko, syrové celé. Šišku obalim ve strouhance a potřu dalším rozšlehanym vajíčkem, vznikne křupavá kůrka a vnitřek se tak nevysuší.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:08

Mohučanka Solathis taky si myslím, že sádlo. Nebo ted se dává Ceres, ne? Máslo bych se bála, jak to dlouho vydrží.

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:32

Já teda zírám, jak moc rozšířený je přidávání housky do sekaný... přidávám se k Mutziputzi , tohle je divný, sekaná je přece postavená na mase. No a hutnou ji nemám vůbec. Nebo možná mám a nedokážu si představit chuť s tou houskou? A teď mám chuť na sekanou a o víkendu má řeznictví zavřeno.:(

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:44

Len no..když udělam sekanou pečeni z půl kila masa a přidám tam dvě lžíce strouhanky, tak už to teda na ‘mase postavený’ není? Divný to není. Jen prostě jiný..

Offline Gatita
8553 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:47

Len pridavam se do tabora housek. Jednu vzdy do sekane utopim, mam za to, ze tam patri. Je to takove all in one jidlo  "na cesty" (jime bez prilohy). Ale zas nedavam mouku do karbanatku, to treba prijde divne mne, i kdyz dle standardnich receptu tam patri.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:50

Gatita teď se přiznam zas já, že dělám jeden druh ‘těsta’ a buď je z toho sekaná anebo karbanátky (ty dělam jen pro kamarádku, která je miluje..to smažený já jinak tak nepreferuju) a když už sme u toho - každý to dělá trochu jinak, my karbanátky neobalujem v trojobalu, jen se udělá ta placka a ta se obtiskne do strouhanky..

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:54

Protoze se sekanou je to jako se svickovou. Kazdy ji dela jinak. 

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:57

Ounz

karbanátky taky jen oválim ve strouhance - a peču je v troubě, na papíru, bez tuku

Offline Gatita
8553 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 16:57

Ounz  popravde, nedelam doma moc casto ani sekanou, ani karbanatky, ale mam dost rada oboji, a to na jakykoli zpusob;)

Btw kdysi jsem cetla nejakou detektivku (jak vychazela ta sediva edice 3x ray chandler a podobne...) a byl to nejaky praveky preklad, takze tam furt jedli karbanatky. Mi chvili trvalo, nez mi doslo, ze to budou asi hamburgry:)

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 17:04

Mohučanka a co to je za susenky? Pokud neco jako krehke testo, dala bych maslo. Se sadlem znam jen takove ty knofliky (dulek vareckou a do toho marmelada). Taky by to mohl byt tzv. 100% tuk. Ten byval hodne v cokoladovych vecech. Z jakeho roku tak recept je?

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 17:17

Gatita ha, to byl určitě ed mcbain a 87.revír (douám že mám správný číslo), taky sme jich několik doma měli těch 3xněkdo..

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 17:18

RoSa to sem nikdy nezkoušela. Ale já je dělá jen pro tu kamarádku a ta má ráda klasiku..

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 17:19

Lamicka přesně!

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 18:26

Ja vzdy mela za to, ze karbanatky bez rohliku se jmenuji hamburgery :)

Sekanu nedelam, ale fasirky (karbanatky) se u nas vzdy delali s trochou housky nebo rohliku. Tak pul rohliku na pul kg masa. Na chuti to poznat nejde, ale ta konzistence je uplne jina. Ale tak v kontextu doby: nejvetsi zlo jsou sacharidy tomu i rozumim ;)

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 18:27

baltik To já vůbec nevím, co z toho má být. Doufám, že až to upeču, tak mi ta chuť něco připomene. Máslo tam určitě není, v jiných receptech je napsáno "máslo", ale tady jenom "tuk". Babička se narodila.v roce 1920 a kuchařka je po její mamince - takže zřejmě někdy z té doby...Kromě tuku je v receptu mouka, žloutky, cukr, mléko, vanilka a kypřící prášek.

Offline Tak Betty
6041 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 18:49

Mohučanka taky myslím, že to bude 100% tuk, ISA nebo IVA se to jmenuje.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 19:02

Tak Betty Isa, Iva, Hera, Sana... která byla ta vlastní sestra másla?

Mohučanka hele a co zkusit tu Zlatá Haná? to je myslim takovej máslovej margarín, kterej tolik nelechtá na patře

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 19:12

RoSa margarin urcite ne, imho to je 100% (palmovy) tuk, coz je tedka ta omega? kdyby tam mel prijit margarin pouzila bych maslo.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 19:22

viktorka_od splavu no tipuju, že v tý době TUK = margarín... já bych to teda nepozřela, už jen když slyšim "Hera" tak mi startuje dávivej reflex 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 01. prosince 2018 19:32

Ja jsem byla rano ve fitku a jak to mam obcas ve zvyku, stavila jsem se v nemocnici na obed (nemocnice je hned vedle fitka). Z nejakeho zahadneho duvodu tady v nemocnici opravdu dobre vari;  VUBEC to nechutna jako nemocnicni jidlo! Dnes se ale fakt prekonali - mela jsem ravioli se susenymi rajcaty, lilkem, articoky, cernymi olivami a syrem, a bylo to tak neskutecne dobre, ze jsem se nafutrovala az po usi a ted uvazuju, ze si dam druhe kolo, naberu si do krabice,  vezmu s sebou a nebudu dnes varit 

Super na tom totiz je, ze ac je jidlo jako z restaurace, tak ale ceny jsou vylozene nemocnicni, takze se fakt da najist za par supu