Mohučanka taky myslím, že to bude 100% tuk, ISA nebo IVA se to jmenuje.
Ale to existovalo uz v te dobe?
Mohučanka taky myslím, že to bude 100% tuk, ISA nebo IVA se to jmenuje.
Ale to existovalo uz v te dobe?
Mohučanka podle me se margarin rozsiril az za 2. Sv. Valky, takze bych rekla 100% tuk
Děkuji všem. Přebrala jsem si všechny rady a vygooglila Ivu, Heru a Ceres a asi zvolím Heru. O Ivě píšou, že je na smažení a fritování. Babička určitě z Hery pekla...No to jsem zvědavá.
Mohučanka před tou herou fakt docela varuju. tam není oproti máslu žádný benefit - má to pachuť, je to měkké.. používala se jako náhražka, s tím že máslo je rozhodně lepší.
ze 100% tuku se často peklo kvůli tomu že je chuťově neutrální a v pokojové teplotě zůstává tuhý. ten se máslem nahradit nedá, resp. není to pak to samý. ani Herou teda.
jinak palmový tuk prý znali už staří egypťané![]()
viktorka_od splavu Aha. Tak teda asi raději vezmu tu 100% Ivu, i když je na ní napsáno, že je na smažení?
Fakt je, že kam babička dávala Heru, tam si to do receptu připsala. Ach jo, když bylo koho se zeptat, tak mě nějaké pečení vůbec nezajímalo, a teď už je dávno pozdě ![]()
Mohučanka té Ivy se neboj, fakt. mám ozkoušeno. teda jestli je to pořád to samý - mrkni raděj na složení:-)
Mohučanka já jen připomínám ten muj dávivej reflex - Heru fakt NE, brrr!
Mohučanka Heru určitě ne tta se používala místo masla, protože byla levnější.
Je super, jak má každej úplně jiný recepty, trochu jako s bramborovým salátem.:) Teď bych moc chtěla ochutnat tu sekanou s houskou, ať to porovnám.
Je fakt, že taky přidávám trochu strouhanky, když hmota nedrží tvar... Jo a dodám, že u nás je těsto na karbanátky a sekanou taky stejný, jen do karbanátků přidávám opravdu hodně majoránky.
Mohučanka ptala jsem se mamky, ta pekla hodne s moji babickou i prababickou, pry se pouzivalo sadlo, luj nebo prepustene maslo. Podle druhu sladkeho a podle toho co bylo.
Taky sekanou a karbanatky nedelam ac je miluju,no druhy stravnik moc ne,ale delam masove koule,ty jsou bez housky,je to hutny na jidlo.Pak delam recke "karbanatky" a tam davam nakrajenou housku,ciabatu,co zrovna mam a musim rict,ze je to moc dobre,neni to tak hutne a houska krupava.Rozhodne tim nenastavuju maso,proste to tak ma byt.:-)
Nemáte někdo dobrý recept na dršťkovku z hlívy? Nebo něco jinýho vynikajícího z hlívy?
Zarinya jj. byvala tchyne delala “sekanou” bez rohliku a bylo to jak hamburger z macdonaldu. nejedly
viktorka_od splavu ja koukam na reckou tv kdyz tam neco vari a taky daval jednou do sekany pecivo,hodne nadrobno....sice si to kazdy dela dle sveho,ale urcite se neda rict,ze to tam nepatri nebo,ze se nastavuje.Tim se proste dela urcita konzistence.
Zarinya jj. byvala tchyne delala “sekanou” bez rohliku a bylo to jak hamburger z macdonaldu. nejedly
Ja si to taky nedokazu predstavit; jednou jsem delala bez strouhanky a vubec to nedrzelo pohromade ![]()
A vubec, mam chut na sekanou! Zrovna se chystam planovat "jidelnicek" na pristi tyden, tak ze bych ji udelala? ![]()
Ten rohlík nebo strouhanka nejsou jen kvůli konzistenci, on ten balast do sebe natáhne šťávu z masa, takže jí tolik nevyteče, proto to chutná jinak než bez. Musí to být tak akorát, což ty babičky, když měly věk babiček, už měly vychytaný.
dynda jo,to by mohl byt ten pravy duvod.
jako strouhanka v strudlu.
a kdyz tam "stava"zustane tak je proste lepsi chut,to je jasny.
Přesně, jsou to dvě mouchy jednou ranou, nadýchaně a chutné. Ono jako co si budem povídat, ta šťáva zase bude hlavně tuk, ale nevaříme dietu...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.