999 Nevim no, mne nekdo rict, ze jsem s pritelem dvojce, tak se na nej v posteli tak tyden ani nepodivam, no nejsem narcis asi!:-D.
Jídlo a vaření
jinx tatarak z tunaka je vybornej, i mi chutna lososovej, omotanej teplejma tagliatelle
999 Hm, my se nakonec adoptovali a dodnes se titulujem bracha/segra a za tim druhym muzem s cimkoliv. Ale teda tam to zustalo u ciste platonickejch vztahu, nejak se nam to neseslo, vzdycky jsem chtela bud bud ja, nebo on, nikdy ne najednou. Ale blizenci mi byli souzeni, s mym manzelem jsou od sebe den (a dva roky teda).![]()
vcera jsem udelala rychle fajitas s korenim namichanym doma, fajn a za chvilku hotovy. S kvetakovym mini muffinem
Taky někdy máte období jednoduchých chutí? Pár týdnů mám vysloveně potřebu jíst základní věci - chleba s máslem a solí, míchaná vajíčka bez cibulky, maso bez koření, přílohy bez masa, hlávkový salát bez zálivky, luštěniny samotné a nekomplikované nějakými základy ze slaniny nebo tak.
Ráda kořením a skládám vrstevnaté chutě, ono to zase přijde, ale jak teď "vařím" jen pro sebe, užívám si ty naprostý základy.
andulka01 Hele, nevim, co to o me vypovida, ale ja tak jim v podstate porad
Rafinovane vrstevnate chute me nebavi. Nasla jsem v jedne japonske kucharce, ze tradicni "strava samuraju" je zalozena prave na tom, ze je zakladni a (velmi) jednoducha. Je mozne, ze jsem byla minulem zivote samuraj!?
(Jine vlastnosti samuraju zatim neprojevuju
)
andulka01 ja tak jem skoro stále. Okrem sladkých dezertov.
Solathis Jak jsem jinak celkem racionální člověk, tak na znamení věřím :-).
andulka01 Taky někdy. Teda období chleba s máslem a solí mám pořád ![]()
Karoleena Florentýnu mi doporučovalo i několik kamarádek, tak já občas hledám její recepty. To povídání kolem ale jen tak prolétnu. To mi nebaví. A recepty na blogu, tak to prostě skroluju rovnou na recept. Tam mě povídání, jak jsem měla v lednici takovou chuděru brokolici a vymýšlela co s ní, teda vůbec nezajímá.
Ale u toho Ottolenghiho je to povídání "jiný". To se váže k receptu, je vtipný, když napíše, že recept vyšel v novinách jako recept pro vegetariány a ani jemu ani editorovi nedošlo, že by neměl psát, že se velmi hodí k jehněčímu, dokud mu nějak rozhořčený čtenář neposlal dopis. Jeho popisky mám ráda.
Připojím se k off topic - dvojnici jsem měla na módním pekle. Přidala pár fotek a u tý první jsem se fakt lekla, naprosto stejnej obličej, postava i vlasy, akorát já je mám narozdlḯl od ní krátký. No vylekalo mě to dost, aspoň že ty vlasy, jinak bych si fakt myslela, že jsou to moje fotky.
Jo a k tématu - kuchařku Jeruzalém mám a je boží, kroupy nejradši vařím podle jednoho receptu odtud. Tenhle týden jsem si zrovna koupila sojový boby, tak Ottolenghiho zase otevřu.
Len To je vtipný :-) A byla ti aspoň sympatická? Myslím, projevem teda, pokud tam nějak častěji psala?
Jo, sympaticá mi byla moc.:) Ale nepsala úplně extra často (což já taky nedělám), měla jsem problém si i vybavit nick.
dneska kanelbullar, opět..a chleba taky, ale tim tu omrzovat nebudu..
Ounz Moc hezký :-).
Ounz teda ty jsou luxusní!!!
kdy si otevřeš tu pekárnu už?
Krásné!![]()
Miru díky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje