Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 12. února 2019 20:34

999 chrestova je bozi, mnam! 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 12. února 2019 20:44

Vcera jsem udelala na veceri pikantni sashimi z tunaka s orestovanym sezamem a jarni cibulkou, salat je spenat, dijon, ocet, olivac.

A vytunila jsem mandlovej chleba, do receptu co delam jsem pridala peproncino a nutricni drozdi (nebo lahudkove se rika CZ?) a je to moc dobry. Je s pekanama a vlasakama. Jak jsem byla v tom, tak jeste vajickovej salat s cervenou cibuli (pridam tam dneska kapary), a pidi mufiny z kvetaku, ty jsou pokusny, dneska ochutnam a uvidim jaka je konzistence a bude dalsi kolo asi tento tyden, ke stracenymu vejci by to mohlo byt fajn.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 12. února 2019 20:53

0zero7 no jasně, památné LSD, lahůdkové droždí se sladem 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 12. února 2019 21:16

Aranel akorat nevim jestli v tom mym je slad. Mam ho pytel, tak jsem dala do vajickovyho salatu a cajk. 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 12. února 2019 21:52

999 Parada, kde jsi ted kupovala chrest? S tim vajickem bozi napad, to zasyti a hodi se to bezvadne.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 12. února 2019 21:54

Mate nekdo kucharku Otolengi Jeruzalem? Stoji to za to kupovat? Jde mi o to, zda jsou tam I ,,denni bezne recepty,, a v CR dostupnejch surovin. Diky, diky.

Offline Josefa
příspěvků moje polička 12. února 2019 22:11

Karja ja mam jinou, ale myslím, že jsou všechny z hodně různých a zajímavých surovin :) prave proto napsal tu novou "Simple" aby se podle toho doma dalo trochu vařit, tak bych volila spis tu. Ale jeruzalem krasna je, to jo.

Jako suroviny asi nejak nakoupis (nevím jak u vas) ale neni to rozhodně na to co nas bezne doma, nebo popadnes cestou a vzpomenes si na to. Chce to proste velky plan. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. února 2019 22:16

Dadoo Upekla jsem jablkový koláč a úspěch veliký! Kus ho záhadně zmizel ještě vlažný a další sežrali asi trpaslíci v noci :D Dala jsem ale o 5 dkg cukru míň a vynechala čokoládu (i tak je to díky drobence sladké ažaž).  A shodli jsme se, že to lehce voní po kokosu, i když tam žádný není. Ale umím si představit zamíchat ho trochu do těsta. A dala jsem 3 velká a jedno malé jablko a klidně mohlo být i víc.

Takže díky! Ještě musím zkusit tu bábovku.

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 12. února 2019 22:27
Reakce na Karja:

999 Parada, kde jsi ted kupovala chrest? S tim vajickem bozi napad, to zasyti a hodi se to bezvadne.

​to by mě taky zajímalo, protože dělat to ze sterilizovaného je myslím blbost  ty recepty od 999 jsou super. Možná by stálo za to rozdělit vlákno na ty zdravější a ty druhé typu "kilo mouky, hromada cukru..."

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 12. února 2019 22:37

Josefa Sakra, takze ty mi v jednom prispevku napises, jednoduche to neni, ale je krasna? No to je presne to me dilema:-D:-D. Ale o Simple jsem nevedela, diky za to.

MarcelaN vidis, jsem sterilovany ani snad nikdy nevidela. No prave me to zajima, protozs vim, ze 999 nakupuje kvalitne, tak co to muze byt. 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 12. února 2019 22:56

Karja no jo, tak kdyz nakouknes je to nadehra ale prostě proto, ze je to spousta ruznych hlavně cerstvych surovin a bylinek. https://www.amazon.com/Jerusalem-Cookbook-Yotam-Ottolenghi/dp/1607743949#immersive-view_1550008151325 presne vy stylu "ctyri male trpke pomeranče z Kréty" (kdyz vedle sla ta Betty - snad je to z ni?) a krátký ty recepty taky nejsou, tak jestli chce spis neco na vaření nez na čtení nejpraktictejsi to nebude :) ale uz jsem vyzkousela, ze se da i trosku neco osidit a vynechat ale je to vetsinou skoda a neni to lehky upravit. On to fakt ladi k sobě presne ty chute aby se to vyvazovalo. 

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:00

Kokoska hm, u nas zmizel dnes pres noc a to jsem presvedcena, ze tam jeste vcera vecer byla tretina plechu. jsem myslela, ze vydrzi alespon ty tri dny. a to jedno dite buchty neji (jenom bonbony, kdyby nekdo zavidel dite, co se chce stravovat zdrave ). 

jsem ted doma nemocna, v sobotu jedeme na hory a v lednici mam hromady bileho jogurtu. takze jeste mozna dam ten jogurtovy a budu se utesovat, ze je to zdrave!

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:04

Josefa Super, diky za post nahledu. Koukam, ze ta simple jeste neni asi prelozena, to ja bych ji pro caste vareni musela mit rozhodne prelozenou;-). 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:04

continuity No jasně, že je to zdravé, když je to z jogurtu!

Online 999
19625 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:24

nolita Díky, mám to takhle moc ráda :-).

Online 999
19625 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:33

Karja V Praze teď chřest docela je, u nás v zelenině na Tržišti, v M&S, v Delmartu ;-).

ˇˇˇ0

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:37

Kokoska continuity To mě moc těší. 

Každopádně to je velmi zdravé. Minimálně konzumace nezpůsobuje u strávníků jedovatou slinu. A to se vyplatí 

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:40

Dadoo  no jo, budeme sice tlusti, ale zato vesely!

ja jsem se do toho pustila, ze je to s tvarohem, teda bilkoviny. akorat jsem napoprve prehledla to maslo, no.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:44

continuity Hele, tlustý a veselý člověk je každopádně pro své okolí příjemnější a přínosnější, než hubená kyselá prdel.  To je vědeck dokázáno. ;-)

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 12. února 2019 23:58

Dadoo Tak hlavne, proc to videt tak negativne, vsak jedna buchta velkou prdel neudela!