Karja no právě!
však to ji jen kdo chce.
Jídlo a vaření
0zero7 Teda to sashimi, to je krása, to bych si dala hned :-). Ty si fakt super vaříš, u tebe by mi chutnalo
.
Karja Kdy jedeme? ![]()
999 Prej s Lunou za 10 let, mozna to stahneme I na min;-). Podle toho, jak je to tam na fotkach pekny, tam 0zero urcite vydrzi;-)
Karja Já bych to s tím Jerusalemem neviděla moc dramaticky, já teda vlastně nevím kde přesně bydlíš a jaké jsou tvé možnosti, nicméně v Brně je většina míň obvyklých surovin k dostání vcelku bez problémů, no a hlavně jde často o trvanlivý věci typu, já nevim, všelijaký míň běžný koření nebo růžová voda, takže to nakoupíš jednou a máš to pak už v zásobě, když tě něco popadne. Pár vyloženě rychlých denních receptů se tam najde taky, nepřevažujou, ale jsou tam, moje nejoblíbenější těstoviny s hráškem, shakshuka, jeden konkrétní způsob na přípravu kuskusu kterej jedu furt dokola mám taky odtam... Ale je pravda, že když to srovnám třeba s Plenty nebo Simple, tak je asi taková nejvíc "jiná" nejen surovinama, ale i ve smyslu technik. Ale taky je v ní nejvíc textu na počtení a nejvíc fotek na prohlížení, asi fakt jedna z nejkrásnějších kuchařek, které vlastním a jako jedna z mála se fakt dá i číst před spaním a tak! :)
Karoleena hm, tu poslední větu jsem neměla číst. Takové kuchařky já obzvláště ráda. Jsem si právě říkala, že Jerusalem bude přesně taková.
Karoleena Diky moc za informace. Mne prave to pocteni vetsinou nebavi, treba kdyz varim dle kucharky pro dceru z netu, tak bych vrazdila. Ja mam nejradsi ,,hod tam tri vejce a zamichej, . Ale treba tady to povidani bude zajimavy. Ruzovou vodu do vareni zrovna mam, ta se prodava I u nas ve zdravence na malomeste:-D. Tak snad to nebude tak horky. A vzhledem k tomu, ze Simple neni asi fakt prelozena, tak mam jasno (nebo mas prelozenou?)
999 Karja dobry, tak se mi akorat nahlaste dopredu prosim! Zahrnu i prohlidku mesta a nejakou lod!
Sashimi uz jsem dlouho nedelala, tak omacka byla od boku, ale nakonec dobry!
Vcera vecer jsem udelala "salat" z lyoner salamu, samo kvalitni, zadnej ala dietak. Maminka to kdysi delavala z rakouskyho extra wurstu, tak se mi zastesklo. Dobry to je.
Karja hele to me desne stve u receptu online, ze ty pisatelky maj pocit, ze si musim pocist o vsech jejich detech, co delaly ten den a jeste prihodi radoby vtipnou historku o tom jak to cely vznikalo a ja scroluju kde ze uz jako je doprcic ten recept, to by me kleplo!
Dneska jsem si udělala cizrnový salát a loupla k tomu sledě :-).

999 to tvoje jidlo je vzdycky moc pekny, jeste ze zrovna obedvam!
0zero7 Dobrou chuť :-).
999 moc pekne, ta polevka taky... ja dnes mela tatarak z cerstveho tunaka, skvely, jeste tak kilo bych snedla ![]()
jinx Díky. Tak tatarák z tuňáka bych si taky dala :-).
BTW, nešla jsi dneska Vlašskou?
Jeee, tady se teda vyborne ji. Ja dnes rizoto a vypadalo velice vzhledne, az skoda, ze mi sem nejdou jednoduse davat fotky, ze bych konecne zamachrovala svym umem. Cehoz jsem litovala I minuly tyden, kdyz jsem delala ten recept na salat a kapusticky od 999, to moje vypadalo uplne priserne, esteticky uplna katastrofa, to bychom se tady nasmaly:-D.
Karja A chuťově dobrý? ![]()
999 nn sla jsem po praci centrem z notina do finestry, ale na male strane jsem nebyla :)
Karja Simple přeložená ještě není, vyšla loni v září, tak to asi bude ještě chvíli trvat, koukala jsem na web Slovartu, ale žádný info tam zatím ani nemají. Přeložený jsou pak ještě Plenty/Hojnost - tu mám a je dobrá, ale celá bezmasá, nevím, zda oceníš :), totéž pokračování Plenty More/Ještě více hojnosti. Ještě taky můžeš mrknout na Ottolenghi: Kuchařka, to je první, kterou napsal a je to obsahem takovej mix všeho, ale já ji ještě nemám, tak nemůžu hodnotit...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje