Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. února 2019 09:42

MaeGandal Já právě taky! Ale občas se stane, že mi to nesedne, mám třeba Hovory s řezníkem od Florentýny, kde je taky hodně čtecího materiálu a jak mi jinak ty recepty přijdou fajn, tak ze samotných "hovorů s řezníkem" mi úplně trnou zuby od trapnosti, nějak to prostě nedávám...

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 14. února 2019 09:48

jinx Aha, měl včera předcházela holka, co by si mohla být ty :-).

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. února 2019 09:53

999 no ja se jednou normalne potkala v metru. Nastoupim, sednu a naproti me holka plus minus muj vek, long bob, bryle, velmi podobny sedy jakoby pansky kabat, uzke kalhoty a cerne perka. Znackova kabelka a vyrazna pusa, to bylo tak zvlastni, ona si to evidentne taky uvedomila, obe jsme se zasmaly :-) 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 14. února 2019 10:00
Reakce na Karoleena:

Karja Simple přeložená ještě není, vyšla loni v září, tak to asi bude ještě chvíli trvat, koukala jsem na web Slovartu, ale žádný info tam zatím ani nemají. Přeložený jsou pak ještě Plenty/Hojnost - tu mám a je dobrá, ale celá bezmasá, nevím, zda oceníš :), totéž pokračování Plenty More/Ještě více hojnosti. Ještě taky můžeš mrknout na  Ottolenghi: Kuchařka, to je první, kterou napsal a je to obsahem takovej mix všeho, ale já ji ještě nemám, tak nemůžu hodnotit...

​Tu mam ja, platí jak píšou v popisu: Z každého receptu na vás dýchnou charakteristické znaky Ottolenghiho vaření: velkorysá gesta, vynalézavé chuti, intenzivní barvy a široká paleta zvláštních surovin. 

No cas ted moc nemám, tak je to spis občasná inspirace. Ale muzu se vam podívat jestli vas zajímá neco konkrétně. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 14. února 2019 10:01

jinx já mám taky dvojnici, potkala jsem ji na jednoum kurzu a jako fakt a dobrý bylo, když se mně pak jedna kamarádka (vzdálená spolužačka) ptala, jestli náhodou neznám tuhle holku, že jsme si strašně podobný.

A jako bonus jsem díky ní zjistila, že se tahle moje dvojnice jmenovala za svobodna stejně jako moje máma, ačkoliv je z uplně jinýho koutu republiky, kde o žádných příbuzných nevíme.

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 14. února 2019 10:01

jinx Tak přesně takhle vypadala ta včerejši holka 

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 14. února 2019 10:08

Potrefenáhusa Já nemám dvojnici, ale kamaráda, který mi je strašně podobnej :-). Ale fakt brutálně, stalo se nám i různě po světě, že si lidi automaticky myslí, že jsme sourozenci :-). Už jsem měla i vážný pohovor se svým otcem, jestli si je jistý, že nemá syna .

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 14. února 2019 10:08

Potrefenáhusa az desive, ze? 

999 asi po praze beham ve vice vydanich. Na MS budu zase, az zacne dalsi semestr italstiny. 

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 14. února 2019 10:10

jinx Jsem ráda, že jsem na ni nezavolala jinx....

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 14. února 2019 12:57

Potrefenáhusa Také mám dvojnici, setkala jsem se s ní osobně na jednom pracovním pohovoru a byla mi hrozně nepříjemná představa, že bychom spolu měly pracovat... Nebyl to teda hlavní důvod proč jsem tu práci nakonec nevzala, ale jeden z nich ano. A ne že bychom se jen stejně oblékaly, dvojnice skoro se vším všudy - obličej, vlasy, postava, věk. Fakt to bylo divný.

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 14. února 2019 14:08

Potrefenáhusa andulka01 Taky mam dvojnici a muj manzel ma dvojnika, oba zname osobne i ty svoje dvojniky, pochazime vsichni z jednoho mesta (doufam, ze v tom neni vic nez nahodna fyzicka podoba ;)). Nez jsme se nejak vic ja a manzel seznamili, tak jsme si oba mysleli, ze ten dvojnik toho druheho a ja nebo on jsou jedna osoba. Manzel teda zjistil, ze jsme dve, docela brzo, ale ja az kdyz jsem s nim uz asi rok chodila :) S pribyvajicimi lety se teda oba od tech dvojniku vic a vic lisime, ale treba na zakladce si nas s tou slecnou pletli, i kdyz jsme staly vedle sebe. 

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 14. února 2019 14:20

Ja som videla  v nejakej reklame whiskas . Normálne som pozerala a premýšlala koho mi tá žena pripomína. Inak pekná bola, to jo.

Neviem si len zmysliet na čo to bola reklama, 

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 14. února 2019 14:56
Reakce na 999:

Včera jsem si uvařila chřestovou pollívku a trochu ji vytunila :-).

​tak to je paráda

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 14. února 2019 16:20

Potrefenáhusa Moje dvojnice se k nam pristehovala do obce. Pletou si nas na dalku nebo pri mijeni z auta I muj tata a sourozenci, pravidelne se me nekdo pta, proc jsem ho tuhle nepozdravila nebo kam jsem sla, I kdyz jsem nikam prokazatelne nesla. By me zajimalo, jestli I jeji pribuzny a pratele to maji stejne jako ta ,,moje strana,,. Navic ma I dost podobnyho manzela jako je ten muj, a temer stejnej kocarek, mimino tak o mesic mladsi, nastesti jinyho pohlavi, ale nez jsem to zjistila, docela jsem se strachovala, jestli nema holku se stejnym jmenem:-D.

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 14. února 2019 16:23

999 Muj kamos ma pritelkyni a jsou takovy stejny, a uz jim i nekdo rekl ,,jeee vy jste dvojcata,,. To je hodne sexy teda:-D

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 14. února 2019 17:21

Magráta Díky :-)

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 14. února 2019 17:44

Karja Hele, a víš že to někdy může být sexy :-). Já měla spolužáka, stejný vlasy a celkově podobný typy, stejný zájmy, stejný knížky, filmy, názory, temperament, argumentace... prostě dokonalý zrcadlo a tam byla fakt erotická fascinace (oboustranná) :-). Jak když se Narcis vzhlíží v tůňce :-).

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 14. února 2019 17:53

999 ale jestli je to dlouhodobě k přežití 

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 14. února 2019 17:58

999 no prave, z toho by mi hrablo, ja spis ocenim komplementarni typy 

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 14. února 2019 18:00

Potrefenáhusa Lilly_Ku To nevím, jak by to vypadalo dlouhodobě :-).