Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Kokoska
35184 příspěvků moje polička 08. dubna 2019 17:21

Ounz taky jsem pár dílů viděla a snad tam nebyl jednou jedinkrát Australan, který by nefrflal. Co oni tam jedí, stejky z klokana s hranolkama a kečupem? Zato ten chlapík z Mauritia, ten sežral všechno s nadšením.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 08. dubna 2019 17:38

Kokoska jj, australan je trochu na ránu, ten frflá pořád, i když s tím kečupem myslím i on uznal, že to úplně nevylepšil, a ten z mauritia chce polaždé přidat, ten sní všechno a chutná mu to... oni vůbec někteří tam mají takové hlášky, že člověk neví, zda se smát nebo ťukat na čelo :-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 08. dubna 2019 17:38

Kokoska jj, australan je trochu na ránu, ten frflá pořád, i když s tím kečupem myslím i on uznal, že to úplně nevylepšil, a ten z mauritia chce polaždé přidat, ten sní všechno a chutná mu to... oni vůbec někteří tam mají takové hlášky, že člověk neví, zda se smát nebo ťukat na čelo :-)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 08. dubna 2019 17:56

Potrefenáhusa tak ten sem zrovinka neviděla, ale viděla sem díl s povidlovou buchtou (američanka děla, že oni mají tu history a sladký umí nejlíp  )

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 08. dubna 2019 18:03

Ounz jj, ten byl taky dobrý... já si vždycky říkám, že jim to nemusí chutnat, může to pro ně být něco dost exotického, ale ty kecy okolo někdy ... :-)

a teď jsem koukla na dva díly, kde se jich ptají na čr, na známé osobnosti a na čr obecně... obecně moc neperlili, ale upřímně, nebyla bych na tom líp ptát se mě na jejich zemi, ale u těch osobností jsem celkem koukala ... ne, že neznají české osobnosti (u jejich zemí bych byla taky ztracená) ale koho k nám občas přiřadili :-)  

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 08. dubna 2019 18:03

Kokoska jj, to je pravda, Australan frflá! A na všechno leje kečup nebo bbq omáčku :)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 08. dubna 2019 18:09

nolita no, všeobecný rozhled, v tom mám taky rezervy  v některých těch zemích.

no ale tyhle díly sem neviděla, dík za tip

Offline Jimik
příspěvků moje polička 08. dubna 2019 19:18

V posledním dílu dostali ochutnat smažený květák a dokonce i Australan ho pochválil, ani kečup nechtěl :o)

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 04:33

Mne se hodne libil dil, kde ochutnavali makovou buchtu, jak se vetsina z nich bala, jestli to neni nelegalni, nebo je to nezdroguje  I kdyz kdyby mne nekdo naserviroval jidlo, ktere mam ve skatulce "drogy", nebo "jedovate", taky bych byla obezretna

Online Garfie
28643 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 07:46

Myrtila  To bylo dobrý, jak ten tuším Ind? byl zklamaný, že to nemá žádné pořádné účinky.....ale fakt je, že Japonci si tady maková pole fotí jako kuriozitu.

Offline Sweet Potato
40650 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 07:54

Myrtila To bylo skvělé. A toho Inda i chápu. Ale opět byla na ránu Australanka: Divný chia? Mák? Eeech, to bych nedoporučila, junk food, já jim zdravě!

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 08:47

Garfie Sweet Potato A jeste kdyz ochutnavali vanocni cukrovi, tak se mi libilo, jak Australan to pohanel a namacel si to do mleka, a pak myslim prave ten Ind to komentoval, ze mu to moc chutna a ze si to ten Australan sam zkazil prave tim namacenim :-D Vubec dil s cukrovim byl vyborny

Offline Kokoska
35184 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 10:09

Myrtila jo, a od té doby se ten kluk pořád ptá, jestli to jídlo je legální a není v tom droga. Když měli na bramborách pažitku, ten z Mauritia se smál, že ten opatrný to jistě nebude chtít, že je to podezřelé.

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 10:36
Reakce na Kokoska:

Co oni tam jedí, stejky z klokana s hranolkama a kečupem? Z

​JO :-) steaky z klokana, velblouda, pštrosa a krokodýla. S bbq, kečupem, hranolkama a hnusnym chlebem. A bezednej hrnek hnusnýho vodovýho kafe se sušeným mlíkem. Teda v centrální Austrálii. Jako vrchol gastronomie jsem tam měla karbanátky z krokodýla, ke kterým mi naservírovali dokonce i salát :-) 

Ale východní pobřeží je asi takový normální. Sydney je neuvěřitelně kosmopolitní a najde se tam spousta skvělých kuchyní. Gold Coast je trochu dost americkej. V Darwinu jsem nic nezkusila a to je mi dost líto.

Nicméně nikde, nikde v Austrálii, si neodpustěj k snídani servírovat toast a Vegemite :-) 

Offline stes
9450 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 10:39

andulka01 to musí být nedobrý

Offline Kokoska
35184 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 10:40

andulka01

dík, bez toho bych se asi obešla

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 10:43

andulka01 já musim Vegemite jako milovník marmite taky konečně zkusit

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 10:51
Reakce na Sweet Potato:

Myrtila To bylo skvělé. A toho Inda i chápu. Ale opět byla na ránu Australanka: Divný chia? Mák? Eeech, to bych nedoporučila, junk food, já jim zdravě!

​tak výkřik zdravé výživy to nebude, to měla pravdu, ale jinak to bylo celkem srandovní ten její projev, to jio :-)

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 11:20

stes Tak zas abych nekřivdila - steaky luxusní. V každym kempu v outbacku skvělé grilovací zázemí, takže jsme nakoupili hromadu masa a zeleniny a většinou grilovali sami, stejně na naší trase moc ubytovacích kapacit nebylo. Jako zážitků hodně dost (třeba když se na mě vrhli mravenci protože jsem držela v ruce okousané žebro a manžel zhasnul... vmžiku mě oblila šimrající vlna milionů minimravenců bažících to po mě dojíst - teda možná i se mnou. Byli připraveni na větvi nade mnou :-))

Offline stes
9450 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 12:46

andulka01 šiš, to by mně jeblo