Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 12:46

andulka01 jak mi nevadi hadi a pavouci, tak predstava mravencu cihajicich na vetvi je jednak a druhak

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 13:30

rasaNori Tam bylo od všeho dostatek :-) hadi (jedovatí jak sviň), štíři, pavoucí (jen o málo méně jedovatí než hadi)... když se tak zpětně zamyslím, občas jsem měla daleko víc štěstí než rozumu. Třeba když jsem se byla vyčurat vedle auta (abych v sandálech nechodila do outbacku, kvůlivá hadům, žejo) a tam jsem potkala takový hádě jako slepýš to vypadalo, akorát dokonale bronzově zbarvený to bylo. Tak jsem nad ním chvíli plesala, chvíli ho stopovala. O pár dní později jsme byli v zoo, ano tento hádek tam byl a ano, je jedovatý jak sviň :-)

Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 14:18

andulka01 blazni mivaji stesti:) kamarádka chvili v australii zila, historka jak za deste sla prostourat okap a vypadla na ni dvoumetrova krajta (nebo neco podobneho) patri jeste ktem mirnejsim:D

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 14:25

rasaNori Zfleku bych jela znovu, klidně i na čas pracovat. Ta země je úchvatná a některá místa opravdu magická - na Rainbow Serpent věřím, děly se mi tam zvláští věci.

Ale zpět k tématu, tam jsem poprvé ochutnala senzační Sauvignon Blanc z Marlborough, to tady ještě běžně nebylo, je to láska na celý život (teda ale sakra drahá láska). Už se těším na teplé letní večery a tohle víno vychlazené.

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 14:28

rasaNori Coz krajta, ale me desi hlavne ti pavouci. Ja jsem jeste na skole hlidala deti v rodine, kde tatinek byl Australan a maminka tam s nim nejakou dobu zila, nez se rozhodli presidlit do USA. Ta mi vypravela, ze to takhle treba rano vstala, otevrela skrin, aby si vzala ciste tricko - a tam na hromade tricek ohromna cerna (a samozrejme jedovata) tarantule!!! A to pry bylo porad, prestoze bydleli ve meste. 

Priznam se, ze ja bych na miste dostala infarkt. Snesu vsecho, ale pavouky ne

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 14:30
Reakce na Potrefenáhusa:

andulka01 já musim Vegemite jako milovník marmite taky konečně zkusit

​Vegemite

Jsem skalopevne presvedcena, ze Vegemite je MNOHEM lepsi nez Marmite! Mohla bych se ho uzrat. Ale ne teda k snidani...

Offline Garfie
28643 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 15:43

Tak my si tady vůbec, co se té nebezpečné zvěře týká, žijeme dost v pohodě. Jeden medvěd v Beskydech dokáže celé Česko zabavit na dlouhé měsíce  Kamarád tady měl strýce s rodinou, už rodilí Američani. A když se po nedělním obědě všichni zvedli, že půjdou na procházku po jihočeské přírodě, Američani se navlékli do totálně outdoor výbavy, včetně vysokých bot a podobně. Byli prý dost vyjevední, že místní jdou jen tak "nalehko". 

Offline Maureen
příspěvků moje polička 09. dubna 2019 16:53

andulka01 ach...Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough

ovsem,co tady čtu o té havěti australské

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 17:20

Maureen Ona si, myslím, třeba taková Florida taky nezadá... hadi, štíři, termiti. Ale je fakt, že ta Austrálie těchle mrch dostala vrchovatě :-) Taky jsem se byla projít okolo řeky (když nepolezu do vody, tak se mi přece nemůže nic stát, žejo), až asi za týden jsme se na krokofarmě dozvěděli, že krokodýli doskočej rovnou z vody až tři metry... no nic, tenhle vejlet byl skvělej, vážně. Havěť me docela baví, ten mravenčí zážitek byl tak trochu jako z fantasy.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 09. dubna 2019 17:37

andulka01 no ty máš tedy zážitky s těmi krokodýly bych to viděla stejně-nepolezu do vody=nekousnou...a ono ejhle..

moje top zážitky se zvířaty jsou v zoo (2x jsem dělala na den ošetřovatele)

...ano,jsem ve špatném vlákně..

Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 19:07

Maureen ty to zachranujes aspon ikonkou :D

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 19:56

andulka01 Teda ty mas zazitky! Jsi desne zcestovala, zavidim ti!

Ja si stezuji, nedavno jsem delala hovezi nudlicky s dyni a bylo to fakt dobry, jenze to bylo takovy samodomo a ja si vubec nevzpominam, jak jsem to delala!!!!

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 20:01

Garfie No jo, kdyz tady kazdej zna, ze ses v narodnim parku ci jine divocine, kde jt o samej kuguar a medved, tak se nediv. Kdyz kempujem, tak jidlo uzavujeme v noci vysoko na strom, jinak prusvih. Tak se asi oblikli podle svejch standartu hehe

Jo a redkvicky cerveny restovany v trobe (dlouho) mi chutnaj, nejlip s domaci majonezou! 

Offline Garfie
28643 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 20:25

0zero7 Však jo, ale pobaví tě to....taky pamatuju, jak jsem letěla do San Francisca, otevřela průvodce po Kalifornii a na první stránce na mě vybafly rady, co dělat, když potkám pumu

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 21:14

Garfie HAHA dobry! a psali PUMA nebo cougar, pamatujes? 

Offline Garfie
28643 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 21:20

0zero7 Sakra...myslím, že puma a mám dojem, že to byl překlad do češtiny, ale jistá si teda nejsem ničím! 

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 21:25

Garfie Diky, me to jen zajimalo, jestli geograficky taktez kuguar, protoze ho nedky prekladaji jan jako selmu. Ja ho videla jednou a jsou velici eeeee. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 09. dubna 2019 21:39

Prosim vas, ten recept na dobre pernicky, co tu koluke, je ten od cuketky jak to zdobi tou polevou nebo kucharka pro dceru? Jako uz delam ty od cuketky, takze pozde bycha honit, ale treba druhou varku...

Uz jsem si vzpomnela lepsi jsou z te kucharky pro dceru;-). Nakonec mam oboji, muzu pak provest srovnavaci analyzu;-)

Offline Maureen
příspěvků moje polička 09. dubna 2019 22:12

rasaNori lehce se to tady zvrhlo ve zvířecí vlákno..ale už jsme pryč..

Offline andulka01
12867 příspěvků moje polička 10. dubna 2019 14:49

Karja Právě že zas tak moc zcestovalá nejsem, ale často se mi přiházívají vtipný zážitky.
A teď to s cestováním vůbec je špatný nějak... snad zase začnu. I kvůli jídlu, moc bych potřebovala na Sicílii, jednoduché cestování, ochutnávání všeho co potkám.