brrr zapichovaci teplomer, jedine diky nemu mam konecne uvnitr normalni vanocku a mazanec:)
Jídlo a vaření
rozarka pssst! ![]()
711990 No vida,ten mám. Nepoužitý teda,ale jakou by měl mít teplotu? Špejle někdy nestačí,hodilo by se mi to vědět.
Ke zjištění propečenosti nepoužívám už ani špejle, natož teploměr. Jen vím, jak dlouho mám péct půlkilový mazanec/vánočku a na jakou teplotu (střídám 3 různé). A vždycky mi z toho vyjde akorát tak propečené, ale přitom velmi vláčné těsto.
Dnes to taky vyšlo. ![]()

rozarka Kdyz jsem jeste bydlela u nasich, myslela jsem si, ze kynute je jen pro superzkusene kucharky kouzelnice, nikdy se mi nedarilo, zatimco mame vyslo vzdycky. Pak jsem se osamostatnila do vlastni domacnosti a zacala jsem s kynutym pracovat, vyslo mi vzdycky vsechno, a uplne ukazkove. Ted asi pred mesicem jsem ho po mnoha letech zadelavala u nasich a ono mi zase vubec nevykynulo. To uz je snad neco mezi nebem a zemi ![]()
domenica krásne naaranžované, mazanec výstavný.
Môj makový zákusok ma vytrápil, ale už sa chladí. Polievku som si urobila špargľovo-hráškovú. Dozdobila pažitkou, mätou, hrachovými výhonkami a čerstvým syrom. Mňamka za pár minút. 
milacka Jeeee, to vypada moc dobre!!!
Díky! A tvoji polévku bych si dala s chutí.
milacka ta polivka vypada senzacne :-)
rozarka Maskrtnixa tu teplotu uvadi, ale myslim ze je to 87° u Panettone a urcite nejak obdobne u vanocky i mazance.
Taky jsou takový obecný poučky jakoze by suroviny měly mít všechny stejnou teplotu, nejlip pokojovou a taky některý mouky jsou blby, něco saje vodu min, něco vic
Este ze som netusila ze pri splne nemusi cesto vykysnut. Dnes pleteny mazanec a kysnuta babovka plnena skoricovou plnkou. Sice sa branila vyklopeniu ale pod hrozbou nakoniec vysla celkom obstojne.

Vzhledem k tomu, že si tak nějak instinktivně všechny suroviny na přípravu kynutého těsta vyndám z lednice/z tašky tak půl hodiny před přípavou a nechám v klidu při pokojové teplotě odpočívat než začnu, tak jo, mně se tahle z obecných pouček osvědčila.
Krásný to máte, já jsem na tyhle tradiční věci úplně levá, pochlubím se cizím peřím, maminka ve svých letech stíhá zásobovat celou rodinu :-)

Garfie krasne
Garfie mne se libi moc ten beránek
já mám akorát formu na zajicka
fuha, já se sem jdu pochlubit.
dnes si připadám jako hospodyňka nadžena
já, zdechloň obecný, jsem dnes upekla dva beránky, jedno velikonoční beránkové vejce, hruškovo-čokoládový koláč, uklidila jsem celý dvůr, uvařila jsem oběd, a ještě už mám nachystané suroviny na dva saláty, které budu dělat asi pozdě večer.
tři myčky nádobí ![]()
ps: záviděníhodné foto jásavých výrobků
dodám leda zítra, protože s ohledem na to, že beránek je z těsta z vaječného likéru, tak aby nevyschnul, zatím jsem ho zakryla.
Jiná Realita hezky!!!!! Já prospala dopoledne a mazanec, jak to počítám, půjde do trouby tak o půlnoci...![]()
Za ohlasy všetkým ďakujem, inak sa nestačím diviť, ako úžasne pečiete.
Ja sem ešte pridám makový koláč a všetkým prajem krásne Veľkonočné sviatky. Užívajte si![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY