andulka01 klobúk dolu, čo si dnes v kuchyni všetko ukuchtila, škoda, že nemôžem vyskúšať kúsoček z každej dobroty![]()
Jídlo a vaření
Dadoo Ja to delam jako ty, nikdy jsem o predvareni neslysela anI. Ale nerozporuji, ze by to nemohlo byt dobry. Ale ja kysely az trpky mam rada moc!
Karja Reberboru mám taky moc ráda, ale až jako dospělá, jako dítě jsem ji nenáviděla. Peču s ní koláč s tvarohem nebo s pudinkem.
Dadoo Ja si myslim, ze je to bezne, deti nemaji radi zvlastni a vyrazne chute. Taky mi nechutnala, stejne jako olivy ci syry;-). Chce to vsechno cas, ted snim vsechno, kdyz je to dobre. Ale na peceni kolace jsem lina:-//
potrebujem pomoc. Objednala som zo sveta debničiek debničku pre dieťa a poslali mi tam kilové morčacie prsia. Čosi som jej rozkrájala do mrazáka, ale je toho veľmi veľa. Zo zvyšku chcem niečo uvariť, ale nemám tušenia čo. Z morčacích pŕs som nikdy nevarila a ani ich nikdy nejedla, tak veľmi neviem, ako ich môžem pripraviť. Google nie je veľmi nápomocný. Jaj a ešte mi poslali aj veľa medvedieho cesnaku, dá sa to nejak spojiť? Ideálne niečo fakt jednoduché, kuchárka som dosť zlá, obzvlášť čo sa týka mäsa
betsey Nevypadne ze me zadny konkretni recept, ale kruti prsna pouzit na cokoliv, kde by clovek pouzil kureci prsa, jen je potreba pocitat s lehce delsi pripravou, aby to bylo mekky.
Medvedi cesnek nevim, ta "vune" me navaluje, takze bych poradila max.hodit do dost vzdaleneho kontejneru... ![]()
betsey krůtí prsa na přírodno na plátky a na to smetanovo-medvěd.česnekovou omáčku? kapsy z krůtích prsou s náplní ze sýra a medvědího česneku?
já krůtí kupuju jen do salátu, na různé asijské věci a pulled turkey, ale výše uvedené se mi zdá dostatečně jednoduché
Pavlena to mi v podstate stačí. A ver či never, medvedí cesnak tiež vidím vo svojej kuchyni prvýkrát v živote ![]()
mitford sister super, dík. Tie plátky s omáčkou by šli, to zvládnem
betsey Já bych z medvediho česneku udělala pesto (medvědi česnek, slunecnicova semínka, kousek parmazanu a olivový olej, rozmixovat), vydrží dlouho v ledničce a dá se použit na těstoviny, na topinky a na x dalších jídel a krůtu bych nakrajela na plátky, naklepala, potřela prstem, zarolovala, dala do pekacku s kouskem másla, podlila a upekla :-).
betsey Pokud ho máš vela, tak jednoznačně pesto, jak píše 999 , místo slunečnicových semínek (pokud nemáš) můžeš použít i jakékoli jiné oříšky, třeba kešu. Jinak krůtí prostě jako cokoli jiného drůbežího, co jsi zvyklá dělat z kuřete. Já třeba kuřecí maso vůbec nepoužívám, hrozně mi smrdí, takže jen krůtí. Zrovna dělám pomalu pečené trhané :-)
Garfie Já jsem dlouhým testováním zjistila, že k medvědímu česneku mi nejvíc sedí ta slunečnice. Kešu k bazalce :-). Ale je to celé o preferenci chutí :-).
999 Já taky dávám slunečnici :-) jen mám tu zkušenost, že ne každý je tak velkorysý kuchař, že dokáže najít náhradu.
Kešu jsou druhé v pořadí-a teď mi došlo, že bazalkové pesto většinou bůhvíproč kupuju...
taky musím zase někdy udělat!!
betsey ja kolikrat m. cesnek rozmixuju jen s oliv olejem a pridam sul (kdyz nemam seminka). Jen se to nesmi prehnat, muze mixovanim zhorknout.
betsey Z krůtího masa dělám perkelt, recept teď u sebe nemám, myslím, že má něco na webu Kuchařka pro dceru. Je to jednoduché a dobré a má to tu výhodu, že se dá část odebrat pro dítě a potom ještě přiostřit pokud mají dospělí chuť na výraznější jídlo.
betsey kruti prsa na nudlicky a muzes pouzit kamkoliv, kam davas kure. Takze do ruznych kari(kdyz nebude palive, tak muze i dite), smesi na pavni se zeleninou. A pokud chces propojit, tak z medvediho cesneku udelej pesto, smichej s uvarenyma testovinama a na to dej opecene platky te kruty:-) akorat nevim, jak ti to bude jist dite, preci jen je to silne cesnekova chut. Mela jsem ted testoviny s pestem k obedu a sirim kolem sebe dost desnou "vuni".
999 s pestem z medvediho cesneku mam prihodu: dostala jsem jej ve sklenicce od kamaradky, ktera jej dostala od sve sestry. Sesta pesto udelala a v dobre vire jej darovala vsem okolo. Ale kamaradky manzel nedal tu "vuni" a pohrozil vyhozenim (pesta, ne zeny!). Takze kamaradka dala pesto me. Dala jsem jej ve sklenici a ve dvou igelitech do lednice, ovsem nastal podobny scenar a pesto letelo do kose. Sklenicku jsem mela vratit, ale ta ani po dvou peclivych vymytich nebyla bez zapachu, takze letela taky.
jako jooo, pesto v lednici vydrzi, ale z mych zkusenosti nevydrzi ti okolo. ![]()
idem urobiť to pesto, som zvedavá na vôňu ale teda hlavne chuť. A manželovi urobím ako radila 999 ja potom pesto vyskúšam na cestoviny. Dieťaťu to snáď radšej dávať nebudem
Pavlena Pesto z medvědího česneku jsem doma měla a žádnej hroznej smrad jsem nezaznamenala. Samozřejmě to má česnekovej odér, ale že to někdo nesnese v zavřený sklenici zabalený v pytlíkach?
Jak doma používáte normální česnek?
Pavlena To je divný, my máme normálně pesto v lednici ve skleněné nádobě pod vrstvičkou oleje a vůbec to není cítit, když je to zavřený...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY